Recept Blog: 2009. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24993 fő
  • Képek - 8720 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24993 fő
  • Képek - 8720 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24993 fő
  • Képek - 8720 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24993 fő
  • Képek - 8720 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. augusztus

Manapság szerencsére minden nagyobb áruházban lehet már írót kapni, ezért is kerül egyre gyakrabban családi és baráti összejöveteleken nasi gyanánt az én kedvenc kis pisztáciás ropogósom az asztalra... De előző este el kell kezdeni!

Próba, szerencse! :)

 

Hozzávalók:

 

40 dkg liszt

40 dkg vaj

egy csipetnyi só

1,25 dl író

15 dkg kristálycukor

2 tojássárgája

15 dkg megpucolt, lehéjazott sótlan pisztácia

egy fél citrom zaftja

 

 

network.huA lisztet tálba szitálom belekockázom a vajat, hozzáadom a csipet sót, az írót, és a jó zaftosan belenyomkodom, fél citrom levét.

Utolsó hozzászólás

Serfőző Éva üzente 7 éve

sok bizony, javítottam, köszi

Tovább 

Olajon megpárolok vörös hagymát és apró kockára vágott zöldpaprikát, mint a lecsó alaphoz. Teszek bele 3-4 szendvicsparadicsomot, és l db. padlizsánt, mintegy 1x1 cm-es kockára vágva, természetesen a haját lepucolom előzőleg.  Hozzáadom  lecsóalaphoz, őrölt borssal és sóval izesitem, majd fedő alatt puhára párolom, 2-3 tojást villával felverek, és ha már készen van a lecsós padlizsán ráöntöm a tetejére as tojást  és kavargatva átsütöm. Természesetesen lehet beletenni kolbászt, virslit karikára, én egy közepes nagyságu padlizsánt készitettem igy kell tojással két személyre bőben elég volt, nagyon izlett a férjemnek is, az íze hasonló a gombáéhoz.

Utolsó hozzászólás

Jól hangzik nem csináltam még,tökkel ettem már lecsót .Kis kicsi zsenge tökkel ,azt sem én csináltam.Ki fogom próbálni érdekel milyen ,biztos jó.Én hagyományos lecsót készítek ,több változatba,rizsest,tarhonyást ,tojásost,kolbásszal ,virslivel.Attól függ mi a család óhaja.
Üdv:Marika

Tovább 

 

 7o dkg lisztett elmorzsolok 2 db. Rama margarinnal, l evőkanál sóval, 2o dkg reszelt trapista sajtot teszek bele, 3 tojássárgáját, 5 dkg. élesztőt pici cukros tejben felfuttatva.

Az egészet jól összegyurom, jól kidolgozom, esetleg egy-két kanál tejföllel lazitom, de ne legyen lágy a tészta. Este elkészitem, hütőbe teszem. Reggel sütés előtt újra átgyúrom, és 2 cm. vastagra elnyújtom. Pogácsákat szaggatok belőle, tepsibe rakom és tojássárgájával lekenem a pogácsákat, majd bőven meghintem reszelt sajttal, esetleg egy kis szezám maggal.

Utolsó hozzászólás

Faragó Judit üzente 7 éve

Már én is elkészítettem, a család egy-kettőre bekebelezte. Egy részére szezámmagot, egy részére lenmagot tettem, a többi sajtosan készült, hát mit mondjak...

Tovább 

 Citrom-varázs

7 éve | [Törölt felhasználó] | 16 hozzászólás

Hozzávalók: 2 nagy doboz 12 %-os tejföl, 6 dl tejszín, 4 habfix, 2 vaniliáscukor, 6 evőkanál porcukor, 2 citrom reszelt héja, másfél citrom kifacsart leve, 30 dkg babapiskóta.

A hideg tejszínt habbá verjük, belerakjuk a többi hozzávalót. Jénai tálban lerakunk egy sor babapiskótát és ráöntünk a tejszines habból, majd ismét babapiskóta és tejszines hab, amig a hozzávalók elfogynak. A tetejére hab kerüljön. Fél napra a hűtőbe tesszük.

Nagyon finom és kiadós, kevés munkával.

Utolsó hozzászólás

Fórián Györgyi üzente 7 éve

Én is szoktam egy hasonlót készíteni, azt úgy hívják "Meggyes manna", nagyon szereti mindenki a családban. Ahhoz 2 dl tejszín, 2 dl joghurt, 2 dl tejföl, 20 dkg babapiskóta és egy üveg magozott meggybefőtt kell. Lerakom a piskótát a tálba, ráteszem a leszűrt meggyet, majd ráöntöm a tejszín, joghurt, tejföl keverékét és kb. 2-3 órára behűtöm. Kész! Cukrozni nem szoktam, így is elég édes a piskótától és a meggybefőttöl. Egyébként bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető, nyáron friss meggyel szoktam csinálni.

15 dkg porcukor

2 cs vaníliás cukor

2 tojássárgája

2 cs vaníliás cappuccinopor /egyadagos/

2 dl rum

4 dl tejszín

 

Jól összekeverni és lehűteni. Minnél többet áll annál finomabb.

Az olasz konyhában kedvelt lasagne-t azért szeretem, mert nagyon mutatós tésztaételt lehet belőle készíteni. Legutóbb tonhalas, kukoricás ízesítéssel sütöttem, amit még a kisfiaim is nagyon jó étvággyal falatoztak. Főleg a kicsi.

network.hu

Fotó: www.ritakonyhaja.hu (saját)

 

Hozzávalók 2 főre: 10 lap lasagne tészta, 20 dkg tonhalkonzerv (natúr lében), 1 fej lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl paradicsomlé (sűrűbb), 15 dkg morzsolt, főtt kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam), só, friss bazsalikom, kb.

Tovább 

 

network.huNagyon szeretjük a gyümölcskenyereket - télen aszalt finomságokkal, nyáron idénygyümölcsökkel.

 

Az omlós datolyakenyér lágyabb, puhább, mint a téli testvére, és bár a datolya nem kimondottan (magyar) idénygyümölcs, valamiért mégis nyaranta kapunk hozzá kedvet.

De minden évszakban gazdagíthatja az édességválasztékot!

 

Nem nehéz elkészíteni, és aki szereti a datolya ízét, nagy örömét leli majd benne!

 

Hozzávalók:

 

1 + 1/2 bögre datolya, egy bögre forró vízben áztatva fél órát

1 bögre barnacukor

1 + 1/3 bögre teljes kiörlésű liszt

3/4 bögrepekándió (helyettesíthető más diófélével)

1 tojás

1/4 bögre tej

1 evőkanál olaj

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

 

Előkmelegítem a sütőt 175 fokosra.

Tovább 

A croissant elkészítése a közhiedelemmel ellentétben nem is olyan bonyolult, feltéve, ha az ember egy viszonylag könnyű receptet választ:)

Ez egy ilyen lebutított verzió, viszont az elkészítése sokáig tart, mert több órát hűtőben kell pihennie a tésztánknak, hogy igazán finom legyen. És tényleg az lesz!

 

 

Hozzávalók:

 

fél kiló liszt

egy tojás

egy tojássárgája

20 dkg teavaj

2,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

egy kiskanál só

egy kiskanál kristálycukor

sajt, sonka, esetleghárom-négy evőkanál szezámmag

 

network.huA tejet meglangyosítom, elkeverem benne a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt, és megvárom, míg habosra fut.

Utolsó hozzászólás

Köszi biztos finom ,ki fogom próbálni.

Tovább 

A Kulináris világban találtam a Chili con Carne, vagyis a húsos chilis bab receptjét. Könnyű, laktató, pikáns, ha eddig még nem próbáltad, elérkezett az idő!

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Én is szoktam készíteni,nagyon szereti az egész család!

network.huFriss és egészséges, alig pár hozzávalóból hamar elkészül, ráadásul laktató és finom!

Ha eddig nem szeretted a spenótot, kóstold meg ezt a könnyű szuflét, és meglátod, milyen könnyen változik minden...:)

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 evőkanál margarin

1/4 bögre liszt

3/4 bögre teljes tej

2 felvert tojássárgája

3 felvert tojásfehérje

fél bögre apróra tépkedett friss, vagy mirelit paraj

egy gerezd fokhagyma

só, bors

 

A vajat közepes lángon olvaszd meg egy serpenyőben, majd óvatosan pirítsd bele a lisztet.

