Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A croissant elkészítése a közhiedelemmel ellentétben nem is olyan bonyolult, feltéve, ha az ember egy viszonylag könnyű receptet választ:)
Ez egy ilyen lebutított verzió, viszont az elkészítése sokáig tart, mert több órát hűtőben kell pihennie a tésztánknak, hogy igazán finom legyen. És tényleg az lesz!
Hozzávalók:
fél kiló liszt
egy tojás
egy tojássárgája
20 dkg teavaj
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
egy kiskanál só
egy kiskanál kristálycukor
sajt, sonka, esetleghárom-négy evőkanál szezámmag
A tejet meglangyosítom, elkeverem benne a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt, és megvárom, míg habosra fut.
Azután simára keverem a lisztet a tojással és a sóval, beleöntöm az élesztős tejet, és alaposan összegyúrom, majd a hűtőbe teszem egy jó órácskára.
Azután egy deszkát alaposan belisztezek, ráborítom a tésztát, és fél centisre nyújtom, majd egy picit megolvasztom a vajat, és szépen egyenletesen rákenem. Azután négyfelől behajtom, hogy az élek középen találkozzanak, és még egy órára visszateszem a hűtőbe. Utána még kétszer áthajtom, fél-félórás rápihenéssel.
És akkor már csak a formázás, és a sütés van hátra.
Nagyjából két-három centi vékonyra sodrom a tésztá, majd négyszögeket vágok belőle, abból háromszögeket, és mindet kiflivé sodrom.
Ilyenkor lehet tölteni - sajttal, sonkával, vagy akár édes, gyümölcsös krémmel - ki hogy szereti:)
Azután megkenem a tetejüket a felvert tojássárgájával, megszórom szezámmaggal,
a sütőt előmelegítem 180-200 fokosra, és aranybarnára sütöm a croissant-okat.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pulykahússal töltött cékla
Kókuszos tallér
Csokis tejfölös piskóta
Retektortilla