Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tudjátok, mit szeretek a legjobban a húsvétban? (Azon kívül, hogy tavasz van, és finomabbnál finombb ételek kerülnek az asztalra:) Azt, ahogyan az édes kalácsot megkenem édeskés teavajjal, arra főtt sonkát, vagy tarját teszek, rá egy kevés csípős tormát...mennyei ízkavalkád:) Édesre sós, arra csípős, és nem egymás után, hanem egyszerre!
És hogy mennyei legyen az öröm, legyen isteni a kalács is!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliáscukor
3dl tej
egy csomag szárított élesztő
6 dkg vaj
egy kávéskanál só
A mikróban puhára melegített vajat simára keverem a tojássárgával, a cukorral, a vaníliáscukorral, a sóval és a tejjel. A lisztbe belekeverem az élesztőt, és szépen lassanként összedolgozom a kettőt. A maradék tejet megmelegítem, és keverés közben apránként öntöm hozzá. Addig dagasztom, míg egyenletes és ruganyos tésztát nem kapok. Akkor letakarom, és melegben egy óra hosszat kelesztem. Ha megdagadt, újra átgyúrom, azután három részre osztom, azokból rudakat sodrok, és összefonom. Még egy fél órát kelesztem letakarva, azután a tetejét megkenem tojássárgás - tejes mázzal, és 160 fokon ötven percig sütöm.
|
|
SERES SÁNDORNÉ 3 napja új képet töltött fel:
SERES SÁNDORNÉ 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:
Köszönöm szépen a kedves hozzászólást!
SERES SÁNDORNÉ írta 2 hete a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:
HÚ DE FINCSI ÉS MILYEN GÚSZTA. KÖZIKE.
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
SERES SÁNDORNÉ írta 4 hete itt:
SZÉP HÉTVÉGÉT. LENNE EGY KÉRDÉSEM,A VIDEÓKNAK,HOL TALÁLOM,AZ URL LINKJÉT,AMIVEL FELTŐLTŐDNEK,HIÁBA AKAROM FELTŐLTENI,NEM ENGEDI.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Készítsetek házi csokitojást, imádni fogjátok!
FOSZLÓS KALÁCS
Húsvéti kalács torta
Karácsonyi receptek - 2. Mákvirág kalács