Recept: Ne dobd el a kenyeret!

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A világon évente mintegy 3 milliárd vekni kenyeret adnak el – ennek minimum a 25%-a a kukában landol. Az úgy körülbelül 750 millió kenyér. Hiába tudjuk, hogy nem kéne, sokszer egyszerűen új kenyeret veszünk, a régit meg kidobjuk. Összegyűjtöttük 10 legegyszerűbb tippet, hogy ez ne forduljon elő többet!

Frissítsd fel!

Kezeket fel, aki még emlékszik arra, hogy a nagymamája hogyan frissítette az előző napról megmaradt kiflit. Félbevágta, spriccelt rá egy picit vizet, és nyílt lángon megpirította. Az milyen jó volt vajjal és mézzel...A maradék kenyér is szuper vacsora tud lenni – kell neki pár csepp víz, 3 perc a forró sütőben, és egy kis fokhagymával megkenve, olívaolajjal meglocsolva és paradicsommal jól megpakolva a világ legjobb vacsorája lesz!

Keress hozzá egy receptet!

A világ tele van maradék kenyér-felhasználó receptekkel. Bundás kenyér, pirítós, bruschetta, francia hagymaleves...csak ki kell választani azt, amihez a legtöbb alapanyag van otthon, és mindjárt értékes vacsoraalap lett a szemétnek ítélt kenyérből.

Fagyaszd le!

Egy egész kenyeret sokszor nem egyszerű megenni, főleg, ha az ember egyedül van, különösen, ha nem eszik kenyeret minden nap. De néha pont csak 1-2 szeletre van szükség – fölösleges érte újra egy egész kenyeret megvenni. A kenyeret egyszerűen szeleteljük fel, és fagyasszuk le. Így mindig lesz otthon kenyér, akkor is, ha szendvicsre vágyunk, és akkor is, ha csak épp egy szelet kell a receptbe.

Készíts belőle prézlit!

Aki valaha kóstolt már házi prézlit, az pontosan tudja, mekkora különbségek vannak a bolti és a házi verzió között. A jól kiszárított kenyérhez csak egy szuper daráló kell, és mindjárt finomabb lesz nemcsak a rántott hús, de az összes olyan étel is, amibe prézlit kell tenni.

Készíts belőle krutont!

Nem egy nagy ördöngösség – kockázd fel az összes kenyeret, amire már nincs szükséged, és fagyaszd le. Ha legközelebb szükséged lesz egy szuper levesbetétre vagy salátafeltétre, csak előveszed, meglocsolod egy kis olívaolajjal és tetszés szerinti fűszerekkel, majd mehet is a sütőbe pár percre.

Sűríts vele!

A spanyolok híres gazpachója is kenyérrel van sűrítve – miért ne használhatnánk a módszert más krémes levesekhez is? Hiszen sokszor előfordul, hogy a krémleves túl hígra sikeredik – ilyenkor tegyünk bele egy szelet kenyeret, turmixoljuk el, és már helyre is hoztuk a problémát!

A vékonyra szeletelt, vagy rúd alakúra vágott kenyérszeletkék szuperül funkcionálnak mártogatósként. Egy kis házi sajtszósz vagy egy joghurtos-uborkás dip mellé is kiváló, de kis chilivel finoman megkenve még egy guacamoléhez is passzol. Jól pirítsunk rá kenyérpirítóban vagy sütőben!

Tartsd frissen a zöldségeket!

Ugye, milyen dühítő, mikor a hűtőben tartott répa vagy angol zeller megfonnyad? Ha jól záródó dobozba vagy zacskóba teszitek őket némi kenyér társaságában, pár nappal meghosszabbítható az életük. A kenyér ugyanis magába szívja a levegő páratartalmát, így körülbelül ugyanazt szolgálja, mint a sószóróba dugott rizsszemek. 

Tápláld vele a növényeket!

A kenyérmorzsákban található nedvesség és tápanyag jót tesz a növényeknek – nem feltétlenül a szobanövények alá ajánljuk, mert megjelennek a hangyák, de a kerti veteményest nyugodtan megszórhatjuk vele!

Indítsd be az uborkát!

Igaz, hogy egy szeletet kenyér nem fog jó szolgálatot tenni ez ügyben, de ha van egy kis maradék kovászos kenyerünk, akkor pakoljuk hozzá nyugodtan a kovászolni való uborkához. Ilyen melegben ugyan percek alatt elkészül, de egy kis katalizátor sohasem árt.

Forrás: http://www.nosalty.hu/

Címkék: kenyér tipp

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu