Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Itt az öszibarack -és szederérés dömpingje. Gondoltam csak azokból az összetevőkből kellene készitenem e hét végén valamilyen süteményt, ami van a háznál, illetve ami gyümölcs megtermett a kertünkben, udvarunkban.
Így esett a döntés a szedres-őszibarackos rácsos süteményre, melynek iziben neki is fogtam.
Leírom a receptjét:
Hozzávalók: 40 dkg. liszt, 1 sütőpor, 20 dkg, vaj, vagy margarin, 15 dkg. porcukor, 1 db. vaniliás cukor, 3 tojásnak csak a sárgája (a fehérjét holnap felhasználom más célra), 1 citrom reszelt héja és leve.
Kb. 1 kg. meghámozott, felezett őszibarack, fél kg. szeder.
Összeállítom a tésztát. Háromnegyedét elnyújtom, majd nyújtófa segítségével a kikent, vagy sütőpapírral bélelt kissé hosszúkás tepsibe símítom. Gazdagon meghintem zsemlemorzsával és a szintén zsemlemorzsával összerázott, felezett barackokat magházukkal lefelé rárakom a nyers tésztára. A hézagokat kitöltöm a megmosott, lecsepegtetett fekete szederrel.
Ezután a tészta 1/3-át is kinyújtom szép vékonyra, majd csörgemetélővel csíkokat szabdosok belőle és keresztben, hosszában a tészta tetejét berácsozom vele, melyet kissé rányomkodok a gyümölcsre. A rács tetejét felvert tojással megkenem, majd 190'-on 25-30 percig, illetve pirulásig sütöm.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!