Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Húsvét közeledtével a répatorta is gyakrabban porondra kerül. Ileny-olyan, gluténmentes, mandulás, diós, csokis, gyömbéres.....na én is sütöttem már jó pár félét. Keksznek viszont most először. A dekorációban sok lehetőségünk lehet, nekem ez a fehér csokis ehető virágos volt a kedvencem.
Recept ITT: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egeszseges-nassolnivalok/3162-repatorta-keksz-recept.html
13 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Aki szereti a pitéket, a krémes süteményeket, az imádni fogja ezt a receptet. A bazsalikom ne ijesszen meg senkit sem. Ki is hagyható persze, de nem érdemes, mert így tökéletes.
Ha tetszik a süti, nézd meg a receptet is. http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tortak/3163-bazsalikomos-citromos-pite-recept.html
|
|
Kakaós lapokhoz:
Piskótához:
Krémhez:
Ránézésre olyan, mint a vendégváró, de a tésztája is más és a krém is.
Sziasztok .
Helyi Pénz . Nagy lehetőségek vannak a kupon rendszerben is .
A többszőrösen is felhasználható, kedvezményre jogosító kuponok élénkítik a helyi gazdaságot .
A vásárlok , a helyi lakosok olcsóbban jutnak árukhoz szolgáltatáshoz.
A rendszer néhány százezer forintból megvalósítható .
Létre kell hozni egy egyesületet vagy szövetkezetet amely összefogja a közösség tagjait .
Valamint egy WEB oldal ahol belehet mutatni a rendszer , és később az elfogadó helyeket .
13 éve | Hadarik Rita | 2 hozzászólás
A sok-sok édesség mellett időnként jól jön egy kis sós ropogtatni való. Egy jó kis film mellett szoktunk a fiúkkal nassolgatni ilyeneket. Ez a snack nagyon sokáig eláll...és rém finom a sok fűszertől..recept ITT: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/aprosutemenyek/3151-fuszeres-szodas-snack-recept.html
13 éve | Hadarik Rita | 6 hozzászólás
Na nem éppen arra célzok, hogy koszos lenne ez a tészta, annál inkább, hogy a zsnege vajretektől lesz különleges. Tudtátok, hogy a retek levelét is el lehet fogyasztani. Ehhez a tésztához a levélbő pestot készítettem, a retekfejeket pedig megsütöttem hozzá. Nem csak finom, de rendkívül olcsó étel is.
http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/tesztaetelek/3146-reteklevel-pestos-teszta-recept-.html
13 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Nemsokára jön Húsvét, és ilyentájt megjön a kedvem a répatortasütéshez is. nemrég próbáltam azt a receptet, ami nagyon bevállt nekem. A tetejére tejfölös fehércsoki krémet tettem.
Ha érdekel a recept, ITT nézhetitek meg: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egy-tepsi-sutemeny/3130-glutenmentes-repatorta-recept.html
13 éve | Farkas Lajosné | 0 hozzászólás
Hozzávalók:3 dl cukor,4db tojás,2,5 dl olaj,1mokkáskanál szódabikarbóna,2 mokk.kanál fahély4.5dl liszt,3 db nagyobb alma
A cukrot a jojásokkal az olajjal jól kikeverjük,beletesszük a szódabikarbónát,fahélyat és a lisztet,jól összekeverjük,ezután belekeverjük a meghámozott felszeletelt almát.Tepsibe öntjük a tetejét megszórjuj darabos dióval(kb 10 dkg ) előmelegített sütőbe sütjük 180 fokon.Akkor jó ha tűpróbánál nem ragad.
13 éve | Farkas Lajosné | 0 hozzászólás
1 kg liszt,70 dkg burgonya (tisztítva) 30 dkg zsír,5 dkg élesztő (kevés tejben megfuttatni) 5 dkg só kb 2 dl tejföl
A lisztet elmorzsolom a zsiradékkal beleteszem a főtt megtört burgonyát,sót és az élesztőt,annyi tejfölt hogy nem túl lágy tésztát kapjak.Megkelesztem, elnyújtom bevagdosom kiszaggatom és megsütom. Nagyon finom és kiadós.Ha este begyúrom hidegen hagyom reggel sütöm így is lehet.
13 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
2 egész tojást, fél kg liszttel, 10 dkg cukorral , l csomag sütőporral 1 dl tejfellel, 12 dkg vajjal jól ősszegyúrunk és hideg helyen pihentetjük.3 cipóra osztjuk, és nagyobb tepsire elnyújtjuk,. Az első tésztára rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre vlamilyen gyümölcs lekvárt kenünk, s a harmadik lappal befedjük. Ha megsült vaniliás porcukorral megszórjuk, és szépen felszeleteljük.
Egyszerű. de finom kis tészta.
13 éve | Szász ilucika | 4 hozzászólás
Túrós kocka
3o dkg lisztet 1 ráma margarinnal elmorzsolunk, beleteszünk egy evőkanál kakaót, 1 evőkanál instant kávét , 4 evőkanál cukrot, 1 csomag sütőport és 10 dkg csokoládét lereszelve. Ez egy morzsalékos tészta lesz, amit kivajazott tepsibe egyenletesen bele-
szórunk. Tetejére l kg túrót 4 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás pudinggal 1 kis pohár tejföllel 4 egész tojással kikevert túrókrémet teszünk. Ennek a tetejét ananász befőttet felkockázva megszórjuk, és pici csokidarabkákat is rakunk rá.
13 éve | semsei toth ferenc | 2 hozzászólás
egy uj recept nagyon finom. az étel neve tiszturak kedvence: hozzávalok 4személyre 2 egész cs.mell filé 2 fej párolt brokkoli,besamel mártás sajt s 10szelet vékony sonka
elkészités a vékonyra szeletelt cs.mellet tepsibe teszem,tetejére ráteszek egy vékony szelet sonkát,majd egy szép brokkolirózsát, s az egészet beboritom bevonoképes besamelmártással. ne legyen hig mert akkor lefolyik sütés kzbe s nem lesz szép s végül a besamel tetejét megszorjuk reszelt sajttal. elömelegitett sütöbe kb 25 percig sütjük.
13 éve | Szász ilucika | 11 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dl tej, 10 + 10 dkg puha vaj, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 2 csapott mokkáskanál só, 20 dkg reszelt sajt, a pogácsák tetejére egy kissé felvert tojás, reszelt sajt, szezámmag, napraforgómag...
Az élesztőt belemorzsoljuk az egy kiskanál cukorral elkevert langyos tejbe, és megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzuk, belerakunk 10 dkg puha vajat és hozzáöntjük az élesztős tejet.
13 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet ujnyi vastag karaj
8 vékony szelet trapista sajt
8 db fél őszibarack
8 szem magozott meggy
füszerkeverék,
zsiradék
A húsokat beszórjuk a füszerkeverékkel, tepsiben sorban egymás mellé rakjuk, zsiradékot és pici vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk.Előmelegített sütőben 1 óra hosszát sütjük.A sütőből kivéve minden hus szeletbe egy fogvájót szúrunk, erre jön egy szelet sajt fél,őszibarack, egy szem meggy.Visszatoljuk a sütőbe, de már csak annyi ideig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon.
13 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finom liszt, 3 tojás sárágája
3 evőkanál étolaj,1 kávéskanál só
6 dkg kristálycukor
4 dl langyos tej, 5 dkg élesztő.
A tészta hozzávalóit jól bedagasztjuk, letakarva meleg helyen 5o percig kelesztjük.
A töltelékhez 25 dkg margarint 2o dkg kristálycukorral 3 evőkanál kakaó porral jól kikeverünk.A megkelt tésztát kétfele vesszük és külön-külön téglalap alakúra kinyújtjuk.A kakaós krémet is megfelezzük és felét felét a kinyújtott tésztára kenjük, feltekerjük a téglalap alakú tésztát megsodorjuk, és kétfelé hajtjuk és ősszefonjuk.10-15 perces kelesztés után a tészták tetejét megkenjük felvert tojással , majd előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük őket.
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dl tej, 10 + 10 dkg puha vaj, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 2 csapott mokkáskanál só, 20 dkg reszelt sajt, a pogácsák tetejére egy kissé felvert tojás, reszelt sajt, szezámmag, napraforgómag...
Az élesztőt belemorzsoljuk az egy kiskanál cukorral elkevert langyos tejbe, és megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzuk, belerakunk 10 dkg puha vajat és hozzáöntjük az élesztős tejet.
13 éve | Szász ilucika | 14 hozzászólás
Tészta:50dkg liszt,20dkg vaj,1 sütőpor,1 vaníliáscukor,1 tojás sárgája,10dkg porcukor,kevés tej.
Krém:4dl tej 4 kanál liszt 20dkg vaj 25 porcukor baracklekvár. |
|
Elkészítés: | A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,ne legyen túl kemény.4 lapot sütünk.Közben a krémet elkészítjük.A tejből,lisztből krémet főzünk.A vajat a porcukorral habosra keverjük.2-2 lapot lekvárral megkenünk a krémet a közepébe töltjük.Tetejére porcukrot szórunk. |
13 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csontozott karaj
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg vöröshagyma, étolaj
2o dkg gomba, 2 db főtt tojás
5 dkg liszt, 8 szelet házi sonka
1 teáskanál fűszerpaprika
só,bors, ételízesítő,
1 gerezd fokhagyma
majoránna, o,5 dl tejföl.
A kiklopfolt hússzeletekre egy-egy negyed főtt tojást és egy-egy darab sonkát teszünk./Lehet pulykasonka is/ Felgöngyöljük és hústűvel megtűzzük.A hústekercseket lisztben megforgatjuk és forró olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük.A felkockázott szalonnán üvegesre pároljuk a hagymát.Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük vízzel és beletesszük a tekercseket.Befűszerezzük, foghagymával és majoránnával ízesítjük.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás