Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Serfőző Éva | 6 hozzászólás
Manapság szerencsére minden nagyobb áruházban lehet már írót kapni, ezért is kerül egyre gyakrabban családi és baráti összejöveteleken nasi gyanánt az én kedvenc kis pisztáciás ropogósom az asztalra... De előző este el kell kezdeni!
Próba, szerencse! :)
Hozzávalók:
40 dkg liszt
40 dkg vaj
egy csipetnyi só
1,25 dl író
15 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
15 dkg megpucolt, lehéjazott sótlan pisztácia
egy fél citrom zaftja
A lisztet tálba szitálom belekockázom a vajat, hozzáadom a csipet sót, az írót, és a jó zaftosan belenyomkodom, fél citrom levét.
15 éve | Szász ilucika | 5 hozzászólás
Olajon megpárolok vörös hagymát és apró kockára vágott zöldpaprikát, mint a lecsó alaphoz. Teszek bele 3-4 szendvicsparadicsomot, és l db. padlizsánt, mintegy 1x1 cm-es kockára vágva, természetesen a haját lepucolom előzőleg. Hozzáadom lecsóalaphoz, őrölt borssal és sóval izesitem, majd fedő alatt puhára párolom, 2-3 tojást villával felverek, és ha már készen van a lecsós padlizsán ráöntöm a tetejére as tojást és kavargatva átsütöm. Természesetesen lehet beletenni kolbászt, virslit karikára, én egy közepes nagyságu padlizsánt készitettem igy kell tojással két személyre bőben elég volt, nagyon izlett a férjemnek is, az íze hasonló a gombáéhoz.
|
|
15 éve | Szász ilucika | 30 hozzászólás
7o dkg lisztett elmorzsolok 2 db. Rama margarinnal, l evőkanál sóval, 2o dkg reszelt trapista sajtot teszek bele, 3 tojássárgáját, 5 dkg. élesztőt pici cukros tejben felfuttatva.
Az egészet jól összegyurom, jól kidolgozom, esetleg egy-két kanál tejföllel lazitom, de ne legyen lágy a tészta. Este elkészitem, hütőbe teszem. Reggel sütés előtt újra átgyúrom, és 2 cm. vastagra elnyújtom. Pogácsákat szaggatok belőle, tepsibe rakom és tojássárgájával lekenem a pogácsákat, majd bőven meghintem reszelt sajttal, esetleg egy kis szezám maggal.
Hozzávalók: 2 nagy doboz 12 %-os tejföl, 6 dl tejszín, 4 habfix, 2 vaniliáscukor, 6 evőkanál porcukor, 2 citrom reszelt héja, másfél citrom kifacsart leve, 30 dkg babapiskóta.
A hideg tejszínt habbá verjük, belerakjuk a többi hozzávalót. Jénai tálban lerakunk egy sor babapiskótát és ráöntünk a tejszines habból, majd ismét babapiskóta és tejszines hab, amig a hozzávalók elfogynak. A tetejére hab kerüljön. Fél napra a hűtőbe tesszük.
Nagyon finom és kiadós, kevés munkával.
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
2 cs vaníliás cappuccinopor /egyadagos/
2 dl rum
4 dl tejszín
Jól összekeverni és lehűteni. Minnél többet áll annál finomabb.
15 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Az olasz konyhában kedvelt lasagne-t azért szeretem, mert nagyon mutatós tésztaételt lehet belőle készíteni. Legutóbb tonhalas, kukoricás ízesítéssel sütöttem, amit még a kisfiaim is nagyon jó étvággyal falatoztak. Főleg a kicsi.
Fotó: www.ritakonyhaja.hu (saját)
Hozzávalók 2 főre: 10 lap lasagne tészta, 20 dkg tonhalkonzerv (natúr lében), 1 fej lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl paradicsomlé (sűrűbb), 15 dkg morzsolt, főtt kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam), só, friss bazsalikom, kb.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 0 hozzászólás
Nagyon szeretjük a gyümölcskenyereket - télen aszalt finomságokkal, nyáron idénygyümölcsökkel.
Az omlós datolyakenyér lágyabb, puhább, mint a téli testvére, és bár a datolya nem kimondottan (magyar) idénygyümölcs, valamiért mégis nyaranta kapunk hozzá kedvet.
De minden évszakban gazdagíthatja az édességválasztékot!
Nem nehéz elkészíteni, és aki szereti a datolya ízét, nagy örömét leli majd benne!
Hozzávalók:
1 + 1/2 bögre datolya, egy bögre forró vízben áztatva fél órát
1 bögre barnacukor
1 + 1/3 bögre teljes kiörlésű liszt
3/4 bögrepekándió (helyettesíthető más diófélével)
1 tojás
1/4 bögre tej
1 evőkanál olaj
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
Előkmelegítem a sütőt 175 fokosra.
15 éve | Serfőző Éva | 7 hozzászólás
A croissant elkészítése a közhiedelemmel ellentétben nem is olyan bonyolult, feltéve, ha az ember egy viszonylag könnyű receptet választ:)
Ez egy ilyen lebutított verzió, viszont az elkészítése sokáig tart, mert több órát hűtőben kell pihennie a tésztánknak, hogy igazán finom legyen. És tényleg az lesz!
Hozzávalók:
fél kiló liszt
egy tojás
egy tojássárgája
20 dkg teavaj
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
egy kiskanál só
egy kiskanál kristálycukor
sajt, sonka, esetleghárom-négy evőkanál szezámmag
A tejet meglangyosítom, elkeverem benne a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt, és megvárom, míg habosra fut.
A Kulináris világban találtam a Chili con Carne, vagyis a húsos chilis bab receptjét. Könnyű, laktató, pikáns, ha eddig még nem próbáltad, elérkezett az idő!
15 éve | Serfőző Éva | 2 hozzászólás
Friss és egészséges, alig pár hozzávalóból hamar elkészül, ráadásul laktató és finom!
Ha eddig nem szeretted a spenótot, kóstold meg ezt a könnyű szuflét, és meglátod, milyen könnyen változik minden...:)
Hozzávalók:
1 evőkanál margarin
1/4 bögre liszt
3/4 bögre teljes tej
2 felvert tojássárgája
3 felvert tojásfehérje
fél bögre apróra tépkedett friss, vagy mirelit paraj
egy gerezd fokhagyma
só, bors
A vajat közepes lángon olvaszd meg egy serpenyőben, majd óvatosan pirítsd bele a lisztet.
15 éve | szilágyi edit | 5 hozzászólás
2.csomag vanilia pudingport, 5.ek.cukorral, 7dl.tejjel megfözünk. Hagyjuk az edényben kavarás nélkül kihülni. 5.tojássárgáját, 25dkg cukorral, 1 vanilia cukorral, és 1.dl.tejjel habosra kavarunk. Hozzáadunk, 1.dl. étolajat, 25 dkg.lisztet, 2.ek.kakaót, 1.cs.sütöport, és a tojás felvert fehérjét. Zsirozott, lisztezett, tepsibe öntjük, elegyengetjük. Vizes kiskanállal, rászaggatjuk a kihült, pudingot. Ha kisült, a forró tészta tetére kenünk, 1.nagy pohár tejfölt, amit elkavarunk, 4.ek.
15 éve | László Krisztina | 14 hozzászólás
Hamis ez a marcipán, olyan, mintha, miközben mégsem az.
De az íze megtévesztésig hasonlít az eredetire, ráadásul bármikor könnyedén előállíthatunk belőle, ha hirtelen kedvünk támadna valami marcipános finomságot készíteni, csak épp' ez hiányozna belőle.
A recept hozzávalói:
20 dkg gríz
40 dkg porcukor
10 dkg teavaj
30 dkg hagyományos háztartási keksz
1-2 evőkanálnyi tej
egy csipetke só
három evőkanál mandulaaroma
Kimérem a tejet, és mikróban felforrósítom, figyelve, ki ne fusson.
Ha marad egy kis rizs, általában tojásos rizst készítek belőle, vagy rizottót. De ha már ezekre is ráuntam, akkor jön a sült rizsgolyó. Csak egy kis sajt, tojás és morzsa kell hozzá, és már képszen is van az újabb finomság!
Hozzávalók:
kb. 2 bögre főtt rizs
2 tojás
20 dkg mozzarella, apróbb kockákra vágva
3/4 bögre prézli
2 teáskaníál olívaolaj
egy-két csipet só
a rizs állagától függően esetleg egy-két teáskanál liszt
A tojásokat egy kortynyi tejjel felverem, megsózom, és összekeverem a rizzsel.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 0 hozzászólás
Könnyű nyári ebéd, egy kis pitakenyérrel, vagy bármilyen kenyérrel. Nem fűti fel mégjobban a konyhát, laktató és tápláló étel, próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók:
egy közepes burgonya
egy nagyobbacska padlizsán
2,5 dl zsíros joghurt
egy gerezd fokhagyma átpréselve
só és bors
egy kevés fahéj
olívaolaj a sütéshez
A krumplit meghámozom, felkockázom, és felteszem főni. Közben vékony csíkokra szelem a padlizsánt, és forró olívaolajon kisütöm.
A mai ebéden sokáig gondoloztam... a leves már be volt igérve -kalfiol leves volt grízgaluskával- de mi legyen a második?
Valami finom kellene, amit a gyerekek is szeretnek, és még segiteni is tudnak az elkészítésében.
Igy esett választásom a Csúsztatott palacsintára.
Bár kissé időigényes, de annál egyszerűbb, és a kikevergetésbe, no és a palacsinták megenésébe be tudnak segíteni a gyerekek is.
Ime a receptt :
-4tojást kettéválasztunk,a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját habosra vejük 4 ek kristálycukorral 5dkg olvasztott vajjal (lehet margarin de 1dl olaj is) majd hozzáöntünk 4dl tejet és 2dl bubisvize.
Itt az öszibarack -és szederérés dömpingje. Gondoltam csak azokból az összetevőkből kellene készitenem e hét végén valamilyen süteményt, ami van a háznál, illetve ami gyümölcs megtermett a kertünkben, udvarunkban.
Így esett a döntés a szedres-őszibarackos rácsos süteményre, melynek iziben neki is fogtam.
Leírom a receptjét:
Hozzávalók: 40 dkg. liszt, 1 sütőpor, 20 dkg, vaj, vagy margarin, 15 dkg. porcukor, 1 db. vaniliás cukor, 3 tojásnak csak a sárgája (a fehérjét holnap felhasználom más célra), 1 citrom reszelt héja és leve.
15 éve | László Krisztina | 5 hozzászólás
Ha szereted a kókuszt, feltétlenül próbáld ki ezt a receptet; a fáradozásaid és kísérletező kedved eredménye egy kívül ropogós, belül lágyan omló édes süti. Könnyű, gyors, és nem lehet vele betelni:)
Hozzávalók:
12 dkg kókuszreszelék
10 dkg kristálycukor
egy csomag vaníliáscukor
2 tojás
20 dkg vaj
A kókuszreszeléket elkeverem a cukorral, a felvert tojásopkat a megolvasztott vajjal, majd összedolgozom a két keveréket, és egy-két órára hűtőbe teszem.
15 éve | Serfőző Éva | 6 hozzászólás
Igazi nyári finomság, kellemesen aromás édes falat!
Én kalácskenyérnek hívom, mert nem tudom eldönteni, végtére is melyikhez hasonlít.
Állagra inkább kenyér, de ízre talán mégis inkább kalács.
Nem tudom, kóstoljátok meg, és döntsétek el magatok:)
Hozzávalók:
egy-két közepes cukkíni (kb 45 dkg)
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
3/4 bögre kristálycukor
fél bögre apróra vágott pekándió (vagy sima dió)
egy teáskanál sütőpor
egy teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
1/4 bögre zsírosabb joghurt
2 nagyobb tojás
1 evőkanál frissen facsart citromlé
6 evőkanál vaj
Előmelegítem a sütőt 190-200 fokosra, és középre csúsztatom a rácsot.
Kánikulában nem szeretek a konyhában főzni, mert akkor később nem lehet megmaradni a hőségtől odabent. Ilyenkor a szabadban bográcsban, illetve a teraszon különböző elektromos készülékek segítségével készítek(tünk) ebédet. Így volt ez a hétvégén is. Íme a menű:
Kakasleves Bográcsban:
Hozzávalók:
15 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
A mai ebéd csirkehúsleves és tökfőzelék volt, sült oldalassal. Igaz ebben a nyári melegben inkább valami könnyebb ételre vágyik az ember, de az elmúlt napokban már olyan is volt.
Mivel a kertünkben most érik - többek között - a főzőtök is, gondoltam, most ez következik. A múltkor töltött tököt készítettem, akkor ma legyen főzelék.
Na ennyi kis felvezető után ideillesztem az első fogást, a csirkelevesemet is, melyet a szokásos módon - úgy mint mások is - készítettem el.
15 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
15 éve | Hegedűs Ancika | 3 hozzászólás
Tökfőzelék.
A mai második fogás a sült oldalas mellé hagyományos tökfőzelék volt. Nem is tudom leírjam-e hogyan kell elkészíteni, hiszen ezt szinte minden háziasszony tudja.
Üsse kavics, leírom!
Természetesen a megmosott főzőtököt először is meghámozom, feldarabolom, magját kanállal kikaparom, tökgyalun lereszelem, lesózom, kaprot aprítok rá és legalább egy óra hosszán keresztül ebben állni hagyom. Mikor már levet eresztett, lábosba teszem és alágyújtok.
15 éve | sziv tipro | 9 hozzászólás
turos-sajtos zsomlecske
Elsore is nagyon finom lett, de 2x-ra meg jobb.....
Itt a recept, kb 57 darabhoz:
2 fej felapritott hagyma
2 ek olajban megpiritva
500 gr liszt +
masfel ek sutoporral es
1 kk szodabikarbonaval megszitaljuk es
200 gr vajjal eldolgozzuk.
Hozzaadunk
150 gr yoghurtot
200 gr juhturot,
egy kis reszelt sajtot (osszesen 470 gr legyen)
Eredetileg 170 gr tejfol,150 gr fetasajt es 150 gr reszelt sajt, amirol nem tudom, hogy M.o-on melyik a megfeleloje.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 13 hozzászólás
A piskótatészta az én konyhámban az egyik kedvenc alapfogás: sokféle képpen hasznosítható, tölthető, kenhető és ízesíthető, ezért a jó piskótatészta aranyat ér.
Ez a recept a szokásosnál kissé lágyabb, puhább tésztát eredményez, ami szokás szerint lekvárral, befőttekkel vagy édes krémekkel ízesíthető.
A piskótatészta hozzávalói:
3 dl tejföl
3 tojás
30 dkg liszt
25 dkg porcukor
1 dl olaj
egy csomag vaníliáscukor
egy csomag sütőpor
egy csipet só
20 dkg étcsokoládé
ízlés szerint reszelt citromhéj
Összekeverem a tojást a cukorral, majd hozzáadom a vaníliáscukrot, és egy csipet sót is, és addig keverem, míg a cukor el nem olvad a masszában.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás