Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A világon évente mintegy 3 milliárd vekni kenyeret adnak el – ennek minimum a 25%-a a kukában landol. Az úgy körülbelül 750 millió kenyér. Hiába tudjuk, hogy nem kéne, sokszer egyszerűen új kenyeret veszünk, a régit meg kidobjuk. Összegyűjtöttük 10 legegyszerűbb tippet, hogy ez ne forduljon elő többet!
Frissítsd fel!
Kezeket fel, aki még emlékszik arra, hogy a nagymamája hogyan frissítette az előző napról megmaradt kiflit. Félbevágta, spriccelt rá egy picit vizet, és nyílt lángon megpirította. Az milyen jó volt vajjal és mézzel...A maradék kenyér is szuper vacsora tud lenni – kell neki pár csepp víz, 3 perc a forró sütőben, és egy kis fokhagymával megkenve, olívaolajjal meglocsolva és paradicsommal jól megpakolva a világ legjobb vacsorája lesz!
Keress hozzá egy receptet!A világ tele van maradék kenyér-felhasználó receptekkel. Bundás kenyér, pirítós, bruschetta, francia hagymaleves...csak ki kell választani azt, amihez a legtöbb alapanyag van otthon, és mindjárt értékes vacsoraalap lett a szemétnek ítélt kenyérből.
Fagyaszd le!Egy egész kenyeret sokszor nem egyszerű megenni, főleg, ha az ember egyedül van, különösen, ha nem eszik kenyeret minden nap. De néha pont csak 1-2 szeletre van szükség – fölösleges érte újra egy egész kenyeret megvenni. A kenyeret egyszerűen szeleteljük fel, és fagyasszuk le. Így mindig lesz otthon kenyér, akkor is, ha szendvicsre vágyunk, és akkor is, ha csak épp egy szelet kell a receptbe.
Készíts belőle prézlit!Aki valaha kóstolt már házi prézlit, az pontosan tudja, mekkora különbségek vannak a bolti és a házi verzió között. A jól kiszárított kenyérhez csak egy szuper daráló kell, és mindjárt finomabb lesz nemcsak a rántott hús, de az összes olyan étel is, amibe prézlit kell tenni.
Készíts belőle krutont!Nem egy nagy ördöngösség – kockázd fel az összes kenyeret, amire már nincs szükséged, és fagyaszd le. Ha legközelebb szükséged lesz egy szuper levesbetétre vagy salátafeltétre, csak előveszed, meglocsolod egy kis olívaolajjal és tetszés szerinti fűszerekkel, majd mehet is a sütőbe pár percre.
Sűríts vele!A spanyolok híres gazpachója is kenyérrel van sűrítve – miért ne használhatnánk a módszert más krémes levesekhez is? Hiszen sokszor előfordul, hogy a krémleves túl hígra sikeredik – ilyenkor tegyünk bele egy szelet kenyeret, turmixoljuk el, és már helyre is hoztuk a problémát!
A vékonyra szeletelt, vagy rúd alakúra vágott kenyérszeletkék szuperül funkcionálnak mártogatósként. Egy kis házi sajtszósz vagy egy joghurtos-uborkás dip mellé is kiváló, de kis chilivel finoman megkenve még egy guacamoléhez is passzol. Jól pirítsunk rá kenyérpirítóban vagy sütőben!
Tartsd frissen a zöldségeket!Ugye, milyen dühítő, mikor a hűtőben tartott répa vagy angol zeller megfonnyad? Ha jól záródó dobozba vagy zacskóba teszitek őket némi kenyér társaságában, pár nappal meghosszabbítható az életük. A kenyér ugyanis magába szívja a levegő páratartalmát, így körülbelül ugyanazt szolgálja, mint a sószóróba dugott rizsszemek.
Tápláld vele a növényeket!A kenyérmorzsákban található nedvesség és tápanyag jót tesz a növényeknek – nem feltétlenül a szobanövények alá ajánljuk, mert megjelennek a hangyák, de a kerti veteményest nyugodtan megszórhatjuk vele!
Indítsd be az uborkát!Igaz, hogy egy szeletet kenyér nem fog jó szolgálatot tenni ez ügyben, de ha van egy kis maradék kovászos kenyerünk, akkor pakoljuk hozzá nyugodtan a kovászolni való uborkához. Ilyen melegben ugyan percek alatt elkészül, de egy kis katalizátor sohasem árt.
Forrás: http://www.nosalty.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
A fagyasztás 10 trükkje
A legjobb ételek vérszegénység ellen
Legyen az ünnepi menü része a baconbe göngyölt sült csirke
Nem is tudtátok, hogy ezekre is jók a konyhai eszközeitek!