Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | Erdész Sára | 1 hozzászólás
Sziasztok!
Almás kedvencem nekem is van... mikor váratlanul jelentkeznek be a gyerekek, mindig ilyet csinálok és a siker sosem marad el! A mennyiség nem nagy, de a gyors elkészíthetõsége már sokszor kihúzott a slamasztikából.
hozzávalók kb. 6 szelethez:
1 tojás
3/4 dl cukor
3/4 dl liszt
1 nagy alma
2-3 csipet fahéj
1 tk. cukor
25 g hideg vaj
vaj a forma kikenéséhez
Az almát meghámozom, és kimagozva vékony szeletekre vágom.
A tojást felverem a cukorral, majd belekeverem a lisztet.
|
|
16 éve | Lovas Vanda | 2 hozzászólás
Ilyenkor õsszel és a karácsony közeledtével a párom folyton pite után sóvárog... még jó, hogy ilyenkor nem olyan drága (relatív) az alma! :)
Az én kedvenc receptem a kifõzde.hu-ról való. Ott a túrós pite ebbõl fejlesztett változatát is megtaláljátok. :)
2 kg savanykás alma
60 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
porcukor, tejföl
2 tojás
fahéj, reszelt citromhéj
A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretû lapra kinyújtjuk.
Félezer évig a Kárpát-medence látta el a legkiválóbb minõségû alapanyagokkal Európa nemesi, késõbb polgári konyháinak jelentõs részét, ma pedig minden valamirevaló magyar konyhamester kénytelen nyugatra autózni, ha világszínvonalú alapanyagból készült ételt akar vendégei elé tenni az asztalra. Az okokat most nem keressük (és a helyzet sem ennyire katasztrofális), hanem nézzük inkább meg, hova is járnak vásárolni hazánk híresebb séfjei...
16 éve | Siposné Margit | 1 hozzászólás
Szinte minden családban elterjedt már a bogrés süti íze, de a híre biztos. Nagyon olcsó és percek alatt kész.
Az alapanyagok a következõk:
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 bögre cukor
1 csomag sütõpor
1 tojás
Ehhez ízlés szerint bármit hozzá lehet tenni:
1 bögre kakaóport
vagy
1 bögre darált dió
vagy
1 bögre gríz (ha ezt a megoldást választjuk, lekvárral nagyon finom)
vagy
1 bögre mák
Én az alapokhoz általában csokimikulást török, úgy teszem be a sütõbe.
16 éve | Siposné Margit | 0 hozzászólás
Ha már a karácsony közeledésérõl van szó, a forralt bor mellett a puncs is igen népszerû. Egy igazi angol puncsreceptet találtam, amit ugyan még nem próbáltam ki, de igyekszem megtenni és meginni! :)
Hozzávalók:
2,5 dl édes vörösbor
2,5 dl édes fehérbor
1,5 dl rum
50 dkg procukor
2 db citrom
2 db narancs
Elkészítés:
A jól megmosott citromot és narancsot hajszál vékonyan meghámozom. 5 dl vizet felforralok a héjakkal együtt, majd hozzáöntöm a borokat és a rumot.
16 éve | Siposné Margit | 0 hozzászólás
Hamarosan itt a tél, jön a karácsony. Sokan szeretünk ilyenkor a hangulatos karácsonyi vásárokban sétálgatni, nézelõdni, ilyenkor mindig a forralt bor illata csapja meg orrunkat. Már maga az illat nagyon jól esik!
Forralt bort sokféle képpen lehet készíteni. Már kész forralt bor fûszert is lehet kapni a boltokban, de én inkább maradok a hagyományos otthon készítendõ italnál. Ennél nincs is jobb! Ezt a receptet még régebben találtam valahol a netet.
Amit szerezz be hozzá:
1 üveg vörösbor (lehetõleg ne legyen túl savas)
70 g cukor
2 rúd fahéj
8 szem szegfûszeg
3 szem szegfûbors
2 szem zöld kardamon
4 szelet citrom
(A kardamon nem fontos, de ha sikerül beszerezni, az nagyon jó!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás