Recept Blog: 2008. november

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2008. november

 Pácolt sült kacsa... fenomenális!!!

8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

/ De pecel is zeker een goed atlernatief er smakelijk !! .maar ik ben het compleet met je eens over die satesaus hier in NL; gevangenisvoer, of anders gewoon over het land strooien ) Ieder heeft zijn manier van gado-gadosaus maken; ik vind het heerlijk als er veel sereh in zit!!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Össze futott a nyál a számban!Ma el is készítem!Köszi!

 

Sziasztok!

Almás kedvencem nekem is van... mikor váratlanul jelentkeznek be a gyerekek, mindig ilyet csinálok és a siker sosem marad el! A mennyiség nem nagy, de a gyors elkészíthetõsége már sokszor kihúzott a slamasztikából.

 

hozzávalók kb. 6 szelethez:

1 tojás
3/4 dl cukor
3/4 dl liszt
1 nagy alma
2-3 csipet fahéj
1 tk. cukor
25 g hideg vaj
vaj a forma kikenéséhez

 

Az almát meghámozom, és kimagozva vékony szeletekre vágom.
A tojást felverem a cukorral, majd belekeverem a lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Jól hangzik, ki fogom próbálni. Köszönöm. Viki

Tovább 

 

network.hu

Ilyenkor õsszel és a karácsony közeledtével a párom folyton pite után sóvárog... még jó, hogy ilyenkor nem olyan drága (relatív) az alma! :)

Az én kedvenc receptem a kifõzde.hu-ról való. Ott a túrós pite ebbõl fejlesztett változatát is megtaláljátok. :)

 

2 kg savanykás alma 
60 dkg rétesliszt 
25 dkg margarin 
porcukor, tejföl 
2 tojás 
fahéj, reszelt citromhéj

 

A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretû lapra kinyújtjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Szia! Próbáltad már héjjasan lereszelt almával? En mindíg úgy csinálom, és nem lessz almapép a közepe, eddig mindenkinek jobban ízlett így! Én még egy kis sütöport tennék a tésztába, hogy kicsit lazább legyen ...

Tovább 

Félezer évig a Kárpát-medence látta el a legkiválóbb minõségû alapanyagokkal Európa nemesi, késõbb polgári konyháinak jelentõs részét, ma pedig minden valamirevaló magyar konyhamester kénytelen nyugatra autózni, ha világszínvonalú alapanyagból készült ételt akar vendégei elé tenni az asztalra. Az okokat most nem keressük (és a helyzet sem ennyire katasztrofális), hanem nézzük inkább meg, hova is járnak vásárolni hazánk híresebb séfjei...

Tovább 

Szinte minden családban elterjedt már a bogrés süti íze, de a híre biztos. Nagyon olcsó és percek alatt kész.

Az alapanyagok a következõk:

1 bögre liszt

1 bögre tej

1 bögre cukor

1 csomag sütõpor

1 tojás

Ehhez ízlés szerint bármit hozzá lehet tenni:

1 bögre kakaóport

vagy

1 bögre darált dió

vagy

1 bögre gríz (ha ezt a megoldást választjuk, lekvárral nagyon finom)

vagy

1 bögre mák

Én az alapokhoz általában csokimikulást török, úgy teszem be a sütõbe.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Nem szoktál bele tojást tenni? Én 2 db-ot szoktam ehhez a mennyiséghez.

Tovább 

Ha már a karácsony közeledésérõl van szó, a forralt bor mellett a puncs is igen népszerû. Egy igazi angol puncsreceptet találtam, amit ugyan még nem próbáltam ki, de igyekszem megtenni és meginni! :)

Hozzávalók:

2,5 dl édes vörösbor

2,5 dl édes fehérbor

1,5 dl rum

50 dkg procukor

2 db citrom

2 db narancs

Elkészítés:

A jól megmosott citromot és narancsot hajszál vékonyan meghámozom. 5 dl vizet felforralok a héjakkal együtt, majd hozzáöntöm a borokat és a rumot.

Tovább 

Hamarosan itt a tél, jön a karácsony. Sokan szeretünk ilyenkor a hangulatos karácsonyi vásárokban sétálgatni, nézelõdni, ilyenkor mindig a forralt bor illata csapja meg orrunkat. Már maga az illat nagyon jól esik!

Forralt bort sokféle képpen lehet készíteni. Már kész forralt bor fûszert is lehet kapni a boltokban, de én inkább maradok a hagyományos otthon készítendõ italnál. Ennél nincs is jobb! Ezt a receptet még régebben találtam valahol a netet.

Amit szerezz be hozzá:

1 üveg vörösbor (lehetõleg ne legyen túl savas)

70 g cukor

2 rúd fahéj

8 szem szegfûszeg

3 szem szegfûbors

2 szem zöld kardamon

4 szelet citrom

(A kardamon nem fontos, de ha sikerül beszerezni, az nagyon jó!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Sult_oldalas_2051374_6795_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Lekvaros_bukta_2051373_2346_s

Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

Csaszarmorzsa_2051007_8111_s

Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

Omlos_almas_2050649_4024_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Tesztas_cicege_2049921_9528_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu