Recept: Készítsetek házi csokitojást, imádni fogjátok!

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25031 fő
  • Képek - 8693 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1193 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25031 fő
  • Képek - 8693 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1193 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25031 fő
  • Képek - 8693 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1193 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25031 fő
  • Képek - 8693 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1193 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Miért vennétek bolti csokitojást, amikor otthon is össze lehet dobni? Van pár érvünk a házi csokitojás készítés mellett: sokkal finomabbak lesznek mint a bolti társaik, kicsiknek és nagyoknak is jó móka megcsinálni és ha betartotok pár alapszabályt, akkor egyáltalán nem is bonyolult. Ja és persze azzal töltitek meg a tojásokat, amivel csak szeretnétek, mi most meg is mutatjuk a 2 kedvenc krémtöltelékünket: egy fehércsokis-tojáslikőröset és egy tejcsokoládésat

 

Hozzávalók a bonbonok elkészítéséhez:

  • 30 dkg étcsoki pasztilla (vagy jófajta táblás étcsoki kis darabokra tördelve)
  • Szilikon bonbonforma
  • Maghőmérő

A csokit felhasználás előtt temperálni kell. A hagyományos, márványlapon kenegetős módszer nem csak profi, de látványos is, ám sajnos legtöbbünknek nincs otthon márványlapja, mégis rá vagyunk kattanva a bonbonokra. Szerencsére van egy trükkös megoldás, amivel házi módszerekkel is temperálható a csoki, csak egy maghőmérő és egy kis figyelem kell hozzá. Így csináljátok:

A csoki 2/3 részét vízgőz felett olvasszátok fel ügyelve arra, hogy a tál ne érjen bele a vízfürdőbe. Ha teljesen megolvadt, vegyétek le a gőzről és kezdjétek részletekben hozzáadagolni a maradék csokit. Egy maghőmérő segítségével (ez elengedhetetlen a temperáláshoz, de amúgy is nagyon sokszor tesz jó szolgálatot a konyhában, ezért érdemes beruházni rá) folyamatosan ellenőrizzétek a hőmérsékletet: a cél az, hogy a szilárd csokidarabok hozzáadásával a masszát visszahűtsük 31-33 fokosra. Figyeljetek rá, hogy a hozzákevert csoki teljesen felolvadjon, úgy mérjétek a hőmérsékletét! Ha a kívánt 32 fokot elértétek, már ne keverjetek hozzá több csokit, mert a túlhűtött massza sem lesz jó! Fontos, hogy ez az érték az étcsokira vonatkozik - ha tejcsokiból szeretnétek bonbont készíteni, akkor 29-30 fokra kell visszahűteni az olvadt csokoládét, fehércsokinál ez 28-29 fok.

A csoki éppen jó hőmérsékletű, gyorsan kell vele dolgozni! Vegyétek elő a szilikon bonbonformákat és töltsétek fel színültig az olvadt csokival. Vegyetek elő egy tepsit, rakjatok rá egy sütőrácsot és a megtöltött formákat fejjel lefelé helyezzétek a rácsra, hogy a felesleges csoki ki tudjon belőle csorogni. Ha ez megtörtént, a szilikonformáról egy késsel húzzátok le a felesleget, majd rakjátok be a mélyhűtőbe, hogy a csokihéjak teljesen megszilárduljanak. Közben elkészítjük a töltelékeket.

 

Hozzávalók a tojáslikőrhöz és a tojáslikőrös krémtöltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 5 tojássárgája
  • 2,5 dl semleges ízű alkohol (pl. vodka vagy fehér rum)
  • 15 dkg fehér csoki

 

Először is készítünk egy jó kis tojáslikőrt. Ehhez öntsétek egy lábosba a tejet, a tejszínt, a porcukor felét, egy vaníliarúd kikapart magjait és magát a kikapart rudat is. Az egészet hevítsétek addig, míg épp forrni nem kezd. Közben a tojások sárgáját a porcukor másik felével keverjétek habosra. A felforrt tejet óvatosan, több adagban adjátok hozzá a tojássárgájához, vigyázva, hogy a tojás ne csapódjon ki. Ha elkevertétek, adjátok hozzá a vodkát, keverjétek össze és már kész is a tojáslikőr, ami mehet be a hűtőbe, hogy az ünnepre pont szépen besűrűsödjön és összeérjen.

A tojáslikőrös töltelékhez öntsétek fel a fehércsokit 1 dl frissen készült, még forró tojáslikőrrel, hogy szépen felolvadjon. Alaposan keverjétek össze és már kész is vagytok. Még annyi dolgotok van, hogy a tölteléket hűtőbe tegyétek, hogy kicsit megszilárduljon.

Hozzávalók a tejcsokis krémtöltelékhez:

  • 1 dl tejszín
  • 13 dkg tejcsoki pasztilla (vagy jófajta finomra tört táblás tejcsoki)

Öntsétek a tejszínt egy lábosba és hevítsétek forráspontig. Adjátok hozzá a kimért tejcsokihoz és keverjétek össze jó alaposan, hogy a csoki teljesen felolvadjon. Ezt is hűtsétek le jó alaposan, hogy kicsit besűrűsödjön, és persze azért is, hogy töltésnél nehogy megolvassza a megszilárdult csokihéjakat. Kész!

A bonbonok összeállítása:

A bonbonok töltéséhez a lehűlt, teljesen megszilárdult csokihéjakat határozott, gyors mozdulatokkal nyomjátok ki a szilikonformákból. A besűrűsödött töltelékekkel töltsetek meg teljesen minden fél héjat, majd kettesével nyomkodjátok össze őket. Az összeragasztott bonbonokat még rövid időre rakjátok be a mélyhűtőbe, hogy teljesen egymáshoz tapadjon a két felük. Kész is vagytok, fogyasszátok mértékkel és hagyjatok másoknak is!

 

 

Forrás: http://index.hu

Címkék: csokitojás házi készítésű húsvét recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Stolwerck_szelet_2105058_6420_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Kenyerlangos_2105057_3615_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Kenyerlangos-001_2105056_9057_s

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Sargarepas_kaposzta_salata_2104951_9958_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Magvas_rantotthus_zelleres_krumplipurevel_2104803_7240_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Lencsesalata_annatol_2104011_1313_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu