Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Igazi nyári finomság, kellemesen aromás édes falat!
Én kalácskenyérnek hívom, mert nem tudom eldönteni, végtére is melyikhez hasonlít.
Állagra inkább kenyér, de ízre talán mégis inkább kalács.
Nem tudom, kóstoljátok meg, és döntsétek el magatok:)
Hozzávalók:
egy-két közepes cukkíni (kb 45 dkg)
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
3/4 bögre kristálycukor
fél bögre apróra vágott pekándió (vagy sima dió)
egy teáskanál sütőpor
egy teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
1/4 bögre zsírosabb joghurt
2 nagyobb tojás
1 evőkanál frissen facsart citromlé
6 evőkanál vaj
Előmelegítem a sütőt 190-200 fokosra, és középre csúsztatom a rácsot. Kivajazok lisztezek egy őzgerinc-féle sütőformát, a felesleges lisztet kiütögetem belőle. Ennyit az előkészületelről.
A cukkínit egészen apróra reszelem, bár ez nem igaz, a gép reszeli...:) Azután hozzákeverek 2 evőkanál cukrot, és 30 percet főzöm fedő alatt, vigyázva, hogy le ne égjen. Elvileg lefedve nem tud, hiszen a cukkíni rengeteg levet ereszt.
Közben az apróra tört diót teflonserpenyőben aranybarnára pirítom, azután hagyom egy tálon egészen kihűlni. Majd egy nagyobb tálba öntöm, hozzákeverem a sütőport és a szódabikarbónát, a lisztet és a sót is, és az egészet jól összekeverem.
Egy másik tálban pedig összekutyulom a joghurtot a maradék cukorral, a citromlével és a megolvasztott vajjal.
Ha a cukkíni egészen szétfőtt, leöntöm a levét, és papírral felitatom róla a maradékot, hogy egészen száraz legyen. Azután hozzákeverem a joghurtos krémet, és beleöntöm a lisztes-diós tálba, előveszem a robotgépet, és alaposan összedolgozom.
Ha összeállt a tészta, mehet egyenesen a sütőformába, majd a sütőbe 55 - 60 percre, bár érdemes azért késsel ellenőrizni, hogy készen van-e már.
Kihűtve szeletelem, magában, vajjal, vagy bármilyen ldes krémmel, lekvárra, kávé vagy tea mellé kínálom.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kirakott máglya
Rozmaringos cipó
Sült tej torta kókuszos-mézes grillázs öntettel
Rumos-mazsolás kalácspuding