Recept: Vendégváró 2 vörös áfonyás szelet

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vendégváró szelet 2. - vörösáfonyás recept 
  • előkészület: 15 perc
  • sütés: 30 perc
közepes
hozzávalók 8 főre

Kakaós lapokhoz:

  • 26 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 ek méz
  • csipet só
  • 1 mk szódabikarbóna

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 2 dl cukor
  • 4 ek napraforgó olaj
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 2,6 dl liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya (kicsit beáztatva, leszűrve)
  • lekvár kenéshez

Krémhez:

  • 2 dl tejszín (nem főző)
  • 1 dl tej
  • 1 cs Bourbon vaníliás pudingpor
  • 5 ek cukor
  • 15 dkg vaj
story

Ránézésre olyan, mint a vendégváró, de a tésztája is más és a krém is. Ettől függetlenül nagy-nagy szeretettel várhatjuk vele a vendégeinket... :).

elkészítés 
  1. A lapokhoz a tojást, a mézet, a cukrot, a kakaót, a sót, a szódabikarbónát és a vajat gőz fölött felfőzzük, majd a tűzről levéve beledolgozzuk a lisztet, és összegyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátán lapokat sütünk belőle. Ne szárítsuk ki!
  3. A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, a citromhéjat, és pár percig még  tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
  4. Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, beleszórjuk az áfonyát, és megsütjük.
  5. A pudingport kikeverjük a tejjel, és felfőzzük a tejszínben. Ha már sűrű, még forrón elkeverjük benne a cukrot, majd kihűtjük. Ha meghűlt, hozzáadjuk a vajat, és géppel habosra keverjük.
  6. Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a piskótát úgy, hogy az áfonyás fele kerüljön alulra, majd a piskótára vékonyan áfonyadzsemet kenünk (ha nincs, jó pl. a meggy is). Következik a krém másik fele, majd a másik barna lap.
  7. Szeletelés előtt egy napig hagyjuk fóliával lefedve a hűtőben, hogy a lapok puhuljanak be. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24x34 cm

Címkék: csokimáz gyümölcs piskóta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu