Recept Blog: 2010. június

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2010. június

Válogat a gyerek? A megoldás: főzzetek együtt!

Cebion cseppek receptverseny – nyerj recepteddel minden héten!

 

Mindenki tudja, hogy a gyerekeknek változatos, vitaminokban és ásványi anyagokban dús ételeket kell készíteni – de mindannyian tudjuk, hogy néha milyen nehéz meggyőzni a kicsiket arról, hogy nem csak mogyorókrémes kenyérből áll a világ.

 

 

 

network.hu

 

Nemrég indult a C-generáció blog, ahol a konyhában és a gyereknevelésben egyaránt tapasztalt négy anyuka ötleteit és receptjeit olvashatod, hogyan vedd rá a porontyokat, hogy jóízűen egyenek a karfioltól kezdve a spenóton át a káposztáig mindent, amibe vitamint rakott a természet. Minden héten más alapanyag a főszereplő, egy közös bennük: a sok C-vitamin.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Erre én azt mondom, hogy én magam is szívesebben eszem a fáról, mint ha össze, illetve le van szedve róla és bent van. Már ami a gyümölcsöket illeti. Úgyhogy megértem a gyerekeket, ha ők is így gondolkodnak.

Tovább 

 Gyömbéres limonádé

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

A következő limonádé akár alkoholmentes koktélnak is beillik, pikáns, friss ízével jólesik meleg nyári napokon. Akár baráti összejövetelen is felszolgálhatjuk azoknak, akik nem isznak alkoholt, vagy akár a gyerekeknek is kínálhatjuk.

Felnőtteknek való ital válhat belőle, ha vodkát vagy gint keverünk bele, persze csak módjával.

 

Hozzávalók:

Egy nagy kancsó

Hideg szódavíz vagy ásványvíz

2 lime

1 (vér)narancs

1 citrom

1 db, kb 5-6 cm-es gyömbérdarab

barnacukor vagy méz

jég

 

A kancsóba dobáljuk bele a negyedelt citrusokat, a meghámozott, felkarikázott gyömbért és az ízlés szerint adagolt cukrot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hmmm! Ez jól hangzik! Szeretem a citrusféléket és a gyömbért is.
Ki fogom próbálni....

Tovább 

 

 rnoMJNeIIdGa

13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

4bbQXH http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

Balog Luca üzente 13 éve

Igazad van, a nagyban főzött ételek valahogy mindig finomabbak, sok olyan kaja van, amiből egyszerűen lehetetlen keveset főzni.

Hoztam ma egy borsós receptet is, mivel most már igen jó áron kapni firr borsót. Ebben az ételben a csirkemellből roládot készítettem sajtos töltelékkel, amihez tejszínes borsós, mángoldos (spenót is lehet) köretet ettünk. Fiom, gyorsan elkészíthető, és most éppen aktuális

Az étel receptje a linkről elérhető...

network.hu

Sziasztok,

ismét hoztam egy ribizlis süteményt, ami igazából egy pite. A ribizli mellet rebarbara ven benne, amitől igazán krémesre összesül a joghurtos krémes töltelék.

nagyon finom, próbáljátok ki!

A receptjét a linkre kattintve tudjátok megnézni....

network.hu

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az élesztőt elkeverjük a meleg vízzel, és 5 percig állni hagyjuk.
Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet (a tésztának nagyon lágynak kell lennie), majd belekeverjük az olajat, a cukor felét és egy csipet sót....


A recept folytatása itt >> Cseresznyés focaccia receptje

 

Tovább 

 IyLqUySZCuumm

13 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

QAgSRc http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

László Károlyné üzente 13 éve

Biztosan finom majd ki próbálom én is.Köszi Kati

Anyukáméknál vidéken ma búcsú lesz, erre az alkalomra sütöttem egy ribizlis sült túrótortát. Nagyon finom, próbáljátok ki, amíg lehet kapni ribizlit.

A recept itt található...

 

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Hadarik Rita üzente 13 éve

Saci, egy nagyon vékony zselatin van a tetején

A héten sütöttem ezt a süteményt. Csak búzadarából készül, viszont a sok joghurtnak és egyebeknek köszönhetően nagyon puha a tészta még napok múltán is. Viszonylag olcsóbb süti, és tortaformában is kisüthető. Én aszalt gyümölccsel, és kevéske rebarbarapürével spékeltem meg. Jó kis eperlekvárral, baracklekvárral nagyon finom.

A receptje itt található....

 

network.hu

<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } -->

network.hu

 

Hédi kedvence

Tésztához: 10dkg porcukor, 2db tojás, 4dkg margarin, 2ek méz, 1teáskanál szódabikarbóna, 1ek tejföl, 30dkg liszt.

Piskóta tekercshez: 8db tojás, 16dkg porcukor, 16dkg liszt, 1 sütőpor, 6k víz, lekvár.

Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 30dkg RAMA, 20dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.

Elkészítés: A tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk belőle.

Utolsó hozzászólás

szabo istvánné üzente 13 éve

Nagyon finom lehet. Megsütöm!!!!!

Tovább 

Francia hagymaleves sajttal: 
-1 kg hagyma 
-15 dkg trappista 
-15 dkg füstölt sajt 
-3 leveskocka 
-víz 
-só, bors 
-kenyér pirítóskockákhoz 
-2dl tejszín 

hagymát felkockázod nagyobb kockákra, megpirítod üvegesre, majd rá víz hogy ellepje és ízlés szerint a só+bors, mikor forrni kezd hozzáadod a tejszínt, és a kétféle sajt felét ráreszeled, és hagyod, hogy puhuljon a hagyma. Mikor teljesen megpuhult, kész a leves, tálaláskor ráreszeled a maradék sajtot, és beledobálod a pirítóskockákat.

Tovább 

Dinnye süti egyszerűbben  Tehát a hozzávalók az egyszerűsített változathoz :

25 dkg Ráma
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
1 rum aroma
kb. fél dl víz
1 piros ételfesték
1 zöld ételszínezék
tortadara

A hozzávalókat jól összegyúrom, két részre osztom, és az egyikbe piros, a másikba zöld ételfestéket gyúrok. Vigyázni kell, mert a kettő között alaposan kezet kell mosni, mert megfogja egymást a két szín. A piros színűbe belegyúrom a tortadarát is, ezek lesznek a magok.

Utolsó hozzászólás

Kissné Magdi üzente 13 éve

Köszönöm az ötletes receptet.Üdv.:Magdi

Tovább 

Ha megfelelő arányban különböző liszteket keverünk, és egy kis szezámmal feldobjuk az egészet, akkor egy nagyon finom, ropogós, sós rudat kapunk. Ropogtatni, vendégváráshoz tökéletes. A recept akkor lesz jó, ha tartjuk a hozzávalókat.

 

A receptleíráshoz klikkelj a szövegre:

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Gőllei Szilvia üzente 13 éve

Köszönöm szépen hogy olvasom ez szezámos rúd biztos finom...

Szeretek kísérletezni kedvenc ízeimmel. Mostanában ez az epres tiramisu volt az egyik nagy kedvencem. Ehhez főzött tojáskrémet kevertem házi krémsajttal. A tojáskrémbe édes bort vagy pezsgőt lehet tenni, ettől lesz egy nagyon finom, pikáns íze.

Többek között azért is ajánlom, mert minden házi benne, nincs benne nyers tojás, és sokkal olcsóbbra jön ki, mint egy mascarpones változat. És nem mellesleg nagyon, de nagyon finom is.

 

Receptleírás a linkre kattintva érhető el:

 

network.hu

Tovább 

Isteni finom így tavasszal a friss eperből készült krémleves.

Másik nagy előnye, hogy főzés nélkül, szinte 5-10 perc alatt elkészíthető.

A recept leírása a képre kattintva érhető el.

 

network.hu

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imádok tálalni a Tupperware edényeiben,Még a legegyszerűbb étel is jobban esik. 

Ez például egy 20 perc alatt elkészült ebéd.Zöldség leves,és zöldséges sonka rizzsel

A leves Mesterszakács edényben készült,a köret mikrós rizsfőzőben,és a zöldséges sonka szintén mesterszakács edényben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Drobenák Ottilia üzente 13 éve

Jók a tupper edények,de nekem akkor is csak műanyag. Kűlönben van hozzá kanál ,villa, kés is.Lehet velük enni,de nem gusztusosak. Nekem is vannak ilyen edényeim, vagyis inkább dobozaim,tízórainak nagyon megfelelő,mert nem szárad ki benne az étel.A keverő kanalakat viszont szeretem,mert a süteményes tálakat tisztára ki lehet vele kaparni.Meg még a kelesztő tálat szeretem.Az egyik munkatársamnak segítettem terjeszteni,ezért vannak nekem is pár cuccaim.Nekem is vannak edényeim amiben gyorsan tudok főzni egy csirke leves 10 perc gyorsfőzőfedővel. Az enyém AMC és AMT, nagyon szeretem őket, mert energiát takarítok meg velük.Lehet bennük gyorsan és finom ételeket főzni, nem kell kavargatni és nagyon finom,még a sok vitamin is megmarad bennük. Próbáljátok csak ki , ha megszokjátok,már nem is akartok a hagyományos edényekben főzni.

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tupperware Allegra tányérban jobban esik még egy egyszerű zöldség leves is.

 

network.hu

 

Egy tartalmasabb leves után bizony nagyon finom a palacsinta. Eper szezon lévén a túrót eperrel kombináltam és ezzel töltöttem meg a palacsintákat.

Isteni lett.

Recept leírása a képre kattintva illetve Receptek nem csak ínyenceknek blogomban olvasható.

 

  

 Piskótát készítünk.Mikor már megsült még melegen megkenjük eperlekvárral és hagyjuk kihűlni. 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítjük a túrós krémet.Hozzávalók:zselatin fix,400g túró, 1 citrom, 2 dl tejszín, 60g pcukor.A tejszínt elkezdjük kavarni és lassan hozzáadjuk a zselatin fixet utána a túrót citrom héját és a porcukrot.Rákenjük a már kihűlt lekváros tésztára és betesszük hűtőbe hagyjuk dermedni kicsit majd egyenletes csíkokra vágjuk és mint a csigát feltekerjük. 

 

 

 

 network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül elkészítjük a tejszínhabot.6dl tejszínből 3 fixálóbol és egy kevés pcukorból habot verünk és a tortát körbesimítjuk vele a tetejét diszitjük és eperrel kirakjuk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu