Recept Blog: 2011. március

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2011. március

network.hu

 Húsvét közeledtével a répatorta is gyakrabban porondra kerül. Ileny-olyan, gluténmentes, mandulás, diós, csokis, gyömbéres.....na én is sütöttem már jó pár félét. Keksznek viszont most először. A dekorációban sok lehetőségünk lehet, nekem ez a fehér csokis ehető virágos volt a kedvencem.

 

Recept ITT: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egeszseges-nassolnivalok/3162-repatorta-keksz-recept.html

network.hu

Aki szereti a pitéket, a krémes süteményeket, az imádni fogja ezt a receptet. A bazsalikom ne ijesszen meg senkit sem. Ki is hagyható persze, de nem érdemes, mert így tökéletes.

 

 

Ha tetszik a süti, nézd meg a receptet is. http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tortak/3163-bazsalikomos-citromos-pite-recept.html

 
Vendégváró szelet 2. - vörösáfonyás recept 
  • előkészület: 15 perc
  • sütés: 30 perc
közepes
hozzávalók 8 főre

Kakaós lapokhoz:

  • 26 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 ek méz
  • csipet só
  • 1 mk szódabikarbóna

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 2 dl cukor
  • 4 ek napraforgó olaj
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 2,6 dl liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya (kicsit beáztatva, leszűrve)
  • lekvár kenéshez

Krémhez:

  • 2 dl tejszín (nem főző)
  • 1 dl tej
  • 1 cs Bourbon vaníliás pudingpor
  • 5 ek cukor
  • 15 dkg vaj
story

Ránézésre olyan, mint a vendégváró, de a tésztája is más és a krém is.

Tovább 

Sziasztok .
Helyi Pénz . Nagy lehetőségek vannak a kupon rendszerben is .
A többszőrösen is felhasználható, kedvezményre jogosító kuponok élénkítik a helyi gazdaságot .
A vásárlok , a helyi lakosok olcsóbban jutnak árukhoz szolgáltatáshoz.
A rendszer néhány százezer forintból megvalósítható .
Létre kell hozni egy egyesületet vagy szövetkezetet amely összefogja a közösség tagjait .
Valamint egy WEB oldal ahol belehet mutatni a rendszer , és később az elfogadó helyeket .

Tovább 

A sok-sok édesség mellett időnként jól jön egy kis sós ropogtatni való. Egy jó kis film mellett szoktunk a fiúkkal nassolgatni ilyeneket. Ez a snack nagyon sokáig eláll...és rém finom a sok fűszertől..recept ITT: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/aprosutemenyek/3151-fuszeres-szodas-snack-recept.html

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Háló Lénárdné üzente 13 éve

Köszi a receptet, imádok én is csemegézni... :-)

Na nem éppen arra célzok, hogy koszos lenne ez a tészta, annál inkább, hogy a zsnege vajretektől lesz különleges. Tudtátok, hogy a retek levelét is el lehet fogyasztani. Ehhez a tésztához a levélbő pestot készítettem, a retekfejeket pedig megsütöttem hozzá. Nem csak finom, de rendkívül olcsó étel is.

 

http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/tesztaetelek/3146-reteklevel-pestos-teszta-recept-.html

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

kéri kata üzente 13 éve

HÚHA EZ FINOM LEHET!? ÉN KI PROBÁLOM!

Nemsokára jön Húsvét, és ilyentájt megjön a kedvem a répatortasütéshez is. nemrég próbáltam azt a receptet, ami nagyon bevállt nekem. A tetejére tejfölös fehércsoki krémet tettem.

Ha érdekel a recept, ITT nézhetitek meg: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egy-tepsi-sutemeny/3130-glutenmentes-repatorta-recept.html

 

network.hu

Hozzávalók:3 dl cukor,4db tojás,2,5 dl olaj,1mokkáskanál szódabikarbóna,2 mokk.kanál fahély4.5dl liszt,3 db nagyobb alma

 

A cukrot a jojásokkal az olajjal jól kikeverjük,beletesszük a szódabikarbónát,fahélyat és a lisztet,jól összekeverjük,ezután belekeverjük a meghámozott  felszeletelt almát.Tepsibe öntjük a tetejét megszórjuj darabos dióval(kb 10 dkg ) előmelegített sütőbe sütjük 180 fokon.Akkor jó ha tűpróbánál nem ragad.

1 kg liszt,70 dkg burgonya (tisztítva)  30 dkg zsír,5 dkg élesztő (kevés tejben megfuttatni) 5 dkg só  kb 2 dl tejföl

A lisztet elmorzsolom a zsiradékkal beleteszem a főtt megtört burgonyát,sót és az élesztőt,annyi tejfölt hogy nem túl lágy tésztát kapjak.Megkelesztem, elnyújtom bevagdosom kiszaggatom és megsütom. Nagyon finom és kiadós.Ha este begyúrom hidegen hagyom reggel sütöm így is lehet.

 2 egész tojást, fél kg liszttel, 10 dkg cukorral , l csomag sütőporral 1 dl tejfellel, 12 dkg vajjal jól ősszegyúrunk  és hideg helyen pihentetjük.3 cipóra osztjuk, és nagyobb tepsire elnyújtjuk,. Az első tésztára  rétegre szeletelt  és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre vlamilyen gyümölcs lekvárt kenünk, s a harmadik lappal befedjük. Ha megsült vaniliás porcukorral megszórjuk, és szépen felszeleteljük.

Egyszerű. de finom kis tészta.

Túrós kocka

 

3o dkg lisztet 1 ráma margarinnal elmorzsolunk, beleteszünk egy evőkanál   kakaót, 1 evőkanál instant kávét , 4 evőkanál cukrot, 1 csomag sütőport és 10 dkg csokoládét lereszelve. Ez egy morzsalékos tészta lesz, amit  kivajazott tepsibe egyenletesen bele-

szórunk. Tetejére l kg túrót 4 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás pudinggal 1 kis pohár tejföllel  4 egész tojással kikevert  túrókrémet teszünk. Ennek a tetejét ananász befőttet  felkockázva  megszórjuk, és pici csokidarabkákat is rakunk rá.

Utolsó hozzászólás

Kereszturi Tunde üzente 13 éve

Koszonom a receptet ,biztos nagyon finom a heten ki is probalom

Tovább 

egy uj recept nagyon finom. az étel neve tiszturak kedvence: hozzávalok 4személyre  2 egész cs.mell filé 2 fej párolt brokkoli,besamel mártás sajt s 10szelet vékony sonka

elkészités a vékonyra szeletelt cs.mellet tepsibe teszem,tetejére ráteszek egy vékony szelet sonkát,majd egy szép brokkolirózsát, s az egészet beboritom bevonoképes besamelmártással. ne legyen hig mert akkor lefolyik sütés kzbe s nem lesz szép s végül a besamel tetejét megszorjuk reszelt sajttal. elömelegitett sütöbe kb 25 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Veszprémi Tiborné üzente 13 éve

Biztosan nagyon finom! Ki kell mindenkinek próbálni!!!! Én ezt karfiollal ismerem és Dübari szelet a neve!

Jó étvágyat hozzá!

Tovább 

2008.01.09

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 3 dl tej, 10 + 10 dkg puha vaj, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 2 csapott mokkáskanál só, 20 dkg reszelt sajt, a pogácsák tetejére egy kissé felvert tojás, reszelt sajt, szezámmag, napraforgómag...

 

Kép

 

Az élesztőt belemorzsoljuk az egy kiskanál cukorral elkevert langyos tejbe, és megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik.

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzuk, belerakunk 10 dkg puha vajat és hozzáöntjük az élesztős tejet.

Utolsó hozzászólás

Badar Margit üzente 13 éve

Nagyon jónak tűnik a recept, kipróbálom. Köszönjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet ujnyi vastag karaj

8 vékony szelet trapista sajt

8 db fél őszibarack

8 szem magozott meggy

füszerkeverék,

zsiradék

 

A húsokat beszórjuk a füszerkeverékkel, tepsiben sorban egymás mellé rakjuk, zsiradékot és pici vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk.Előmelegített sütőben 1 óra hosszát sütjük.A sütőből kivéve minden hus szeletbe egy fogvájót szúrunk, erre jön egy szelet sajt fél,őszibarack, egy szem meggy.Visszatoljuk a sütőbe, de már csak annyi ideig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon.

Tovább 

Hozzávalók a tésztához:

60 dkg finom liszt, 3 tojás sárágája

3 evőkanál étolaj,1 kávéskanál só

6 dkg kristálycukor

4 dl langyos tej, 5 dkg élesztő.

 

A tészta hozzávalóit jól bedagasztjuk, letakarva meleg helyen 5o percig kelesztjük.

A töltelékhez 25 dkg margarint 2o dkg kristálycukorral 3 evőkanál kakaó porral jól kikeverünk.A megkelt tésztát kétfele vesszük és külön-külön téglalap alakúra kinyújtjuk.A kakaós krémet is megfelezzük és felét felét a kinyújtott tésztára kenjük, feltekerjük a téglalap alakú tésztát megsodorjuk, és kétfelé hajtjuk és ősszefonjuk.10-15 perces kelesztés után a tészták tetejét megkenjük felvert tojással , majd előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük őket.

Tovább 

SAJTOS POGÁCSA
2008.01.09

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 3 dl tej, 10 + 10 dkg puha vaj, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 2 csapott mokkáskanál só, 20 dkg reszelt sajt, a pogácsák tetejére egy kissé felvert tojás, reszelt sajt, szezámmag, napraforgómag...

 

Kép

 

Az élesztőt belemorzsoljuk az egy kiskanál cukorral elkevert langyos tejbe, és megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik.

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzuk, belerakunk 10 dkg puha vajat és hozzáöntjük az élesztős tejet.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 13 éve

Ma délután sütöttem, itt-ott van belőle annyira finom.

Tovább 

Tészta:50dkg liszt,20dkg vaj,1 sütőpor,1 vaníliáscukor,1 tojás sárgája,10dkg porcukor,kevés tej.
Krém:4dl tej
4 kanál liszt
20dkg vaj
25 porcukor
baracklekvár.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,ne legyen túl kemény.4 lapot sütünk.Közben a krémet elkészítjük.A tejből,lisztből krémet főzünk.A vajat a porcukorral habosra keverjük.2-2 lapot lekvárral megkenünk a krémet a közepébe töltjük.Tetejére porcukrot szórunk.

Utolsó hozzászólás

Boros Anikó üzente 13 éve

Megsütöttem és izlett mindenkinek, köszi a receptet. Anikó

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csontozott karaj

10 dkg füstölt szalonna

10 dkg vöröshagyma, étolaj

2o dkg gomba, 2 db főtt tojás

5 dkg liszt, 8 szelet házi sonka

1 teáskanál fűszerpaprika

só,bors, ételízesítő,

1 gerezd fokhagyma

majoránna, o,5 dl tejföl.

A kiklopfolt hússzeletekre egy-egy negyed főtt tojást és egy-egy darab sonkát teszünk./Lehet pulykasonka is/ Felgöngyöljük és hústűvel megtűzzük.A hústekercseket lisztben megforgatjuk és forró olajban mindkét oldalát   hirtelen átsütjük.A felkockázott szalonnán üvegesre pároljuk a hagymát.Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük vízzel és beletesszük a tekercseket.Befűszerezzük, foghagymával és majoránnával ízesítjük.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu