Recept: Minden, amit nem tudott eddig a tejről

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A tej egy csodálatos és értékes táplálék, amely szinte minden háztartásban megtalálható. De hogyan jutott el idáig?
Egy modern, nyugati háztartásban a kenyér és a tej foglalja el a legelőkelőbb helyet. Természeti katasztrófák esetén a leggyorsabban fogyó termékek, a kenyér, a vécépapír és a tej.

Azonban a tejivás elterjedése meglehetősen új szokás. A 19. századi Európában és Egyesült Államokban a rendszeres tejfogyasztók elsősorban gyerekek voltak. A sajt és a vajnépszerűsége régebbre nyúlik vissza, hiszen miután rájöttek a tej raktározásának módjára, arra is fény derült, hogy a két tejtermék jóval tovább fogyasztható, mint a friss tej.

Az olyan nagy cégek, mint például a Nestlé - amelyről elsősorban a csokoládé jut eszünkbe -, kezdetben valójában tejpor és tápszer gyártásával foglalkozott. Éppen azért, mert a friss tejet, mint bébiételt, veszélyes volt fogyasztani, hiszen a hosszas utaztatása alatt a baktériumok megtelepedtek benne, sőt kréta és víz felhasználásával hamisították is a terméket.

A 19. és 20. században a tejfogyasztás gyakori csecsemőhalálozáshoz vezetett, így a tej biztonságosabbá tétele elengedhetetlenné vált. Ezután vezették be egyrészt a tejesüveget lejárati dátumozását, majd pasztörizálást. 

Az orvoslásban is nagyobb szerepet kapott, mert a tej tartalmazza azokat a komponenseket, mint zsír, szénhidrát és fehérje, melyek elengedhetetlenek az emberi szervezet működéséhez. Tartalmaz olyan vitaminokat, melyek rendkívül fontosak a szervezet számára. Éppen ezért 1920 körül a tej berobbant a köztudatba, mint tökéletes táplálék

A gazdák pedig egyre többet termeltek belőle, többet, mint amennyit értékesíteni tudtak. Ezért a később édességek és tápszerek is készültek. Ma azonban már másként vélekednek a fehér italról, hiszen sok zsírt tartalmaz, az egészséges étrendnek voltaképp nincs is rá szüksége és a csonttöréseket, csontritkulást sem akadályozza meg, és egyre többen szenvednek a tejcukor- vagy tejfehérje intoleranciától. Mindezek ellenére még mindig alapvető élelmiszerként kezeljük.

Forrás: http://www.hazipatika.com/

Címkék: al capone ejárati dátumozás tej tejfogyasztás tejtörténet

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu