Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én szeretem a bevállt alaptésztákat, és aztán azokat többféle képpen variálom. Anyukám receptes füzetében olvastam évekkel ezelőtt egy kefíres sütit, amit azóta többször elkészítettem. A legfinomabb verzió a barackos, amit friss bazsalikommal, és fenyőmaggal ízesítek. Ez amolyan saját találmány, de eddig bárki evett belőle, megnyalta mind a 20 újját.
Próbáljátok ki ti is.
Az itthon ismert krumplisaláta felturbózott változata ez, Amerikában több hozzávalóból készül. Nyáron úgyis itt a grillszezon és ez a finom saláta remek kísérője lehet az erős ízű, grillezett húsoknak. De pirítóssal akár egy könnyű vacsora is válhat belőle, vagy előétel.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg salátakrumpli vagy újkrumpli
3 tojás
1 tubus majonéz
1 nagy lilahagyma
2-3 szál zöldhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
2 szárzeller
só, frissen őrölt bors
A krumplikat főzzük meg héjában majd hagyjuk kihűlni és kockázzuk fel.
|
|
Hozzávalók: 1-2 db patiszon, só, 30 dkg sajt, tojás, prézli, liszt
Elkészítése: megtisztítom, kimagozom, felszeletelem a patisont, majd másfél órán hagyom lesózva állni. Ezután a tojásba teszem a sajtot és mint a rántott finomságokat bepanírozom bundába, majd forró olajban kisütöm.
Ha később is szeretnék enni belőle nem szabad mikróba tenni mert levet enged, tehát vagy hidegen vagy egy picit újból átsütöm.
Jó étvágyat! Angi
Igazi hétvégi finomság ez a pestos szűzérme, amihez sült ceruzababot készítettem kötetként. Most a ceruzababot frissen is meg lehet ráadásul venni, így érdemes ilyet készíteni. Nagyon finom, és ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető.
A héten én is főztem lekvárt kajszibarackból. Szerintem ebből lehet a legfinomabb baracklevárt főzni. Most mézzel, kakukkfűvel és mállak készítettem. Illetve készítettem diabetikus lekvárt is xilittel. De ez a mákos citromfüves valami csodás lett.
14 éve | receptvarázs | 0 hozzászólás
Frissítő nyári receptek: hideg gyülmöcsleves és zöldségleves
További frissítő tippek és üdítő TV Paprika Magazin receptek képpel a receptvarázs nyári oldalán:)
Nyáron valószínűleg elég kevés háziasszonynak van kedve a forró tűzhely mellett állni és főzőcskézni. A bolgár gasztronómia tud valamit, hiszen egy egyszerű, hidegen készíthető, hűsítő levest esznek nyáron, amelynek neve tarator.
A tarator, azaz a bolgár uborkaleves finom ízével nem telít el, sőt, egyenesen frissít és egyes régiókban még jeget is tesznek bele.
Hozzávalók:
1 nagy kígyóuborka
5 dl hideg zöldségalaplé
5 dl hideg joghurt (a folyékonyabb fajtából)
2 gerezd fokhagyma
3 ek darált dió
ízlés szerint kapor
2-3 szál karikára vágott újhagyma
só, frissen őrölt bors, olívaolaj
Az uborkát magozzuk ki, kockázzuk fel és tegyük egy turmixgépbe.
MIRINDÁS TÚRÓS
TÉSZTA
6 db tojás
6 e.k. porcukor
1 dl étolaj
4 e.k. liszt
2 e.k. kakaó
1 cs sütőpor
KRÉM I.:
25 dkg ráma
20 dkg porcukor
25 dkg túró
2 cs vaniliás cukor
KRÉM II:
6 dl mirinda
2 cs vanilia puding
Pudingot a mirindába főzzük
A tésztát piskóta szerint sütjük,
Utána rátesszük a túrókrémet ,
Majd a mirindás krémet.
MIRINDÁS TÚRÓS
TÉSZTA
6 db tojás
6 e.k. porcukor
1 dl étolaj
4 e.k. liszt
2 e.k. kakaó
1 cs sütőpor
KRÉM I.:
25 dkg ráma
20 dkg porcukor
25 dkg túró
2 cs vaniliás cukor
KRÉM II:
6 dl mirinda
2 cs vanilia puding
Pudingot a mirindába főzzük
A tésztát piskóta szerint sütjük,
Utána rátesszük a túrókrémet ,
Majd a mirindás krémet.
14 éve | receptvarázs | 1 hozzászólás
Hőségben fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk. Víz, ásványvíz, tea, gyümölcslé (fröccs...:)
Néhány üdítő, hűsítő italrecept a forró napokra:
Gyömbérsör (alkoholmentes)
Lassi (indiai joghurtital)
Sinh To Bo (vietnami avokádó turmix)
14 éve | Hadarik Rita | 4 hozzászólás
A gyerekeim szeretik a gombócot, viszont én igyekszem mindig kicsit másképp készíteni nekik. Többnyire kukoricadarásan készítem, viszont most a hagyományost kevertem ki egészségesebbre. Friss gyümölccsel, házi tejföllel nagyon finom volt.
14 éve | Hadarik Rita | 1 hozzászólás
Tegnap a közértben majd elájultam, amikor a kasszánál előttem egy fiatal férfi vett egy írdatlan nagy doboz barackkonzervet. Hiszen mindenhol kapható friss barack is. Akkor meg miért kell konzevrezni?
Mi annyira imádjuk a barackot, hogy mostanában minden ebből készül. Persze esszük magába is, a kicsik egy ültő helyükben megesznek 1 kilót is.
Hoztam viszont most egy nagyon könnyű, és gyors barackos ételt, szerintem sokan ismeritek. Barackos-füstölt sajtos csirkemell....hát friss barackból nekem jobban izlik, igaz így nem olyan édes, mint a cukros konzervből, de legalább friss.
Mákos tészta. Szó szerint.
A mák ugyanis a tésztában van:)
Nyári családi ebéd vagy vacsora sztárja lehet a házi fagylalt házilag sütött fagyitölcsérrel!
A tölcsér készítése egyáltalán nem bonyolult, és alig fél óra.
És a saját sütésü tölcsérbe saját fagyi illik:)
Ribiszkés joghurtfagylalt mentaszósszal
és az igazán merészeknek: Sonkafagyi!:
14 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Egy időben (amikor a fiúk még kicsik voltak) besokalltam a főzelékekből, mostanában már jóval kreatívabb módon esszük nap mint nap a zöldségeket. Én nem főzök külön a gyerekeknek, hanem mi eszünk úgy, azaz én főzök úgy, hogy mindenkinek jó legyen. A gyerekeknek szerintem a szülői példamutatás a legfontosabb: és így azt is eszik, amit mi.
Ilyen jó recept ez a fetás-zöldséges rétes is. Recept itt olvasható:
14 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Gyors, sütés nélküli, málnás csokitorta. Csak kis adagban készítettem, mert a jóból is megárt a sok, de névnapra dukált mégiscsak meglepni valamivel az ünnepeltet.
Nagyon finom, joghurtos-mascarpones.
Hollandia - Brazília
Csemege a foci szerelmeseinek - nekünk pedig a Halak harca:
Lazacpástétom - Bolinhos de Bacalhau (Bacalao: tőkehalas krokett)
Este pedig a talán kisebb érdeklődésre számot tartó, de egzotikus összecsapáshoz:
Uruguay - Ghána
Quinoa grillezett padlizsánnal - Garnéla csilivel és mangóval
Bacalao:
A klasszikus olaszos előételről - pármai sonkába tekert sárgadinnye szeletek:) -biztos mindenki hallott már.
A receptvarázs ezt gondolta tovább, és egy igazán egyszerűen elkészíthető, finom mégis különleges és hűsítő nyári levest kreáltunk.
A hideg sárgadinnyeleves hozzávalói és receptje itt olvasható.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás