Recept Blog: 2015. július

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2015. július

network.hu

 A nyári szünet utolsó hónapjában egyik fesztivál éri a másikat, jobbnál-jobb programokkal várják az itthon nyaralókat, a kirándulni, bulizni vágyókat. A boros programok mellett akadnak halas, bográcsolós, lecsófőzős, sörös és csokoládés események is, így szinte bizonyos, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes rendezvényt az augusztusi kínálatból.

2015. augusztus 01. Pisztráng nap, Szilvásvárad

A szervezők izgalmas programokkal, fellépőkkel és szilvásváradi pisztrángból készült ételekkel várják kedves vendégeiket.

Tovább 

network.hu

  hozzávalók / 8 adag
Hozzávalók a tésztához
  • 12 db réteslap
  • 35 dkg dió
  • 15 dkg vaj
  • 3 púpozott ek barna cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
Hozzávalók a sziruphoz
  • 5 ek méz
  • 1.5 citromból nyert citromlé
  • 2.5 dl víz
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
elkészítés
Hozzávalók a tésztához
  1. A réteslapokat kiterítjük. Keresünk egy akkora tepsit vagy üveg edényt, amelyikbe a félbevágott réteslap pontosan belefér.
  2. A vajat felolvasztjuk.

Tovább 

 

network.hu

 Bizonyára már te is több tucatnyit sütöttél már. Fejből vagy egy jól kiválasztott receptből, a nagyi titkos feljegyzése alapján. De mi a titok, hogy valóban puha, légies legyen? Eláruljuk.

 

 

 

 

 

A nagyink féle tökéletes piskótához csak három elengedhetetlen alapanyag kell. a hideg (!) tojás, a liszt és a cukor. Ezek aránya 1:1:1, azaz 1 tojás, 1 evőcukor, 1 evőkanál liszt. Ezt kell a piskóta mennyiségéhez képes egyenes arányban megnövelni

Tovább 

network.hu

 Puliszka, pogácsa, sós palacsinta - mi juhtúróval szeretjük a legjobban. Meglehet, a juhtúrós ételek megosztják a közönséget, annyi biztos, hogy rajongói tábora is meglehetős. Otthon is számos fogásban élvezhetjük jellegzetes, enyhén csípős ízét, krémes állagát. S azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk házilag juhtúrót.

  Bár nálunk is hagyományos, régi szereplője a konyhának, sajnos nem mi találtuk fel. Legtöbben a juhtúrót, avagy bryndzát szlovák eredetűnek vélik - már több mint 600 éve készítenek juhtúrót -, de még ők sem az "ősforrás", merthogy a románoktól tanulták el, hogyan is kell ezt csinálni.  A juhtúró nagyüzemi termelése a 18.

Tovább 

network.hu

hozzávalók / 1 adag



elkészítés
  1. A barackot megmossuk, kimagozzuk, durvára vágjuk.
  2. A sárgarépát meghámozzuk, durvára vágjuk.
  3. A barackot, a sárgarépát és a narancslé 1/3-át mixerbe tesszük, és turmixoljuk, majd hozzádolgozzuk a maradék narancslevet is.

Forrás: http://www.nosalty.hu/

network.hu

 Imádjuk a citrusféléket, a kertben is jól mutatnak, de hogyan gondozzuk őket, hogy sokáig kertünk ékkövei maradjanak? Most eláruljuk!

 

Imádjuk a citrusféléket. Kertészeti vásárlásainkból sokan térünk haza kumkvattal, cirommal, mandarinfélékkel vagy lime-mal, és első nyáron élvezzük is saját termésünket. Pár hónapon át állnak a forró teraszon, aztán tanácstalanok leszünk: tulajdonképpen hogyan kell kezelni őket?

 

Élőhely

A citromokat a könnyebb szállíthatóság miatt árulják kis konténerben, de ezt ajánlatos azonnal nagyobbra cserélnünk, amint hazaértünk.

Tovább 

network.hu

 Könnyű és finom. Ez jellemzi a most bemutatásra kerülő piros piskótatekercset, mely fehér csokoládéval van megtöltve. Isteni vendégváró, garantált, hogy egy morzsa sem marad belőle az este végére.

Hozzávalók:

A piskótához:

- 130 g finomliszt

- 2 evőkanál kakaópor

- ½ evőkanál szódabikarbóna

- 1 csipet só

- 120 ml író

- 1 teáskanál vaníliaaroma

- 1 teáskanál fehérborecet

- 120 g sótlan, lágy vaj

- 150 g porcukor

- 1 nagy tojás

- 1 ½ evőkanál piros zselatinpor

- 30 ml víz

A töltelékhez:

- 250 g zsíros krémsajt

- 130 g olvasztott fehér csokoládé

- 50 g sótlan, lágy vaj

- 50 g porcukor

 

Elkészítési idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Adag: 8-10

 

Elkészítés:

1.

Tovább 

network.hu

 Gyakran beveted a különböző fogfehérítő szokásokat, mégsem látsz tartós eredményt? Lehet, hogy nem a praktikákban, hanem ételeidben kell keresned a hibát! Ugyanis tucatnyi olyan étel, ital akad, amely leszámol gyönyörű mosolyoddal. Lássuk hát, mik is ezek!

Vörös- és fehérbor

Sokan tudják, hogy a vörösbor segíti a lepedékképződést, ám azt kevesen gondolnák, hogy bizony a fehérbor is nagy barátja a lepedékeknek. Magas savtartalma miatt ugyanis pusztítva a zománcokat durva foltokat hagyhat.

Tovább 

network.hu

 A koktélkészítés különleges alkalom és fel kell rá készülni az alapanyagok terén. Minőségi koktélokhoz minőségi alapanyagokra lesz szükségünk.

Alapanyagok, italok:
A koktélkészítés különleges alkalom és fel kell rá készülni az alapanyagok terén. Valószínűleg otthon van néhány italfajtánk, a gazdaságos és egyszerű megoldás ilyenkor ezekhez keresni italokat. A legtöbb koktél 1-2 tömény italfajtát, likőrt vagy keserűt, illetve néhány gyümölcslevet tartalmaz.

Tovább 

network.hu

 A súlyvesztés, illetve a karcsú alak megőrzésének egyik feltétele, hogy nem visszük túlzásba a zsíros ételek fogyasztását.

Fontos leszögetni, hogy a zsírok fogyasztása elengedhetetlen, hiszen a zsírban oldódó vitaminok csak így tudnak hasznosulni. Nem mindegy azonban, hogy mennyit fogyasztunk a különböző zsiradékokból, és azt milyen formában visszük be a szervezetünkbe.

Sokszor halljuk például, hogy a vaj egészségtelen, de ez tévhit! A lényeg, hogy kis mennyiségben fogyasszuk, és ha lehet, válasszunk csökkentett zsírtartalmú terméket.

Tovább 

network.hu

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Egy lapos tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal. 2 db közepes méretű cukki-nit hosszában félbevágunk, és eltávolítjuk a magjait. A vágott oldalával felfelé a tepsire fektetjük, sózzuk, borsozzuk. Egy kis---méretű tálban összekeverünk 2 db, apró kockákra vágott lucullus paradicsomot 1 ágnyi friss oregánólevéllel és ¼ teáskanál fehérborecettel, majd sózzuk, borsozzuk. A paradicsomos keveréket a cukkinire kanalaz-zunk, és kb.

Tovább 

network.hu

 Melegen is finom, de hidegen a legjobb. Ízletes, gyorsan elkészíthető, ráadásul pénztárcakímélő leves is.












Hozzávalók (4 személyre):

Kb. 1 kg sárgadinnye, 8 dl-1 liter tej, 1 csomag vanília ízű pudingpor, 3-4 ek. kristálycukor (ízlés szerint)

Elkészítése:

1. A sárgadinnye magát és héját eltávolítjuk, a gyümölcs húsát kockákra vágjuk.

2. Körülbelül 6 dl tejet felteszünk főni, hozzáadjuk a felkockázott sárgadinnyét és a cukrot.

Tovább 

network.hu

 Nekünk teljesen hétköznapi dolog, egy óceánnal odébb viszont a legnagyobb újdonság: egy food truck, amit fél New York kerget, hogy megkóstolhassa a lángosát!


New York utcáit 2014 áprilisa óta járja a  Langos Truck (lángosos kocsi), ami magyar lángost árul a világ legnagyobb városának lakói számára. Most a food truck üzemeltetőjéről, Prepuk Zsoltról közölt beszámolót gasztronómiai rovatában a The New York Times című amerikai napilap internetes kiadása.

Utolsó hozzászólás

Szabóné Margó üzente 9 éve

Aki akar,meg találja a módját a megélhetésnek!Dicséretes!Sok szép sikert nekik!

Tovább 

network.hu

 Nincs mese, a kánikulában a fagyinál nincs jobb hűsítő. A legjobb mégis az, hogy 5 perc alatt te is megcsinálhatod, mindenféle adalékanyag nélkül, 100%-os gyümölcstartalommal!

 

 

Próbáltad már az abszolút mágikus, egy összetevős banán fagylaltot? Ha nem, most itt az ideje! Íme egy videó, ami megmutatja, hogy készítheted el magad a nyár legőrültebb fagyiját, színtiszta banánból!

 

A recept videón is egtalálható itt: 

 

http://recept.network.hu/video/fagyi/one_ingredient_banana_ice_cream__tiny_video_tips_from_the_kitchn

 

Forrás:http://www.nosalty.hu/

Tovább 

network.hu

Kedvező képet fest az idei gabonatermésről az aratás során eddig betakarított mennyiség. Az őszi árpából öttonnás termésátlag mellett egymillió tonna került a magtárakba, míg a búzatáblákról a várakozások szerint ötmillió tonnát takaríthatnak be a gazdálkodók. Az árak az előző hetekhez képest csak kismértékben változtak, a termelők tonnánkénti ötvenezer forint körüli gabonaárral lennének elégedettek – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Tovább 

network.hu

 Nyáron a hőmérséklet emelkedésével nő a kiszáradás veszélye, így fokozott odafigyelést és folyadékbevitelt igényel, hogy szerveztünk vízháztartását egyensúlyban tartsuk. A változatosság a folyadékpótlást is megkönnyíti. Az Európai Hidratációs Intézet szakemberei szerint az ásványvízen, üdítőkön kívül egy magas víztartalmú nyári étrend is hatékonyan hozzájárul a hidratációhoz.

Utazás közben is fontos, hogy eleget igyunk, hisz a kiszáradás enyhe tünetei is megnövelik a balesetek kockázatát.

Tovább 

network.hu

Az aszalt paradicsom olyan univerzális ízbomba, ami kötelező tartozéka kellene, hogy legyen minden konyhának. Viccesen kevés munkával elkészíthető, ráadásul most még szezonja is van: finom paradicsom is van, meleg is van, hajrá!

A paradicsomszárítás hagyományosan fél nyáron át tartó projekt, ami akkor kezdődik, amikor beérnek a kertben az első szemek. Ha nincs kert, az sem baj, lényeg, hogy nagyon finom, édes paradicsomokat aszaljunk, mert végül ugyanazt az ízt kapjuk, mint amivel indultunk, csak sokkal koncentráltabban.

Tovább 

network.hu

 A cukorbetegek és az inzulinrezisztenciában szenvedők jól tudják, hogy nem mindegy, mikor milyen felszívódású ételek kerülnek a tányérra, így nagy odafigyelést igényel a részükről egyes menük megválasztása. Sokan úgy gondolják, hogy ezzel néhány kedvenc ételüktől is búcsút vehetnek, ám szerencsére vannak olyan praktikák, melyekkel lassítható egyes ételek felszívódása. Ehhez Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusa adott néhány hasznos tanácsot.

Tovább 

network.hu

 Nagyon meg kell dolgozni a dinnyével, hogy hasznot adjon.

A termesztés költségei egy év alatt jelentősen növekedtek, de a gazdák minden gond ellenére bizakodók. Idén időben meg tudtak jelenni a hazai piacon, felváltva a görög és az olasz termést. A Tolna megyei termelőktől kilónként 70 és 100 forint között veszik át a felvásárlók a dinnyét. A szedresi Bognár János elmondta, ezzel az árral elégedettek. Április közepe óta – akkor tették fóliaalagútba a palántákat – dolgoznak azért, hogy nyáron legyen bevételük.

Tovább 

network.hu

 Ha konyhafelújítás előtt áll, az első lépés az új konyha elrendezésének a megtervezése. Megmutatjuk, mik a lehetőségek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyitott tér
Igazi társasági tér alakítható ki, ha összenyitja a konyhát a nappalival. Nagy előnye, hogy akkor sem kell nélkülöznie a családnak vagy a vendégeknek a társaságát, amíg ön a konyhában süt-főz. Ha a falbontás mellett dönt, ügyeljen arra, hogy jó minőségű, hatékony szag-, és páraelszívót szereltessen be.

Tovább 

network.hu

 A már  világszerte egyre ismertebb Cobb salátát Bob Cobb, a Los Angeles-i Brown Derby étteremlánc tulajdonosa, találta fel 1937-ben. A történet szerint egy híres, késő esti vendégének az étterem hűtőszekrényében talált hozzávalókat apróra vágva állította össze a salátát. Ettől kezdve a vendég, Sid Grauman, gyakran kérte ezt a salátát, ami aztán felkerült az étlapra és Hollywoodban gyorsan...

 

hozzávalók / 4 adag
A salátához
A salátaöntethez elkészítés
  1. A  saláta összetevőit kisebb darabokra vágjuk .

Tovább 

network.hu

 

 A perzselő nyári melegben nem tanácsos huzamosabb ideig a napon tartózkodni, pláne a megfelelő védelem nélkül. A napsugárzás különféle veszélyes következményekkel járhat a bőrráktól a ráncokig, valamint a májfoltoktól a napégésig. Fontos, hogy megtegyünk bizonyos óvintézkedéseket, hogy megóvjuk a bőrünket a sérülésektől.



Milyen ételekkel óvhatod meg a bőrödet?

Citrusfélék

Mivel gazdagok C-vitaminban, így bizonyos fokú védelmet nyújtanak a nap UV-sugárzásából származó sérülésekkel szemben.

Tovább 

network.hu

 Az eddig ismert alapízek az édes, a keserű, a sós, a savanyú és az umami, a „kellemesen aromás ” glutamát-íz. Amerikai kutatók szerint a hatodik a zsír.

 

A zsírnak egyedi és kellemetlen íze van, amit a tudósok oleogustusnak neveztek el. Úgy gondolják, hogy az íz azonosítása az elhízás elleni küzdelemben, és a zsírt helyettesítő élelmiszerek előállításában is szerepet játszhat, nyilatkozta Richard Mattes professzor, az indianai Purdue Egyetem táplálkozással összefüggő viselkedést kutatási központjának igazgatója.

Tovább 

network.hu

 Tévedés lenne azt hinni, hogy az összes zöldségalapú leves diétás és egészséges fogás. Íme egy rövid útmutató ahhoz, melyik fogások alkalmas inkább előételnek, és melyik főételnek.





Paradicsomleves

Egészséges? Mindenképpen! A paradicsom piros színe a likopin nevű növényi anyagnak köszönhető, amely sejtvédő hatású, és rendkívül egészséges. A levesben szinte semmi zsiradék nincs, feltéve, hogy nem krémleves!
Alakvédő? Ha friss vagy konzervparadicsomból készíti, cukor nélkül, akkor egyáltalán nem hizlal.

Tovább 

network.hu

 Végre itt van minden idők, legalábbis az idei nyár kedvenc brownie receptje! Egy tökéletes édesség, ahol keveredik az édes lágyság, a darabos, markáns keksszel. Ezzel a desszerttel garantáltan hódítani fogsz vendégeid körében!

Amire szükséged lesz:         

- 20 dkg vaj     
- 25 dkg étcsokoládé     
- 2 evőkanál instant kávépor  
- 5 nagy tojás   
- 30 dkg fehér cukor   
- 15 dkg liszt    
- 1 evőkanál sütőpor   
- 1 teáskanál só
- 4 csészényi törött oreo        
- 2 evőkanál vanília-kivonat    

Így csináld:    

A sütőt melegítsd elő 180 fokra!

Tovább 

network.hu

 Imádod a fagylaltot, de laktózérzékenységed miatt nem ehetsz? Esetleg diétázol, ezért kell lemondanod az édességről? Megoldás számodra is létezik: például ez a mennyei bourbonvanília-fagyi paleo módra.

 

Ez a paleo Bourbon-vaníliás fagylalt szinte bármilyen diétába könnyedén beilleszthető. Tej-, cukor- és lisztmentes, egészséges, ráadásul elképesztően finom. Próbáld ki te is a receptet.

Paleo Bourbon-vaníliás fagyi hozzávalói
  • 5 dl sűrűbb kókusztej
  • 3 tojássárgája
  • 8 evőkanál kókusz- vagy nyírfacukor
  • 1 bourbonvanília vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
A paleo bourbonvanília-fagyi elkészítése

A tojássárgákat botmixerrel vagy robotgéppel közepes sebességen keverd habosra a cukorral.

Tovább 

network.hu

 A kávé szerelmeseinek a nyári melegben sem kell feltétlenül lemondaniuk a kedvenc italukról, pusztán annyi a teendőjük, hogy valami hűs formában veszik magukhoz.


Jegeskávé és annak variációi

A jegeskávé igazi klasszikus. Sokféle változata létezik, a presszókávét ki ezzel, ki azzal toldja meg, de a végeredmény a legtöbb esetben igen hasonlatos: fagylaltkehely kávénak álcázva.

A jegeskávéba a legtöbb esetben vaníliafagyi kerül, de ezen kedvünk szerint változtathatunk.

Tovább 

 

network.hu

 

 Mai gyors vacsoránkat azoknak ajánljuk, akik szeretik a rántottát és szeretik a görög salátát is. Kettő az egyben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Görögsaláta-rántotta
Hozzávalók:
  • 10 db tojás
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 fej lila hagyma
  • 8-10 db koktélparadicsom vagy 3-4 db paradicsom
  • ízlés szerint kb. 5-10 dkg feta
  • maroknyi magozott fekete olívabogyó
Elkészítés

1. A lila hagymát meghámozzuk és cikkekre vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk (koktélparadicsom esetén csak félbevágjuk).

Tovább 

network.hu

 Kis konyhában nem lehet többfogásos ételt főzni, semmi sem fér el, és még sorolhatnánk az előítéleteket. Most rácáfolunk ezekre!
Együnk a konyhában!
Ha szeretne a konyhában étkezni, de nincs elég hely egy ebédlőasztal számára, válasszon lehajtható szélű asztalt! Nemcsak miniétkezőt nyer ezáltal, de visszahajtva az előkészületeknél is használhatja munkalapként. Amerikai konyha esetében hasonlóan praktikus megoldás a reggeliző bárpult kialakítása.

Tovább 

network.hu

 Csokiszelet, üdítők, ketchup és salátaöntet - mind-mind tele cukorral. Nézd meg melyik mellett mekkora kockacukor piramis áll!

Ámuldozás, fejcsóválás, "hűházás" a tipikus reakció azokra a képgyűjteményekre, amelyek kockacukor piramisok formájában megmutatják, hogy egy-egy alapanyagban, élelmiszeripari termékben, ételben mennyi cukor van.

Sugarstacks oldal számos termék cukortartalmát mutatja be cukorpiramisokkal illusztrálva - igaz, elsősorban amerikai termékeket, de érdemes átlapozni .

Tovább 

network.hu

 A világon évente mintegy 3 milliárd vekni kenyeret adnak el – ennek minimum a 25%-a a kukában landol. Az úgy körülbelül 750 millió kenyér. Hiába tudjuk, hogy nem kéne, sokszer egyszerűen új kenyeret veszünk, a régit meg kidobjuk. Összegyűjtöttük 10 legegyszerűbb tippet, hogy ez ne forduljon elő többet!

Frissítsd fel!

Kezeket fel, aki még emlékszik arra, hogy a nagymamája hogyan frissítette az előző napról megmaradt kiflit. Félbevágta, spriccelt rá egy picit vizet, és nyílt lángon megpirította.

Tovább 

network.hu

 A zöld dió különleges csemege, kicsit időigényes az elkészítése, de megéri vele bíbelődni, mert a végeredmény roppanós állaga, kesernyésen, citrusosan édeskés, fűszeres íze rengeteg ételnek lehet jó kiegészítője. Szárnyasok májához, vadakhoz, sajtokhoz, zöldségfélékhez, halakhoz, édességekhez remekül illeszthető finomság.

 

Ellenőrzöm a dió érettségi szintjét, ha könnyedén át tudom szúrni egy fogpiszkálóval, akkor még nem alakult ki a csonthéj, remek alapanyag a befőzéshez.

Tovább 

network.hu

 Ha szeretitek a mangót, de zavar, hogy az itthoni boltokban csak kőkemény darabokat lehet találni, akkor ez a ti receptetek. Itt ugyanis az érett mangó csődöt mond, a cél éppen az, hogy a gyümölcs minél keményebb legyen - a végeredmény egy nagyon ízes thai hangulatú saláta lesz. A halszósztól pedig nem félünk! Tessék azonnal kipróbálni, ha még nem tettétek volna!

 

  • 1 kőkemény zöld mangó
  • 1 sárgarépa
  • 2 közepes paradicsom
  • 4-5 salátalevél (pl. római)
  • 10 dkg pirított földimogyoró (a sózatlan jobb)

 

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek barnacukor
  • 2 ek halszósz
  • ½ citrom leve
  • ½ lime leve
  • csili ízlés szerint (kb.

Tovább 

network.hu

 A főtt tojással és a különlegesen krémes öntettel megbolondított saláta könnyű, mégis kiadós fogás vacsorára.


A rukolával való kapcsolatomról már írtam, de azért most ismét elmondanám: a rukolát egy k-val írjuk, annak ellenére, hogy szerintem ez így nem normális :) Legalábbis én nem találom a bevásárló listámon, mert ez így fura. Nekem. Mindegy, túllépek raja, mert imádom. 

 

Nagyon finom volt a főtt bab is, a mustáros szósz nekem nagyon fűszeres volt ehhez az ízvilághoz.

Tovább 

network.hu

 Az alábbiakban néhány olyan fűszert szeretnék bemutatni, amelyek jó hatással lehetnek emésztésre, anyagcserére. Főzz velük finoman, és használd ki a jótékony hatásaikat!

 

 

 

Fűszer

Cayenne-bors

A fűszernövények királya. Sokáig dísznövénynek termesztették, mert mérgezőnek hitték. Tulajdonképpen nem borsról, hanem egy csípős, hegyes paprikafajtáról van szó, amelyet megőrölnek. A benne lévő kapszaicinnel több kozmetikai készítményben is találkozhatsz, illetve belsőleg felhasználva a belső szervek működésére, a vérkeringésre és az emésztésre is jótékony hatással van.

Tovább 

 

network.hu

 

 Jómagam nagyon preferálom a nyers ételeket, akár a nyers desszerteket is. Mivel ezek általában olajos magvakból és aszalványokból készülnek, fogyasztási mennyiségükhöz igencsak nagy önfegyelem szükségeltetik (azok magas szénhidrát és zsírtartalma miatt), de egy-egy falat minden korlátozásért kárpótol, s nem utolsó sorban annyira laktatóak, hogy nem is lehet belőlük igazán sokat enni.

 

 

Desszertgolyó

Hozzávalók:

 

  • aszalványok (datolya, aszalt szilva, aszalt sárgabarack, áfonya, de lehet akár ananász, pomelo, eper – lényeg, hogy ne cukrozott legyen)
  • olajos magvak, ízlés szerint (dió, mandula, török mogyoró, földimogyoró, pekán dió, stb.), de használhatsz 100%-os mogyoróvajat vagy vegyes olajos magokból készült vajat is
  • egy csipetnyi só
  • esetleg édesítő, de mivel az aszalványok önmagukban is igen édesek, a további ízesítésük nem szükséges
  • fűszerek, aromák (fahéj, mézeskalács fűszerkeverék, ánizs, karobpor (kakaópor helyett), vaníliaaroma, kókuszreszelék)

Tipp: fehérjepor hozzáadásával még laktatóbbá teheted!

Tovább 

network.hu

 A következő frissítő, szépítő és hangulatjavító finomságok az év minden szakaszában létfontosságúak a szervezet számára. Csempészd be őket mindennap a saját és családod étrendjébe!








1. Kivi

Rengeteg C-vitamint tartalmaz. Mivel serkenti az emésztést, bátran beilleszthető a diétába is. Ha turmixot készítesz, tej helyett ásványvízzel keverd össze a gyümölcsöt, így nem lesz keserű mellékíze az italnak.

2. Ribizli

Az apró, piros szemek tele vannak C-vitaminnal, és a csontok és a fogak egészségének megőrzését is segítik.

Tovább 

network.hu

 A konyhai újrahasznosítással csökkented az élelmiszerhulladékot, és a kreativitásodat is nap mint nap kiélheted.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aludttej

Házi aludttejből igazi házi tejföl készíthető. Ha már kicsit savanykás a tejünk, tegyük meleg helyre, például a fűtőtest közelébe. Pár nap pihenő után elég egy kisebb edénybe kanalazni a tetején kivált zsíros réteget. A kis zsírcsomókat kavarással tüntethetjük el.

Bor

Nem kell kiöntenünk a vendégség után megmaradt bort.

Tovább 

network.hu

 A tej egy csodálatos és értékes táplálék, amely szinte minden háztartásban megtalálható. De hogyan jutott el idáig?
Egy modern, nyugati háztartásban a kenyér és a tej foglalja el a legelőkelőbb helyet. Természeti katasztrófák esetén a leggyorsabban fogyó termékek, a kenyér, a vécépapír és a tej.

Azonban a tejivás elterjedése meglehetősen új szokás. A 19. századi Európában és Egyesült Államokban a rendszeres tejfogyasztók elsősorban gyerekek voltak.

Tovább 

network.hu

 A nyári hétvégék egyik legkellemesebb programja a szabadtéri grillezés, de ha nem ügyelünk néhány alapvető szabályra, sokunk kedvenc időtöltése számos kockázattal jár, az egészségünkre nézve. Ha a grillezés mestereivé szeretnénk válni, és néhány szuper konyhai trükköt is ellesnénk az ínycsiklandó fogásokhoz, fogadjuk meg a mesterszakács tanácsait!


Válasszunk zsírszegény húsokat!

Egy hamisítatlan steaknek vagy egy-egy grillkolbásznak valóban nem könnyű ellenállni.

Tovább 

network.hu





 A lecsó igazi nyári étel, és mindhárom fontos hozzávalója, a paradicsom, a paprika és a hagyma is igazi ajándék a szervezet számára. Lássuk, miért!

 

 

 


Paradicsom

Piros, lédús, ínycsiklandó – és nyáron a legfinomabb! További különlegessége, hogy hőkezelés hatására sem veszíti el a szervezet számára oly hasznos likopintartalmát. A benne lévő C-vitaminnak köszönhetően erősíti az immunrendszert, emellett jelentős mennyiségű kálium és magnézium is található benne.

Tovább 

network.hu

 Minden második magyar kedvenc étele a rántott hús, és ezen nem is csodálkozunk. A vasárnapi ebéd elengedhetetlen kelléke az aranybarnára sült friss hússzelet. Ez az étel azonban sokkal több rafinériát is megenged, mint amit gondolnánk. Íme néhány ötlet, amivel még finomabbá varázsolhatjuk a család kedvencét.

 


1. Bundázás

Nem válik unalmassá a rántott szelet, ha olykor nem csak zsemlemorzsát használsz a panírozáshoz. A morzsához keverhetsz reszelt sajtot (például parmezánt), durvára darált diót vagy mandulát, szezámmagot.

Tovább 

network.hu


 
Imádod a kenyeret, a hamburgert, a tésztát és a pizzát - viszont sürgősen le kellene adnod egy pár kilót? Nem kell lemondanod a szénhidrátokról mégis fogyhatsz - eláruljuk, hogyan!







Bob Harper személyi edző, aki olyan sztároknak segített az alakformálásban, mint Gwyneth Paltrow és Ben Stiller, állítja, hogy nem kell lemondanod a szénhidrátokról ahhoz, hogy gyorsan megszabadulj a felesleges kilóktól.

A titok mindössze annyi: ne ebéd után egyél szénhidrátot.

Tovább 

network.hu

 A meleg nyári napokon ugyan nincs kedvünk sütni, de árnyékba húzódva, kényelembe helyezkedve azért szívesen eszünk valami finomat. Ez az ellentmondás könnyedén feloldható, köszönhetően a sokféle, sütés nem igénylő finomságnak.

A sütő bekapcsolását mellőző édességek legnagyobb csoportját a pohárkrémek jelentik, amelyek látványosak, elronthatatlanok és nagyon könnyen szezonálissá tehetők. Sőt, ezeknél a desszerteknél még az egészségtudatosság is igen könnyen megvalósítható, ha odafigyelünk a felhasználásra kerülő alapanyagokra.

Tovább 

network.hu

 A sör és a sajt párosítása nem új keletű, de talán mostantól azok is kedvet kapnak a kísérletezéshez, akik eddig nem párosították össze ezt a két ízvilágot


Kevesek által ismert tény, hogy a különböző sörök széles választékán belül minden alkalomhoz találhatunk egy izgalmas sajt párt. Pedig a végtelenül változatos ízű sör-sajt párosítások felülírhatják a már jól megszokott sajt-bor társításokat is.


Miért jobb sörrel?

A sörök és ételek párosításánál az ún.

Tovább 

network.hu


 
A csalán egyike a méltatlanul mellőzött gyógynövényeinknek, holott minden része - gyökere, szára, levele és virága is gyógyhatású. Milyen ételeket készíthetünk belőle?




A nagy csalán (Urtica dioica) az egyik legjobb vértisztító, salaktalanító és kiváló fájdalomcsillapító gyógynövényünk. Felhasználási módjainak se szeri, se száma, így használjuk a konyhában és a fürdőszobában is.

Csalántea

2,5 dl forró vízbe tegyünk egy teáskanálnyi csalánt, 4 percig lefedve állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Tovább 

network.hu

 

Manapság annyiféle sót, ételízesítőt és fűszerkeveréket lehet kapni, hogy nem csoda, ha az ember tanácstalanul álldogál a boltban. Mit érdemes venni, és melyik fajtát mire használjunk? Ebben segítünk.






Konyhasó a mindennapokra

Az igen finom őrlésű asztali vagy étkezési só rendkívül könnyen feloldódik, így szinte bármely fogáshoz használható. Mindig száraz helyen tárold, mert gyorsan magába szívja a nedvességet és összecsomósodik.

Tengeri só sütéshez

A durva szemű tengeri só kitűnő például a tepsiben sült burgonyához.

Tovább 

network.hu

Tortilla, pita, naan - házi lepénykenyerek, pillanatok alatt!
A nyári grillezések, tárcsán sütések, salátázások, különféle mártások társaságában nagyon jól érzi magát a lepénykenyér. Tortilla, pita sokfelé kapható félkész állapotban is, de ha van 10 percünk és hangulatunk hozzá, akkor mi magunk is elkészíthetjük ezeket a kenyereket.

A lapos kenyér, lepénykenyér szinte az összes nemzet konyhájában megtalálható. A kövön, kemencefenéken gyorsan megsüthető, azonnal fogyasztható korongok tárháza ennek köszönhetően igen széles.

Tovább 

network.hu

A testünknek, mint minden finom szerkezetnek, időről időre szüksége van egy kis „szervizelésre”. Ebben segítenek a tisztítókúrák. Eláruljuk, hogyan végezheted helyesen!

A reggeli napsütés szép reggelt ígér, mégis úgy érzed, képtelen vagy kikelni az ágyból? Oka, hogy a szervezeted nem tudja eltávolítani a mérgeket, illetve az ott képződő salakanyagokat. Ezek aztán felhalmozódnak, és megbontják a belső egyensúlyt, illetve sejtszinten akadályozzák az oxigén- és a tápanyagellátást, ami az energiatermelésre is kihat.

Tovább 

network.hu

A fűszer- és gyógynövények minden ételt finomabbá varázsolnak. Az alábbi 14 ráadásul még az anyagcserét is aktivizálja.
Fogyaszd őket kúraszerűen: 1 héten keresztül naponta tegyél az ételedbe 2 evőkanálnyit az adott fűszernövényből, vagy készíts teát ugyanebből a mennyiségből.

Medvehagyma

Csökkenti a koleszterinszintet. A lombos erdőkben nő, illata hasonlít a fokhagymáéhoz. Az ókori rómaiak méregtelenítő hatása miatt fertőzések és bőrbetegségek ellen használták.

Tovább 

network.hu

A napokban megláttam egyik kedves barátnőm oldalán EZT a receptet. Azóta gondolkodtam azon, hogy nem létezik, hogy ezt a szuper kis valamit ne lehessen megalkotni olyan alapanyagokból, amelyek tényleg minden háztartásban megtalálhatóak. 

Eleve nem tudtam mit kezdeni az útifűmaghéj nevű cucc-cal, életemben nem hallottam róla, de már annyira kíváncsi vagyok rá, hogy egészen biztosan rendelek ilyet. 

Úgyhogy addig tépelődtem, hogy ma sikerült vele beszélnem pár szó erejéig és azt mondta, az útifűmaghéj gyakorlatilag olyasmit visz végbe a liszttel, mint a sima búzalisztben a sikér, így ügyesen módosítottam a recepten, majd elkészült ez a kis csoda:

A hagyományos, két és fél perces, mikróban készíthető zsemle (1 darabhoz)

Hozzávalók:

2 evőkanál finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

1 darab kisebb tojás

1 csipet só

2,5 evőkanál víz

 

Továbbá: 

1 darab üveg, kompótos tányér

pici olaj, a tányér kiolajozásához

 

Kimértem a lisztet, hozzáadtam a sütőport és a sót.

Tovább 

 

network.hu

 HOZZÁVALÓK
1½ kg kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
2 kezeletlen zöldcitrom
1 csokor friss kapor
5 dl tejföl
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
szükség szerint víz vagy zöldségalaplé
só és frissen őrölt bors

TÁLALÁSHOZ
tejföl

1 Az uborkákat a végük nélkül nagyobb darabokra vágjuk, és ha kell, több részletben a megtisztított fokhagymával együtt pürésítjük.

2 A zöldcitromok héját az uborkához reszeljük, de figyeljünk, hogy a fehér rész ne kerüljön az ételbe, mert keserű lesz tőle.

Tovább 

network.hu

 A hétvégén megint itt a kánikula, napokig hőség lesz - tökéletes időjárás ahhoz, hogy előkészítsd a téli vitaminszükséglet nagy részét - olcsó és egészséges aszalvánnyal!

 

 

Ebben a pár hónapban élvezet a napi megfelelő vitaminszükséglet fedezése - választhatunk, hogy a málna, meggy, cseresznye, eper, ribizli, egres vagy barack íze illik leginkább az aznapi hangulatukhoz. Ősszel és télen jóval nehezebb fedezni a napi szükséges gyümölcsmennyiséget, hiszen marad az alma, a banán vagy a narancs.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu