Recept: Sajtos pogácsa

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

2008.01.09

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 3 dl tej, 10 + 10 dkg puha vaj, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 2 csapott mokkáskanál só, 20 dkg reszelt sajt, a pogácsák tetejére egy kissé felvert tojás, reszelt sajt, szezámmag, napraforgómag...

 

Kép

 

Az élesztőt belemorzsoljuk az egy kiskanál cukorral elkevert langyos tejbe, és megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik.

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzuk, belerakunk 10 dkg puha vajat és hozzáöntjük az élesztős tejet. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd kb. fél órára félretesszük kelni.

Ezután a tésztát lisztezett deszkán fél centi vasragra és téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát nagyon vékonyan bekenjük a maradék 10 dkg vaj egyharmadával, és rászórjuk a reszelt sajt egyharmadát. Ezután a tésztát balról jobbra, jobbról balra, fentről lefelé és lentről felfelé középre hajtjuk.*** Konyharuhával letakarjuk, és negyed óráig pihentetjük. A vajjal kenést, sajttal megszórást és a hajtogatást még kétszer megismételjük, ezután újra kinyújtjuk a tésztát, most már kb. 2 centi vastagságúra, a tetejét éles késsel berácsozzuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint sajttal, szezámmaggal, aztán közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsákat előmelegített sütőben kb. 220 fokon addig sütjük, míg az aljuk és tetejük megbarnul.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Badar Margit üzente 13 éve

Nagyon jónak tűnik a recept, kipróbálom. Köszönjük.

Válasz

Varga Marika üzente 13 éve

Eszt garantálom! Én eszt a fajta pogit már nagyon régen sütöm és aki megkóstolja mind kéri is a receptjét. Isteni finom,Sok szerencsét és jó étvágyat ! Puszi :Marika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bíztos nagyon finom kifogom próbálni.Én akár.hogy csinálom a pogácsám sosem jó.és érdekes,más sütik meg isteien jól tudom csínálni,na eszt modd meg,hogy lehet az,hogy a pogácsám sosem síkerűl? puszi Marika):)

Válasz

Horvathné Marika üzente 13 éve

Mindenféle pogácsába ha főtt krumplit raksz, még hidegen is puha marad /ősszetörve/, biztos lehetsz benne nem rontod el.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Igen, nagyon guszta és biztos finom is. Ez a Csillag Virág fotója és receptje. Neki valóban mindig jól sikerül minden és szép is! Köszönjük szépen!

Válasz

Szász ilucika üzente 13 éve

Kedves Anita ez nem fog megviccelni.Nagyon finom. Még azt javasolom, hogy a tepsin is pihentesd egy 15 percig.

Válasz

Szakos Anita üzente 13 éve

Nagyon gusztusos!!!
Finom puha lesz? Engem minden pogácsa megviccel és beton lesz :-(

Válasz

Szász ilucika üzente 13 éve

Igen kell a 3 dl tej, látni fogod a tészta állagáról



Üdv.Ilike

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 13 éve

Köszönöm a finom receptet,én is megsütöttem,nagyon finom lett,pillanatok alatt elfogyott!!Szép napot kívánok!!!Ági

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A fenykep alapjan itelve ez nagyon izletes lehet.
Lenne egy kerdesem, nallunk csak szaraz elesztot lehet kapni a supermarketban (Gorogorszagban), ami 1 csomag 8 g elesztott tartalmaz es atlagosan 1/2 kg lisztre valo. Ha evvel a szaritott elesztovel csinalom akkor is kell hozza 3 dl tej vagy akkor kevesebb kell hozza?
Elore is koszonom a valaszt.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu