Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A főtt tojással és a különlegesen krémes öntettel megbolondított saláta könnyű, mégis kiadós fogás vacsorára.
A rukolával való kapcsolatomról már írtam, de azért most ismét elmondanám: a rukolát egy k-val írjuk, annak ellenére, hogy szerintem ez így nem normális :) Legalábbis én nem találom a bevásárló listámon, mert ez így fura. Nekem. Mindegy, túllépek raja, mert imádom.
Nagyon finom volt a főtt bab is, a mustáros szósz nekem nagyon fűszeres volt ehhez az ízvilághoz. Szóval kipróbáltam egy másik alkalommal - amikor épp fényképezőgép a környéken se volt- füge lekvárral. Oké, édesszájú vagyok, nem vitatom.
A rukola és a fügelekvár valami olyan párosítás, mikor kicsit irigykedve nézel olyan szerelmes párokat, akik között csak összhang van és semmi konflikus. És a babhoz és paradicsomhoz is tökéletesen passzolt.
Tanulság: aki szereti a pikáns, fűszeres ételeket azoknak mustáros szóssszal ajánlom, aki pedig inkább az édeskés nyammogásokat részesíti előnyben: fügelekvár!
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
400 g zöldbab (fagyasztott)
4 db tojás
100 g rukola
400 g paradicsom
A kamrából:
só
2 tk magos mustár
3 ek fehérborecet
kristálycukor
bors
6 ek olívaolaj
1. Főzzük a zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 5 percig, azután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
2. Keverjük simára a mustárt és a borecetet 1-1 nagy csipet cukorral, sóval és borssal. Csorgassuk bele az olívaolajat úgy, hogy közben folyamatosan keverjük a habverővel. Forgassuk össze az így kapott öntetet a zöldbabbal, és tálalásig tegyük félre.
3. A gondosan megmosott tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt, majd hámozzuk meg őket. A rukolát mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. A megtisztított paradicsomokat vágjuk cikkekre. Tegyük tálba ezeket, adjuk hozzá a zöldbabos keveréket, és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze az egészet. A cikkekre vágott főtt tojásokkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 357 kcal
Forrás: http://www.mindmegette.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!