Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Válogat a gyerek? A megoldás: főzzetek együtt!
Cebion cseppek receptverseny – nyerj recepteddel minden héten!
Mindenki tudja, hogy a gyerekeknek változatos, vitaminokban és ásványi anyagokban dús ételeket kell készíteni – de mindannyian tudjuk, hogy néha milyen nehéz meggyőzni a kicsiket arról, hogy nem csak mogyorókrémes kenyérből áll a világ.
Nemrég indult a C-generáció blog, ahol a konyhában és a gyereknevelésben egyaránt tapasztalt négy anyuka ötleteit és receptjeit olvashatod, hogyan vedd rá a porontyokat, hogy jóízűen egyenek a karfioltól kezdve a spenóton át a káposztáig mindent, amibe vitamint rakott a természet. Minden héten más alapanyag a főszereplő, egy közös bennük: a sok C-vitamin.
A következő limonádé akár alkoholmentes koktélnak is beillik, pikáns, friss ízével jólesik meleg nyári napokon. Akár baráti összejövetelen is felszolgálhatjuk azoknak, akik nem isznak alkoholt, vagy akár a gyerekeknek is kínálhatjuk.
Felnőtteknek való ital válhat belőle, ha vodkát vagy gint keverünk bele, persze csak módjával.
Hozzávalók:
Egy nagy kancsó
Hideg szódavíz vagy ásványvíz
2 lime
1 (vér)narancs
1 citrom
1 db, kb 5-6 cm-es gyömbérdarab
barnacukor vagy méz
jég
A kancsóba dobáljuk bele a negyedelt citrusokat, a meghámozott, felkarikázott gyömbért és az ízlés szerint adagolt cukrot.
|
|
14 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Hoztam ma egy borsós receptet is, mivel most már igen jó áron kapni firr borsót. Ebben az ételben a csirkemellből roládot készítettem sajtos töltelékkel, amihez tejszínes borsós, mángoldos (spenót is lehet) köretet ettünk. Fiom, gyorsan elkészíthető, és most éppen aktuális
Az étel receptje a linkről elérhető...
14 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Sziasztok,
ismét hoztam egy ribizlis süteményt, ami igazából egy pite. A ribizli mellet rebarbara ven benne, amitől igazán krémesre összesül a joghurtos krémes töltelék.
nagyon finom, próbáljátok ki!
A receptjét a linkre kattintve tudjátok megnézni....
14 éve | receptvarázs | 0 hozzászólás
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az élesztőt elkeverjük a meleg vízzel, és 5 percig állni hagyjuk.
Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet (a tésztának nagyon lágynak kell lennie), majd belekeverjük az olajat, a cukor felét és egy csipet sót....
A recept folytatása itt >> Cseresznyés focaccia receptje
14 éve | Hadarik Rita | 5 hozzászólás
Anyukáméknál vidéken ma búcsú lesz, erre az alkalomra sütöttem egy ribizlis sült túrótortát. Nagyon finom, próbáljátok ki, amíg lehet kapni ribizlit.
14 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
A héten sütöttem ezt a süteményt. Csak búzadarából készül, viszont a sok joghurtnak és egyebeknek köszönhetően nagyon puha a tészta még napok múltán is. Viszonylag olcsóbb süti, és tortaformában is kisüthető. Én aszalt gyümölccsel, és kevéske rebarbarapürével spékeltem meg. Jó kis eperlekvárral, baracklekvárral nagyon finom.
14 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
14 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } -->
Hédi kedvence
Tésztához: 10dkg
porcukor, 2db tojás, 4dkg margarin, 2ek méz, 1teáskanál
szódabikarbóna, 1ek tejföl, 30dkg liszt.
Piskóta
tekercshez: 8db tojás, 16dkg porcukor, 16dkg liszt, 1 sütőpor, 6k
víz, lekvár.
Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 30dkg
RAMA, 20dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.
Elkészítés: A
tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé
megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a
szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összedolgozzuk.
Zsírozott, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk
belőle.
Francia hagymaleves sajttal:
-1 kg hagyma
-15 dkg trappista
-15 dkg füstölt sajt
-3 leveskocka
-víz
-só, bors
-kenyér pirítóskockákhoz
-2dl tejszín
hagymát felkockázod nagyobb kockákra, megpirítod üvegesre, majd rá víz hogy ellepje és ízlés szerint a só+bors, mikor forrni kezd hozzáadod a tejszínt, és a kétféle sajt felét ráreszeled, és hagyod, hogy puhuljon a hagyma. Mikor teljesen megpuhult, kész a leves, tálaláskor ráreszeled a maradék sajtot, és beledobálod a pirítóskockákat.
14 éve | Mendi Viktória | 3 hozzászólás
14 éve | Hadarik Rita | 2 hozzászólás
Ha megfelelő arányban különböző liszteket keverünk, és egy kis szezámmal feldobjuk az egészet, akkor egy nagyon finom, ropogós, sós rudat kapunk. Ropogtatni, vendégváráshoz tökéletes. A recept akkor lesz jó, ha tartjuk a hozzávalókat.
A receptleíráshoz klikkelj a szövegre:
14 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Szeretek kísérletezni kedvenc ízeimmel. Mostanában ez az epres tiramisu volt az egyik nagy kedvencem. Ehhez főzött tojáskrémet kevertem házi krémsajttal. A tojáskrémbe édes bort vagy pezsgőt lehet tenni, ettől lesz egy nagyon finom, pikáns íze.
Többek között azért is ajánlom, mert minden házi benne, nincs benne nyers tojás, és sokkal olcsóbbra jön ki, mint egy mascarpones változat. És nem mellesleg nagyon, de nagyon finom is.
Receptleírás a linkre kattintva érhető el:
Egy tartalmasabb leves után bizony nagyon finom a palacsinta. Eper szezon lévén a túrót eperrel kombináltam és ezzel töltöttem meg a palacsintákat.
Isteni lett.
Recept leírása a képre kattintva illetve Receptek nem csak ínyenceknek blogomban olvasható.
14 éve | zsigmond zsoltné | 0 hozzászólás
Piskótát készítünk.Mikor már megsült még melegen megkenjük eperlekvárral és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a túrós krémet.Hozzávalók:zselatin fix,400g túró, 1 citrom, 2 dl tejszín, 60g pcukor.A tejszínt elkezdjük kavarni és lassan hozzáadjuk a zselatin fixet utána a túrót citrom héját és a porcukrot.Rákenjük a már kihűlt lekváros tésztára és betesszük hűtőbe hagyjuk dermedni kicsit majd egyenletes csíkokra vágjuk és mint a csigát feltekerjük.
Végül elkészítjük a tejszínhabot.6dl tejszínből 3 fixálóbol és egy kevés pcukorból habot verünk és a tortát körbesimítjuk vele a tetejét diszitjük és eperrel kirakjuk.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás