Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dl tej, 10 + 10 dkg puha vaj, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 2 csapott mokkáskanál só, 20 dkg reszelt sajt, a pogácsák tetejére egy kissé felvert tojás, reszelt sajt, szezámmag, napraforgómag...
Az élesztőt belemorzsoljuk az egy kiskanál cukorral elkevert langyos tejbe, és megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzuk, belerakunk 10 dkg puha vajat és hozzáöntjük az élesztős tejet. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd kb. fél órára félretesszük kelni.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán fél centi vasragra és téglalap alakúra nyújtjuk. A
kinyújtott tésztát nagyon vékonyan bekenjük a maradék 10 dkg vaj
egyharmadával, és rászórjuk a reszelt sajt egyharmadát. Ezután a tésztát
balról jobbra, jobbról balra, fentről lefelé és lentről felfelé középre
hajtjuk.*** Konyharuhával
letakarjuk, és negyed óráig pihentetjük. A vajjal kenést, sajttal
megszórást és a hajtogatást még kétszer megismételjük, ezután újra
kinyújtjuk a tésztát, most már kb. 2 centi vastagságúra, a tetejét
éles késsel berácsozzuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés
szerint sajttal, szezámmaggal, aztán közepes pogácsaszaggatóval
kiszaggatjuk.
A pogácsákat előmelegített sütőben kb. 220 fokon addig sütjük, míg az aljuk és tetejük megbarnul.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!