Utolsó hozzászólás

foldesi ibolya üzente 7 éve

jol hangzik, biztos finom, ki fogom probalni.

Tovább 

2.csomag vanilia pudingport, 5.ek.cukorral, 7dl.tejjel megfözünk. Hagyjuk az edényben kavarás nélkül kihülni.    5.tojássárgáját, 25dkg cukorral, 1 vanilia cukorral, és 1.dl.tejjel habosra kavarunk. Hozzáadunk, 1.dl. étolajat, 25 dkg.lisztet, 2.ek.kakaót, 1.cs.sütöport, és a tojás felvert fehérjét.   Zsirozott, lisztezett, tepsibe öntjük, elegyengetjük.  Vizes kiskanállal, rászaggatjuk a kihült, pudingot.   Ha kisült, a forró tészta tetére kenünk, 1.nagy pohár tejfölt, amit elkavarunk, 4.ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

ezt holnap el is készítem.Köszönöm,a receptet.

Tovább 

 IQpDut5e

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kedves Ilona!Collector tagke9nt a neked kfcldf6tt e-mailekben tale1lod az utalve1nyaidat. Minden kitf6ltf6tt ke9rdőedved, e9s e1ltalad csatlakoztatott tag ute1n kapsz ezekről e9rtesedte9st. Aktedv Tagke9nt azute1n me1r saje1t wioerbde1dbf3l sokkal tf6bb joggal e9s lehetőse9ggel fogsz rendelkezni.dcdvf6zlettel:ProDm Admin Hungary

 iakCEskyFeReTF

7 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

hyRiZM http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

horvath geza üzente 7 éve

Jól néz ki, meg csinálom és meg kóstolom. Köszönöm szépen.

Hamis ez a marcipán, olyan, mintha, miközben mégsem az.

De az íze megtévesztésig hasonlít az eredetire, ráadásul bármikor könnyedén előállíthatunk belőle, ha hirtelen kedvünk támadna valami marcipános finomságot készíteni, csak épp' ez hiányozna belőle.

 

A recept hozzávalói:

 

20 dkg gríz

40 dkg porcukor

10 dkg teavaj

30 dkg hagyományos háztartási keksz

1-2 evőkanálnyi tej

egy csipetke só

három evőkanál mandulaaroma

 

Kimérem a tejet, és mikróban felforrósítom, figyelve, ki ne fusson.

Utolsó hozzászólás

Ignácz Ildikó üzente 7 éve

Az az 1-2 evőkanálnyi tej azzal a 20 dkg grizzel az égvilágon semmet sem csinál, még össze sem áll tőle, nemhogy megpuhuljon. Szerintem ezt elirtad! Nem--? Ettől a tejmennyiségtől a griz száraz marad. Biztos nagyon finom. Kifogom próbálni, csak a tej mennyisége gondolkodóba ejt.

Tovább 

 Szilva

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

BhYDtt tfcrffnyqzpy, [url=http://clqdichsqekt.com/]clqdichsqekt[/url], [link=http://ccnhhpesegmy.com/]ccnhhpesegmy[/link], http://irhqwvhoxeyh.com/

Utolsó hozzászólás

Zavarkóné Anna üzente 7 éve

Gyümölcs + kenyér annyira ismerős, hogy én ma is szeretem. Nekem a dinnye, a szőlő elmaradhatatlan kísérője.Gyermekkoromban megszoktam, lévén akkoriban ínségesebb világ . Nem nagyon törödtünk az egészséges étrend mai előírásaival.( Aki nem élt akkor , annak talán szentségtörésnek hangzik.)

 JBNcOkELAD

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Kedves Tagunk!Collector tagke9nt a neked kfcldf6tt e-mailekben tale1lod az utalve1nyaidat. Minden kitf6ltf6tt ke9rdőedved, e9s e1ltalad csatlakoztatott tag ute1n kapsz ezekről e9rtesedte9st. Aktedv Tagke9nt azute1n me1r saje1t wreobide1dbf3l sokkal tf6bb joggal e9s lehetőse9ggel fogsz rendelkezni.dcdvf6zlettel:ProDm Admin Hungary

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

A kérdésre, nincs gyakorlati tapasztalatom, de szerintem tengeri halfilével is meg lehet csinálni.
Főleg azomban, szerintem hekk törzzsel.

Ha marad egy kis rizs, általában tojásos rizst készítek belőle, vagy rizottót. De ha már ezekre is ráuntam, akkor jön a sült rizsgolyó. Csak egy kis sajt, tojás és morzsa kell hozzá, és már képszen is van az újabb finomság!

 

Hozzávalók:

 

kb. 2 bögre főtt rizs

2 tojás

20 dkg mozzarella, apróbb kockákra vágva

3/4 bögre prézli

2 teáskaníál olívaolaj

egy-két csipet só

a rizs állagától függően esetleg egy-két teáskanál liszt

 

 

network.huA tojásokat egy kortynyi tejjel felverem, megsózom, és összekeverem a rizzsel.

Utolsó hozzászólás

keres csabáné katika üzente 7 éve

Sziasztok
Ez nagyon jól hangzik,ki próbálom!!

Tovább 

Könnyű nyári ebéd, egy kis pitakenyérrel, vagy bármilyen kenyérrel. Nem fűti fel mégjobban a konyhát, laktató és tápláló étel, próbáljátok ki bátran!

 

Hozzávalók:

 

egy közepes burgonya

egy nagyobbacska padlizsán

2,5 dl zsíros joghurt

egy gerezd fokhagyma átpréselve

só és bors

egy kevés fahéj

olívaolaj a sütéshez

 

 

 

network.hu

A krumplit meghámozom, felkockázom, és felteszem főni. Közben vékony csíkokra szelem a padlizsánt, és forró olívaolajon kisütöm.

Tovább 

A mai ebéden sokáig gondoloztam... a leves már be volt igérve -kalfiol leves volt grízgaluskával- de mi legyen a második?

Valami finom kellene, amit a gyerekek is szeretnek, és még segiteni is tudnak az elkészítésében.

Igy esett választásom a Csúsztatott palacsintára.

Bár kissé időigényes, de annál egyszerűbb, és a kikevergetésbe, no és a palacsinták megenésébe be tudnak segíteni a gyerekek is.


Ime a receptt :

network.huPalacsintatészta: 


-4tojást kettéválasztunk,a  fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját habosra vejük 4 ek kristálycukorral 5dkg olvasztott vajjal (lehet margarin de 1dl olaj is) majd hozzáöntünk 4dl tejet és 2dl bubisvize.

Utolsó hozzászólás

Tóth Andrásné üzente 7 éve

Én is szoktam sütni.Mi cukrozott dióval szeretjük.A leirásodat olvasva megtaláltam a levest is. Köszi Szia Margó

Tovább 

Itt az öszibarack -és szederérés dömpingje. Gondoltam csak azokból az összetevőkből kellene készitenem e hét végén valamilyen süteményt, ami van a háznál, illetve ami gyümölcs megtermett a kertünkben, udvarunkban.

Így esett a döntés a szedres-őszibarackos rácsos süteményre, melynek iziben neki is fogtam.

 

network.hu

   

 

Leírom a receptjét:

 

Hozzávalók: 40 dkg. liszt, 1 sütőpor, 20 dkg, vaj, vagy margarin, 15 dkg. porcukor, 1 db. vaniliás cukor, 3 tojásnak csak a sárgája (a fehérjét holnap felhasználom más célra), 1 citrom reszelt héja és leve.

Utolsó hozzászólás

Hegedűs Ancika üzente 7 éve

Kedves Lányok és Ozsvath Karoly Úr!
Köszönöm az elismerést!

Ez a sütialap szinte "dzsóker"-nek mondható. Az ég világon mindennel tölthető, szeder helyett más markáns gyümölccsel is megszórható. De az őszibarack helyett is rakhatunk fel bármit, még talán szilvalekvárt is, ahogy megemlítettétek.
Mint ahogy olvashattátok a receptben, ez Nem linzer, ennek rögtön puha a tésztája, tehát mások az összetevői de "ahány ház, annyi szokás", lehet, hogy mindenki másként csinálja.

Tovább 

network.hu

Ha szereted a kókuszt, feltétlenül próbáld ki ezt a receptet; a fáradozásaid és kísérletező kedved eredménye egy kívül ropogós, belül lágyan omló édes süti. Könnyű, gyors, és nem lehet vele betelni:)

 

Hozzávalók:

 

12 dkg kókuszreszelék

10 dkg kristálycukor

egy csomag vaníliáscukor

2 tojás

20 dkg vaj

 

A kókuszreszeléket elkeverem a cukorral, a felvert tojásopkat a megolvasztott vajjal, majd összedolgozom a két keveréket, és egy-két órára hűtőbe teszem.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Én is kipróbálom,de mindjárt dupla adaggal ,mert nagy a család.

Tovább 

 Fügereceptek

7 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

11abFv oyjvwpraijwh, [url=http://jrehyalzcops.com/]jrehyalzcops[/url], [link=http://yxxwmbgtuzzg.com/]yxxwmbgtuzzg[/link], http://fxcdqnufvvzx.com/

Utolsó hozzászólás

Apró Kata üzente 7 éve

Köszönöm a recepteket, nagyon sok fügém termett, és a feldolgozás nehézkes volt mert nem találtam receptet. Várom a további ötleteket. Köszönöm.

network.huIgazi nyári finomság, kellemesen aromás édes falat!

Én kalácskenyérnek hívom, mert nem tudom eldönteni, végtére is melyikhez hasonlít.

Állagra inkább kenyér, de ízre talán mégis inkább kalács.

Nem tudom, kóstoljátok meg, és döntsétek el magatok:)

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

egy-két közepes cukkíni (kb 45 dkg)

2 bögre teljes kiőrlésű liszt

3/4 bögre kristálycukor

fél bögre apróra vágott pekándió (vagy sima dió)

egy teáskanál sütőpor

egy teáskanál szódabikarbóna

fél teáskanál só

1/4 bögre zsírosabb joghurt

2 nagyobb tojás

1 evőkanál frissen facsart citromlé

6 evőkanál vaj

 

Előmelegítem a sütőt 190-200 fokosra, és középre csúsztatom a rácsot.

Utolsó hozzászólás

Bognár Éva üzente 7 éve

ezt is kiprobálom, a kedvencem a cukkini , biztosan finom, köszönet érte.

Tovább 

Kánikulában nem szeretek a konyhában főzni, mert akkor később nem lehet megmaradni a hőségtől odabent. Ilyenkor a szabadban bográcsban, illetve a teraszon különböző elektromos készülékek segítségével készítek(tünk) ebédet. Így volt ez a hétvégén is. Íme a menű:

 

Kakasleves Bográcsban:

network.hu

 

Hozzávalók:

  • Egy nagy kakas aprólékja
  • Zöldségfélék: zöldség, répa, zeller, zöldpaprika, hagyma, 1 burgonya, fokhagyma gerezdek, zöldborsó, gomba
  • Fűszerek: színes borskeverék, delikát, só, 2 tyúkhúsleves kocka
  • Víz: kb 3-4 liter, a hús mennyiségétől függően
  • külön kifőzött, tetszés szerinti levestészta
  • Na meg persze 1 db 8 literes bogrács fedővel.

Utolsó hozzászólás

Török Ferencné Éva üzente 7 éve

Szia Katika! Szerintem 4 főre biztosan elegendő mennyiséget lehet benne készíteni, mi hárman vagyunk, de nagyon szeretjük a hasikánkat - meg is látszik kissé :)) -

Azt a jó kis kolbászos variációt kipróbálnám, de mi sajnos nem szoktunk vágni (legfeljebb buta pofát).

Tovább 

A mai ebéd csirkehúsleves és tökfőzelék volt, sült oldalassal.  Igaz ebben a nyári melegben inkább  valami könnyebb ételre vágyik az ember, de az elmúlt napokban már olyan is volt.

Mivel a kertünkben most érik - többek között - a főzőtök is, gondoltam, most ez következik.  A múltkor töltött tököt készítettem,  akkor ma legyen főzelék.

 

 

network.hu

Na ennyi kis felvezető után ideillesztem az első fogást, a csirkelevesemet is, melyet a szokásos módon - úgy mint mások is - készítettem el.

Tovább 

A sült oldalas a mai ebédhez tökfőzelékkel volt  párosítva, igen jól passzoltak egymáshoz.

Ehhez sem kell kommentár úgy gondolom, tepsibe rakva előszöt fólia alatt, majd később kitakarva sütve, locsolgatva saját  zsírjával.

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kis koleszterin bevitel, dehát istenem, majd letornázzuk! 

  

network.hu

 Tökfőzelék.

 

 

 A mai második fogás a sült oldalas mellé hagyományos tökfőzelék volt. Nem is tudom leírjam-e hogyan kell elkészíteni, hiszen ezt szinte minden háziasszony tudja.

 

Üsse kavics, leírom!

 

 

  

 

Természetesen a megmosott főzőtököt először is meghámozom, feldarabolom, magját kanállal kikaparom, tökgyalun lereszelem, lesózom, kaprot aprítok rá és legalább egy óra hosszán keresztül ebben állni hagyom. Mikor már levet eresztett, lábosba teszem és alágyújtok.

Utolsó hozzászólás

Palotás Gáborné IIus üzente 7 éve

SZIA ÉVI LEHET HOGY ÍGY IS FINOM DE HÁT ÍZLÉSEK ÉS POFONOK........ DE EGYSZER KIPRÓBÁLOM ÍGY IS NEM VAGYOK A JÓNAK ELRONTÓJA ÜDV ILUS

Tovább 

turos-sajtos zsomlecske

Elsore is nagyon finom lett, de 2x-ra meg jobb.....

 


Itt a recept, kb 57 darabhoz:


2 fej felapritott hagyma
2 ek olajban megpiritva
500 gr liszt +

masfel ek sutoporral es

1 kk szodabikarbonaval megszitaljuk es

200 gr vajjal eldolgozzuk.


Hozzaadunk

 

150 gr yoghurtot

200 gr juhturot,

egy kis reszelt sajtot (osszesen 470 gr legyen)

 

Eredetileg 170 gr tejfol,150 gr fetasajt es 150 gr reszelt sajt, amirol nem tudom, hogy M.o-on melyik a megfeleloje.

Utolsó hozzászólás

sziv tipro üzente 2 éve

kicsit keson jon a valasz, a tesztaba nem kell tojas.

Tovább 

network.huA piskótatészta az én konyhámban az egyik kedvenc alapfogás: sokféle képpen hasznosítható, tölthető, kenhető és ízesíthető, ezért a jó piskótatészta aranyat ér.

Ez a recept a szokásosnál kissé lágyabb, puhább tésztát eredményez, ami szokás szerint lekvárral, befőttekkel vagy édes krémekkel ízesíthető.

 

 

 

A piskótatészta hozzávalói:

 

3 dl tejföl

3 tojás

30 dkg liszt

25 dkg porcukor

1 dl olaj

egy csomag vaníliáscukor

egy csomag sütőpor

egy csipet só

20 dkg étcsokoládé

ízlés szerint reszelt citromhéj

 

Összekeverem a tojást a cukorral, majd hozzáadom a vaníliáscukrot, és egy csipet sót is, és addig keverem, míg a cukor el nem olvad a masszában.

Utolsó hozzászólás

krausz károlyné üzente 7 éve

Ezt hívják kavart tésztának,vagy bögrésnek ki,ki hogy nevezi,de ez nem piskóta tészta az nagyon más.Én is szoktam ezt csinálni,és finom és sok mindent lehet rajta változtatni.Pl:csoki helyet és 5-dk lisztel kevesebet,és 15-dk darált mák,és más csak egy kis porcukor kell rá,és nem kell tölteni.Ugyan ezt dió val,vagy a natur,csak a csoki nem kell,és bármilyen gyümölcsöt rá rakni,és ahogy sűl a gyömölcs köszte lessz.sokféle képen lehet fogyasztani.Jóétvágyat.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 5 napja új képet töltött fel:

Kinai_csirke_2030798_4098_s

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Husveti_ozgerinc_2030712_6636_s

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Husveti_hidegtal_2030711_3475_s

Vass Lászlóné 6 napja új képet töltött fel:

Laszlo_szelet_2030624_6287_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:

SOS!!!!!!!!!!!!!! Még mindig nem lehet képeket feltölteni! Miért????????

Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:

Miért nem lehet képeket feltölteni????????

Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Makos__maglyarakas_2029189_7270_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Paprikasborsos_tengeri_hal_sutve_2028275_7849_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu