Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A meleg nyári napokon ugyan nincs kedvünk sütni, de árnyékba húzódva, kényelembe helyezkedve azért szívesen eszünk valami finomat. Ez az ellentmondás könnyedén feloldható, köszönhetően a sokféle, sütés nem igénylő finomságnak.
A sütő bekapcsolását mellőző édességek legnagyobb csoportját a pohárkrémek jelentik, amelyek látványosak, elronthatatlanok és nagyon könnyen szezonálissá tehetők. Sőt, ezeknél a desszerteknél még az egészségtudatosság is igen könnyen megvalósítható, ha odafigyelünk a felhasználásra kerülő alapanyagokra.
Mindenek alfája: a gyümölcsös pohárkrém
A pohárkrém alapját adó krém esetében kitűnő választás lehet a görög joghurt, amelynek a sima joghurttal ellentétben sokkal jobb állaga van, de natúr sajtkrémeket, mascarponét vagy akár tejfölt is használhatunk a krémekhez. A puding szintén klasszikus alapeleme a házi pohárkrémeknek, itt dolgozhatunk bolti anyagokkal, de kis időráfordítással (és némi főzéssel) mi magunk is elkészíthetjük az E-mentes pudingunkat. A krém tartását fixálhatjuk egy kevés zselatinnal (mint az olasz panna cotta esetében), de a most divatos és valóban zseniális chia magból is keverhetünk bele egy keveset.A pohárkrém krémjének ízesítésének csak a fantáziánk szab határt. A krémet édesíthetjük/ízesíthetjük lekvárral, gyümölcsvelővel, jó minőségű szörppel, keverhetünk hozzá olvasztott csokoládét, kávét, mogyorókrémet. Az extra textúra kedvéért adhatunk hozzá darált vagy tört csonthéjasokat, csokoládéforgácsot (ha azt szeretnénk, hogy a forgács szépen megmaradjon, akkor a sajtszeletelővel leszelt forgácsokat rövid időre tegyük be a mélyhűtőbe, mielőtt a krémhez kevernénk).Az így kapott krémet rétegezhetjük egymással, felvert tejszínnel, gyümölccsel, tehetünk a szintek közé babapiskótát, tört kekszet, egy kevés granolát vagy más típusú müzlit, esetleg amaretti kekszet, maradék piskótából kiszúrt korongokat. Az elkészített pohárkrémeknél ezután már csak arra kell várni hogy a hűtőben minden szint íze összeérjen, s utána kínálhatjuk is. A pohárkrémeknél megalkotott krémekkel nem csak tálkákat tölthetjük meg, hanem elkészíthetjük velük az ismert és kedvelt süteményeinket is.
Tányérdesszertek, sok gyümölccsel
Ha a főzőlapon sütést nem tekintjük klasszikus értelembe vett sütésnek, akkor a sütés nélküli gyümölcsös desszertek közé számíthatjuk még a palacsintából, amerikai palacsintából, gofriból készített tányérdesszerteket is, ahol a tésztát lekvárral, gyümölcsvelővel, különféle krémekkel, tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel koronázva kínáljuk a családnak vagy a vendégeinknek.
A mélyhűtő titka: házi fagylalt
A házilag készített fagylalt az egyik legjobb megoldás a nyári melegben. Elkészítéséhez jó ha rendelkezünk egy-két bevált recepttel. Érdemes kitapasztalni egy tejes alapú fagylalt és egy sorbet elkészítését, amelyet utána kedvünk szerint variálhatunk a kapható gyümölcsök függvényében.
Joghurttorták és sajttorták a hűtőből
A joghurttorták/sajttorták esetében is bármilyen krém kerülhet az alapra. A piskótatésztás vagy tört kekszet, esetleg tört magvakat tartalmazó alapra kerülő krém esetében nagyon fontos az állag, itt nem egy pohárból vagy tálból kanalazzuk ki a végeredményt, úgyhogy feltétlen tegyünk bele valamilyen zselírozó anyagot, zselatint vagy agar-agart. A krémbe és a krém tetejére is kerülhet gyümölcs, csupán arra ügyeljünk, hogy a krém biztosan megálljon, miután lepattintjuk róla a forma oldalát.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pekándiós datolyakenyér
Citromos krémsajtos hab
Cseresznyés focaccia
Vaníliás pisztácia sablé