Recept: Vasárnapi kánikula menű

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kánikulában nem szeretek a konyhában főzni, mert akkor később nem lehet megmaradni a hőségtől odabent. Ilyenkor a szabadban bográcsban, illetve a teraszon különböző elektromos készülékek segítségével készítek(tünk) ebédet. Így volt ez a hétvégén is. Íme a menű:

 

Kakasleves Bográcsban:

network.hu

 

Hozzávalók:

  • Egy nagy kakas aprólékja
  • Zöldségfélék: zöldség, répa, zeller, zöldpaprika, hagyma, 1 burgonya, fokhagyma gerezdek, zöldborsó, gomba
  • Fűszerek: színes borskeverék, delikát, só, 2 tyúkhúsleves kocka
  • Víz: kb 3-4 liter, a hús mennyiségétől függően
  • külön kifőzött, tetszés szerinti levestészta
  • Na meg persze 1 db 8 literes bogrács fedővel. A fedő azért kell, hogy ne párologjon olyan gyorsan a leves.

Elkészítés:

Az előkészített húst a vízzel felteszem főni, a habját leszedem, takarékra állítom a lángot és folyamatosan pakolom bele a hozzávalókat főzési sorrendben, majd szedem kifele, megfőttség szerint. Ezt nem ragoznám tovább, minden főzéssel foglalkozó személy tudja a részleteket.

 

Tepsiskrumpli

 

network.hu

 

 Hozzávalók:

  • én lapocka szeletekből készítettem, de tarjából is nagyon finom
  • borskeverék
  • sertéssült keverék
  • fokhagyma granulátum (mi a fokhagymát nem bírjuk)
  • húspuhító
  • burgonya megtisztítva, vastagabb karikákra vágva
  • és terrmészetesen egy Hot-Pan (amitől kezdetekben nagyon idegenkedtem, mert nem tudtam, hogyan készítsek benne ételeket. Ma már az egyik kedvencem.)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 120 Co-ra, és egy tepsibe tegyél bele kevés zsíradékot. Azután terítsd el benne a felkarikázott krumplit és tedd rá a hússzeleteket, majd tedd a tetejére a fedőt. Szorgalmasan sütögesd, időnként forgasd meg a húst és félidőnél - amikor már pirul a burgonya alja - forgasd át azt is -. Ha kész, kapcsold ki a sütőt, és hagyd bent a krumplit, így a leves elfogyasztásáig melegen marad.

Tipp: Ha azt akarod, hogy a hús piros legyen, akkor a befejező stádiumban a burgonyát kotord az edény széleihez és a husikat pirítsd fel, én ezt most kihagytam, nem akartam, hogy grilles íze legyen.

 

Végül a paradicsom salátát írom le, ami az ételek készítése közben lett összeállítva:

 

network.hu

 

 Hozzávalók:

  • 2 fej lilahagyma
  • 6 db közepes nagyságú, nem túl lédús piroshúsú paradicsom
  • 6 db közepes nagyságú sárga színű paradicsom
  • ízesítők: 4 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál 20 %-os ecet, 1/2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, csipetnyi fokhagymagranulátum, néhány bazsalikom levél apróra vágva.

Tisztísd meg a hozzávalókat, éles késsel szeleteld fel, majd tedd rá az ízesítőket és néhányszor keverd meg. Az ízek összeéréséhez min. 2 óra kell. A végén tálald kis tálakba - én műzlis tálakat használok erre a célra - és tetszes szerint dekoráld. (A fotó a kevergetés időszakában készült.)

 

Jó étvágyat kívánok mindenkinek, aki elkészíti.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Török Ferencné Éva üzente 14 éve

Szia Katika! Szerintem 4 főre biztosan elegendő mennyiséget lehet benne készíteni, mi hárman vagyunk, de nagyon szeretjük a hasikánkat - meg is látszik kissé :)) -

Azt a jó kis kolbászos variációt kipróbálnám, de mi sajnos nem szoktunk vágni (legfeljebb buta pofát).

Válasz

Török Ferencné Éva üzente 14 éve

Régen néztem meg ezt a cikket. Nem vettem észre a hozzászólást. Ezért most reagálok rá! Szerintem ismét aktuális a tepsis krumpli, de most jött el az ideje, hogy a sütőben süssem, mert legalább fűt is. :))
Nagyon jól hangzik a Te verziód is. Biztosan ki fogom próbálni. Köszi az ötletet.

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

Sziasztok
Én sem szeretek ilyenkor bent főzni. úgy ahogy mondod te is
Ha tehetem mi is kint gíilezünk.
Nagyon sok jó egy tál gyors kaja receptem van.

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

Szia Éva
Had kérdezzem meg ez a Hot-Pan,
hány személyes mekkora adag fér bele?
Nagyon hasonlóan főzöl mint én!
Nagyon sok félekép csináltam már én is a rakott krumplit.......vagy tepsis krumpli..
A tepsis krumplit már csináltam darált húsból is, de a darált húst előzőleg pörköltösen megfőztem és a rétegezésnél minden krumpli sorra tejfölt raktam.
Disznó vágáskor a szoktam hagyni bekevert kolbászhúst , és nem csak káposztába hanem ebbe is hús helyet ilyen kolbász masszát teszek.De ilyenkor más zsiradékot nem teszek bele,mert ugye a kolbász eleve szaftos.
A salátát szintén csináltam már így mint te ,csak mivel szeretjük az erőset karikázok bele erős paprikát is.

Válasz

Gácsi Piroska üzente 14 éve

Az én tepsis krumplim: A tepsi alját vékonyan átkenem zsiradékkal (olaj) Karikára vágott krumplit terítek rá- sózom - Sózott hússzeletekkel beterítem, karikára vágott hagymát szórok rá. Mustárt, majonázt csurgatok a húsra, majd újra krumplikarika következik. Az egészet beborítom tejföllel. A tejfölre ételízesítőt szórok. Alufólia alatt puhára párolom, majd a fólia levétele után sütöm még egy kicsit, hogy egy kis színt kapjon.

Válasz

Fenyvesi Sándorné üzente 14 éve

Nagyon guszta, én is szoktam tepsis krumplit készíteni, egy kicsit másképp. Az előre befűszerezett húst kevés zsiradékon átsütöm, félre teszem, ebben a zsiradékban vöröshagymát karikára vágva átsütöm, (kb. 3-4 fej) Az elkészített krumplit belerakom az edénybe, amibe sütöm úgy, hogy az első réteg krumpli, tetejére rárakom a hagyma felét, utána a húst. A tetejére kevesebb krumpli, inkább a husi, aztán alufóliával letakarva sütöm, miután úgy érzem, hogy, jó ,akkor ráteszem a maradék hagymát, és alufólia nélkül a sütőt grill programra teszem, egy kicsit rápirítok. De a fent leírtak alapján is nagyon finom lehet.

Válasz

Kőrösné Ibolya üzente 14 éve

Minden nagyon finom lehet,csak az a problémám,hogy panel-lakásban lakunk.De már füzön a vidéki kolléga nőimet,hogy csinálják meg,és hétfőn kostolot hozzanak.Persze azért én is megprobálom,nagyun guszta

Köszi mamo 48

Válasz

Apró Kata üzente 14 éve

Nagyon finom lehet, kőróbálom én is.Jó étvágyat mindenkinek

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönjük a sok finomságokról készült recepteket !! S valóban aki csak teheti inkább kint főzzön a szabadban. !
További derűs szép napokat kívánok !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez igazán pompás vasárnapi ebéd!.Én a salátát, olivaolajjal szoktam leönteni,de ez izlés dolga. Gratulálok ,hétvégén nálunk is ez lessz.!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu