Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } -->
Hédi kedvence
Tésztához: 10dkg
porcukor, 2db tojás, 4dkg margarin, 2ek méz, 1teáskanál
szódabikarbóna, 1ek tejföl, 30dkg liszt.
Piskóta
tekercshez: 8db tojás, 16dkg porcukor, 16dkg liszt, 1 sütőpor, 6k
víz, lekvár.
Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 30dkg
RAMA, 20dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.
Elkészítés: A
tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé
megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a
szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összedolgozzuk.
Zsírozott, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk
belőle.
Elkészítjük a piskóta masszát, megfelezzük és
külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen
baracklekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1
centiméter szeletekre vágjuk.
Krém: 2cs. vaníliapudingot
megfőzünk 7dl tejben, és kihűtjük. 30dkg margarint 20dkg
porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt
pudinggal és a két vanília-cukorral. Az egyik mézes-lapot
megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan
rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik vele.
Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve
tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sütemények recept fórumról