Recept Blog: 2010. július

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2010. július

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én szeretem a bevállt alaptésztákat, és aztán azokat többféle képpen variálom. Anyukám receptes füzetében olvastam évekkel ezelőtt egy kefíres sütit, amit azóta többször elkészítettem. A legfinomabb verzió a barackos, amit friss bazsalikommal, és fenyőmaggal ízesítek. Ez amolyan saját találmány, de eddig bárki evett belőle, megnyalta mind a 20 újját.

Próbáljátok ki ti is.

Recept itt olvasható.

network.hu

Utolsó hozzászólás

László Károlyné üzente 14 éve

Gusztán néz ki,nagyon majd ki próbálom én is.

 Amerikai krumplisaláta

14 éve | [Törölt felhasználó] | 22 hozzászólás

network.hu

Az itthon ismert krumplisaláta felturbózott változata ez, Amerikában több hozzávalóból készül. Nyáron úgyis itt a grillszezon és ez a finom saláta remek kísérője lehet az erős ízű, grillezett húsoknak. De pirítóssal akár egy könnyű vacsora is válhat belőle, vagy előétel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

1 kg salátakrumpli vagy újkrumpli

3 tojás

1 tubus majonéz

1 nagy lilahagyma

2-3 szál zöldhagyma

1 zöld kaliforniai paprika

2 szárzeller

só, frissen őrölt bors

 

A krumplikat főzzük meg héjában majd hagyjuk kihűlni és kockázzuk fel.

Utolsó hozzászólás

Magyari Marika üzente 14 éve

nagyon finomlehet kiprobalom koszonom

Tovább 

 

Hozzávalók: 1-2 db patiszon, só, 30 dkg sajt, tojás, prézli, liszt

 

Elkészítése: megtisztítom, kimagozom, felszeletelem a patisont, majd másfél órán hagyom lesózva állni. Ezután a tojásba teszem a sajtot és mint a rántott finomságokat bepanírozom bundába, majd forró olajban kisütöm.

Ha később is szeretnék enni belőle nem szabad mikróba tenni mert levet enged, tehát vagy hidegen vagy egy picit újból átsütöm.

 

Jó étvágyat! Angi

 

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 14 éve

nagyon finom valoban ,mi is nagyon szeretjuk de mindenfele zoldseget is rantok,padlizsant,fozotokot,cukkinit,....sargarepa,hagyma,paprika es az elobb felsoroltakat julienre vagom,aztan suru palancsitatesztat keszitek beleforgatom es beleszotyogtatom a forro olajba.rokfortos yoghurt ontettel szeretem a legjobban.de lehet paradicsom purevel pikansan de akar foghagymas majonezzel is nagyon kiraj kaja ugy masodik fogasnak mint vacsoranak is.

Igazi hétvégi finomság ez a pestos szűzérme, amihez sült ceruzababot készítettem kötetként. Most a ceruzababot frissen is meg lehet ráadásul venni, így érdemes ilyet készíteni. Nagyon finom, és ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető.

Recept itt olvasható:

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Guszta a kép! Mondjuk én szűzérme helyett inkább marhahússal próbálnám, nem vagyok egy "disznós" típus:) Szerinted milyen lenne marhával?

A héten én is főztem lekvárt kajszibarackból. Szerintem ebből lehet a legfinomabb baracklevárt főzni. Most mézzel, kakukkfűvel és mállak készítettem. Illetve készítettem diabetikus lekvárt is xilittel. De ez a mákos citromfüves valami csodás lett.

Recept itt olvasható:

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Érdekes kombináció, a mák biztos kellemes ízt ad neki. Honnan jött az ötlet?

 Tarator - Bolgár uborkaleves

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

Nyáron valószínűleg elég kevés háziasszonynak van kedve a forró tűzhely mellett állni és főzőcskézni. A bolgár gasztronómia tud valamit, hiszen egy egyszerű, hidegen készíthető, hűsítő levest esznek nyáron, amelynek neve tarator.

A tarator, azaz a bolgár uborkaleves finom ízével nem telít el, sőt, egyenesen frissít és egyes régiókban még jeget is tesznek bele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1 nagy kígyóuborka

5 dl hideg zöldségalaplé

5 dl hideg joghurt (a folyékonyabb fajtából)

2 gerezd fokhagyma

3 ek darált dió

ízlés szerint kapor

2-3 szál karikára vágott újhagyma

só, frissen őrölt bors, olívaolaj

 

Az uborkát magozzuk ki, kockázzuk fel és tegyük egy turmixgépbe.

Utolsó hozzászólás

Gyömörei Marika üzente 14 éve

Köszönöm ez tényleg finom lehet ki is fogom próbálni.

Tovább 

 Mirindás Túrós

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

MIRINDÁS TÚRÓS         

 

TÉSZTA

6 db     tojás                      

6 e.k.   porcukor

1 dl      étolaj

4 e.k.   liszt

2 e.k.   kakaó

1 cs     sütőpor

 

KRÉM  I.:

25  dkg   ráma

20  dkg   porcukor

25  dkg   túró

   cs     vaniliás cukor

 

KRÉM II:

6 dl    mirinda

2 cs    vanilia puding

 

Pudingot a mirindába főzzük

 

A tésztát piskóta szerint sütjük,

Utána rátesszük a túrókrémet ,

Majd a mirindás krémet.

Tovább 

 Mirindás Túrós

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

MIRINDÁS TÚRÓS         

 

TÉSZTA

6 db     tojás                      

6 e.k.   porcukor

1 dl      étolaj

4 e.k.   liszt

2 e.k.   kakaó

1 cs     sütőpor

 

KRÉM  I.:

25  dkg   ráma

20  dkg   porcukor

25  dkg   túró

   cs     vaniliás cukor

 

KRÉM II:

6 dl    mirinda

2 cs    vanilia puding

 

Pudingot a mirindába főzzük

 

A tésztát piskóta szerint sütjük,

Utána rátesszük a túrókrémet ,

Majd a mirindás krémet.

Tovább 

Hőségben fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk. Víz, ásványvíz, tea, gyümölcslé (fröccs...:)

Néhány üdítő, hűsítő italrecept a forró napokra:

 

Gyömbérsör (alkoholmentes)

network.hu

Lassi (indiai joghurtital)

Sinh To Bo (vietnami avokádó turmix)

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Érdekes receptek, sokkal jobbak, mint a szokásos citromos hidegvizem :)

A gyerekeim szeretik a gombócot, viszont én igyekszem mindig kicsit másképp készíteni nekik. Többnyire kukoricadarásan készítem, viszont most a hagyományost kevertem ki egészségesebbre. Friss gyümölccsel, házi tejföllel nagyon finom volt.

Recept itt olvasható...

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Biztos nagyon finom, ki fogom próbálni. Jó ötlet, hogy nem zsemlemorzsába kell . Én eddig a még egyszerűbb, kukoricadarásat csináltam, mert nagyon gyorsan elkészül és finom.

Fél liter tejbe 8 evőkapnál kukoricadarát megfőzök, izlés szerint cukrot bele és vaniliacukrot, pici sót, majd lekapcsolod alatta a gázt és még forrón hozzákeversz 25 dkg. túrót. Kicsit hűl és lehet formázni, majd olaj nélkül piritott zsemlemorzsába forgatni. Vagy még jobb a fent leirt korpás.

Tegnap a közértben majd elájultam, amikor a kasszánál előttem egy fiatal férfi vett egy írdatlan nagy doboz barackkonzervet. Hiszen mindenhol kapható friss barack is. Akkor meg miért kell konzevrezni?

Mi annyira imádjuk a barackot, hogy mostanában minden ebből készül. Persze esszük magába is, a kicsik egy ültő helyükben megesznek 1 kilót is.

Hoztam viszont most egy nagyon könnyű, és gyors barackos ételt, szerintem sokan ismeritek. Barackos-füstölt sajtos csirkemell....hát friss barackból nekem jobban izlik, igaz így nem olyan édes, mint a cukros konzervből, de legalább friss.

Utolsó hozzászólás

Balog Luca üzente 14 éve

A konzervek nem egészségesek, cukros, oxidos lében ázó sápadt gyümölcsök...Néha, pl télen jól jön, de ha van friss, akkor szentségtörés :)

Tovább 

Mákos tészta. Szó szerint.

A mák ugyanis a tésztában van:)

Mákos tészta

Mákos tészta TV Paprika Magazin receptje képpel

Utolsó hozzászólás

Fehérné Éva üzente 14 éve

Nagyon érdekes,hogy a tésztában van a mák. Biztosan fincsi .Kipróbálom!

Nyári családi ebéd vagy vacsora sztárja lehet a házi fagylalt házilag sütött fagyitölcsérrel!

 

A tölcsér készítése egyáltalán nem bonyolult, és alig fél óra.

network.hu

 

 

És a saját sütésü tölcsérbe saját fagyi illik:)

Fahéjas-mézes fagylalt

Szamócás joghurtfagylalt

Ribiszkés joghurtfagylalt mentaszósszal

és az igazán merészeknek: Sonkafagyi!:

network.hu



 

Utolsó hozzászólás

receptvarázs üzente 14 éve

Fényképes beszámolót kérhetünk majd?:)

Egy időben (amikor a fiúk még kicsik voltak) besokalltam a főzelékekből, mostanában már jóval kreatívabb módon esszük nap mint nap a zöldségeket. Én nem főzök külön a gyerekeknek, hanem mi eszünk úgy, azaz én főzök úgy, hogy mindenkinek jó legyen. A gyerekeknek szerintem a szülői példamutatás a legfontosabb: és így azt is eszik, amit mi.

Ilyen jó recept ez a fetás-zöldséges rétes is. Recept itt olvasható:

 

network.hu

Gyors, sütés nélküli, málnás csokitorta. Csak kis adagban készítettem, mert a jóból is megárt a sok, de névnapra dukált mégiscsak meglepni valamivel az ünnepeltet.
Nagyon finom, joghurtos-mascarpones.

A recept itt olvasható:

 

network.hu

Hollandia - Brazília
Csemege a foci szerelmeseinek - nekünk pedig a Halak harca:
Lazacpástétom - Bolinhos de Bacalhau (Bacalao: tőkehalas krokett)

 

Este pedig a talán kisebb érdeklődésre számot tartó, de egzotikus összecsapáshoz:

Uruguay - Ghána
Quinoa grillezett padlizsánnal - Garnéla csilivel és mangóval

 

 

Bacalao:

network.hu

 

A klasszikus olaszos előételről  - pármai sonkába tekert sárgadinnye szeletek:) -biztos mindenki hallott már.
A receptvarázs ezt gondolta tovább, és egy igazán egyszerűen elkészíthető, finom mégis különleges és hűsítő nyári levest kreáltunk.

network.hu

 

A hideg sárgadinnyeleves hozzávalói és receptje itt olvasható.

 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu