Recept Blog: 2015. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2015. szeptember

network.hu

 Néha a legjobb dolgok az orrunk előtt hevernek, csak meg kell őket látnunk. Így van ez a konyhai eszközökkel is, amiket nem is gondolnátok, milyen szuper dolgokra használhattok eredeti funkciójuk mellett!

 

Itt az ideje, hogy körbenézzünk a konyhában, és kihozzuk mindenből a legtöbbet!

Süteményszaggatóból sablon

Amellett, hogy karácsonykor elkészítjük a szokásos adag mézeskalácsot, valljuk be, nem vesszük sok hasznát a süteményszaggató formáknak.

Tovább 

network.hu

 Kedves diétázók! Most csukjátok be a szemeteket,ugyanis ez nem éppen egy alakbarát reggeli ajánlat lesz. Ki sem merem számolni hány kalória lehet, de őszintén szólva ezen a ponton nem is érdekel. Ez egy olyan finomság, amire nagyon nehéz nemet mondani. De ha csak egy édes finomságot engedélyeztek magatoknak, javaslom ez legyen a bűnbeesés tárgya, és szavazzatok igennel rá. 

 

A cinnamon rollt Amerikában szerettem meg. Kint dolgoztam egy nyáron át, és két hét után undorodtam az összes mű és egészségtelen kajától, amiket ők teljes átéléssel tömtek magukba.

Tovább 

 

network.hu

 Mindenkivel előfordult már, hogy megkívánt valami édességet, de a bolti sütemény nem elég házi, a házi süteményre meg nem volt elég idő, vagy elég energia - ilyen alkalmakra tökéletes megoldás a hamis almás pite, ami összesen 15 perc sütést igényel, és mindennel együtt kész van fél óra alatt!

 

Mire lesz szükségünk?

Egy csomag leveles tészta, 3-4 darab alma, pár evőkanál sárgabaracklekvár, és némi fahéj.

Hogyan fogjunk hozzá?

Mossuk meg az almákat, szedjük ki a magházat, majd vágjuk félbe őket, és szeleteljük fel vékonyra mindet.

Tovább 

network.hu

A hőmérséklet csökkenése fordítottan arányos a csokoládé utáni vággyal, ami azért nem baj, mert nagyszerű mindenmentes desszerteket lehet alkotni úgy, hogy nem kell tartanunk extra zsírpárnák lerakódásától, persze itt is a mérték a fontos wink hangulatjel

A fügés-szilvás csokitorta évek óta hatalmas kedvenc nálunk, és kakaó helyett én már karobbal készítem, úgy is nagyszerű, próbáljátok ki Ti is!

 

 

 

Hozzávalók:
-18,5 cm-es kapcsos tortaforma
A torta alapjához:
150 g mandula (őrölt)
50 g datolya
50 g aszalt füge (friss fügével is isteni, ez esetben nem kell áztatni
fél 1 mk tiszta só
1 ek kókuszolaj (nyers)

A krémhez:
2 db érett avokádó vagy 1 bögre előző este beáztatott kesudió
5 ek kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű) vagy karobpor
7 ek kókuszolaj (nyers, folyékony halmazállapotban)
4-5 ek agavé szirup
csipet tiszta só
1 vaníliarúd kikapart magjai 
6-7 szem beáztatott leszűrt, majd összeturmixolt aszalt szilva

 

1.

Tovább 

network.hu

 2015 júliusában a mezőgazdasági termelői árak 5,6 százalékal elmaradtak az előző év azonos időszakitól, derül ki KSH friss adataiból. Ezen belül a gyümölcs és a krumpli drágult elég sokat, 24 és 9 százalékkal kerülnek ezek most többe a termelőknél, mint tavaly ilyenkor, a gabona, a kukorica és az állati termékek is sokkal olcsóbbak lettek viszont. Fontos, hogy nem fogyasztói árakról van szó, így ezek a trendek nem látszanak meg egy az egyben a boltokban kapható mezőgazdasági termékek árain (sokat számít például az olaj ára, vagy az, hogy a termelőknek mennyit kell munkabérre költenük).

Tovább 

network.hu

 Nagyon fontos, hogy egészségesen étkezzetek, az még inkább, hogy már reggel felturbózzátok a szervezeteteket! De ki mondta, hogy, ami egészséges az nem lehet finom és édes?

És kimondta, hogy az egészséges reggeli csak rostokból és tojásból állhat?

SENKI! Én viszont most azt mondom, kezdjétek a reggeleket egy nagyon finom banános desszerttel.

Akkor álljatok neki, ha van egy kis extra időtök, mielőtt suliba vagy munkába indultok.

Mindenki orrát elcsábítja majd a banán és vanília illat reggelente.

Tovább 

network.hu

A belgák nem nagyon háklisak az ételre, de a krumplihoz nagyon értenek, úgyhogy érdemes tőlük tanulni. Nem vagyok híve az olajban vagy zsírban sütésnek, de a belga stílusú sült krumplit nagyon szeretem. És nagy néha azért bűnözni is lehet - ha pedig már ezt tesszük, együk a legjobb változatot! :)

 

hozzávalók / 3 adag
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg sertészsír (valójában marhazsír, de nem találtam az alapanyagok között)
elkészítés
  1. A krumplikat megmossuk.

Tovább 

network.hu

 Soha nem értettük azokat az embereket, akik utazásaik közben a hazai ízeket keresik, és nem próbálják meg felfedezni egy-egy országnak, városnak a különlegességeit. A mai posztot nekik is ajánljuk, hátha kedvet kapnak a felfedezéshez, akik pedig eleve nyitottak, azok reméljük, találnak jó ötleteket benne. Jöjjön öt város, és a különlegességeik!


Hanoi

A vietnami város (miként maga az ország is) az utcai kajákról híres, és bár európaiként kell egy kis nekigyürkőzés, de bátraké a szerencse, illetve ebben az esetben a gasztronómiai élmény.

Tovább 

network.hu

 Kecelen ezt a kalácsot eszik szüretkor a szőlőben. Édesen is készíthető, akkor a töltelékbe só helyett cukrot keverjünk.

 

 

hozzávalók / 6 adag
Tésztához
  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet 
  • 10 dkg sertészsír (vagy más zsiradék)
Kenéshez
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál 
  • 1 dkg sertészsír (olvasztva)
elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt. A kézmeleg tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni (felhabosodni), 5-10 percig.

Tovább 

network.hu

 Azzal nyilván nem árulok el nagy titkot, hogy se az általunk ismert francia krémesnek, se a francia salátának semmi köze sincs a fanciákhoz. Ettől függetlenül én gyerekkoromban kifejezetten szerettem a francia krémest, főleg a karamelles fedőlapját (tényleg azt miért nem árulnak külön??? - piaci rés!), de pl az alján a szétázott, elvághatatlan tészta réteget mindig ott hagytam. A krém meg általában olyan gumis a zselatintól, hogy a kocka álljon, mint a "tudjuk mi a tudjuk hol", hogy a fogyasztása közepesen nagy élmény (legalábbis nekem, legalábbis mostanra).

Tovább 

network.hu

 Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy paleo változatot!


Paleo meggyes-diós csók
Hozzávalók
  • 3 tojás
  • 150 g darált dió
  • 30 g Dia wellness 1:4 édesítő porrá őrölve
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 50 g magozott megy
Az édesítőt jól elkeverjük a dióval és vaníliával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diós egyveleget és jól összedolgozzuk.

Tovább 

network.hu

 A konyha néha egy bosszantó hely, mert van úgy, hogy kiszámíthatatlan, több készségre van szükség, vagy túl időigényes. Ne bosszankodj, megmutatjuk hogyan lehet könnyebb!

Hidd el, még a legtapasztaltabb szakácsok is bakiznak, hiszen ők sem ismerhetnek minden fortélyt. A következő 7 gyors és igazán egyszerű trükk az ő segítségükre is lesz, amikkel még több időt spórolhatunk a konyhában – a hozzávalók és alapanyagok maximális kihasználásával.


1.

Szeretnél egyszerre többféle csokoládét megolvasztani?

Tovább 

network.hu

 Ha úgy érzed, ideje kitakarítani a spájzt, fogadd meg tanácsainkat. Így a végeredmény tökéletes lesz.

1. Felülről lefelé haladva ürítsd ki és töröld le a polcokat. Ehhez használhatsz bolti fertőtlenítőszert, de ecetes oldatot is. A foltokat szódabikarbónába mártott nedves kefével a legkönnyebb lesúrolni.

2. Ha füstölt húsfélék is lógtak a kamrában, szedd le és zsírtalanítsd, fertőtlenítsd a rudakat, kampókat.

3. Tisztítsd meg az ablakot vagy a szellőzőt, ha kell, cseréld le a szúnyoghálót.

Tovább 

network.hu

 Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat után a kukába. Használjuk nagymamáink és nagypapáink örökségét, és tanuljunk meg spórolni - ráadásul így a környezetért is tettünk valamit!

Maradék tojás

Ha marad egy kis tojássárgája vagy fehérje, ne nyissuk fel azonnal a kuka fedelét, mondván: ez már úgyis kevés bármihez is! A tojássárgája napokig eláll a hűtőben, csak egy kis vizet kell ráönteni, a fehérje pedig remekül fagyasztható!

Tovább 

network.hu

 A kávét manapság előszeretettel fogyasztják a fiatalok is, sőt van, aki már kamaszkorában függővé válik. A koffein a világon leggyakrabban használt teljesítményfokozó szer.

kamaszok körében egyre gyakoribb a kávéfogyasztás, és lassanként a mindennapok részévé válik, hogy a reggel egy csésze kávé mellett indul, majd lecsúszik egy délután is, amikor már fáradtabbak, aztán este, a késő éjszakáig tartó tanulásokhoz. Pedig a kávé rendszeres fogyasztása pozitív hatásai ellenére sem tesz jót a fiatal szervezetnek.

Tovább 

network.hu

 Az ételhordók idejét éljük: ebbe csomagol anyukánk, ebben rakjuk el otthon a maradékot, a babaételt, ebben viszünk kóstolót a barátainknak, és ebben szállítjuk az ebédünket.

Mint minden más, amiből sok van a konyhában, az ételhordók is jókora bosszúságot tudnak jelenteni, ha az elpakolásról, és főleg ha tisztításukról és szagmentesítésükről van szó.

Hogy vegyük el a dobozból a töltött káposzta szagát? Vagy az indiai curry-ét? Esetleg a tömény fokhagymás padlizsánkrémét, amit 5 napig tároltunk benne?

Tovább 

Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta – Magyarország tortája 2015-ben

Így készül Magyarország tortája

1. Karamellizált mandula
Cukor: 25 g
Víz: 10 g
Szeletelt mandulabél: 80 g
Parajdi só: 2 csipet

2. Mandulás felvert
Mandulaliszt: 96 g
Kristálycukor 1: 70 g
Egész tojás: 195 g
Vaj: 40 g
Kristálycukor 2: 25 g
Tojásfehérje: 80 g
Csokoládé 70 % :53 g
Karamellizált mandula: 70 g

3. Szirup
Pannonhalmi sárgabarack-pálinka: 25 g
Sárgabarackpüré: 70 g
Víz: 20 g
Citromsav: 3 g

4. Zselatinmassza
Zselatin: 100 g
Víz: 500 g

5 .

Tovább 

network.hu

 Nincs szükségünk sütőre ahhoz, hogy különleges finomságokat varázsoljunk az asztalra



Vaníliás, málnás

Hozzávalók: 12 zselatinlap, 500 g mélyhűtött málna, 75 g kristálycukor, 3 készen vásárolt lekváros piskótatekercs 
(3x185 g), 125 g friss málna, 600 ml vaníliakrém, 200 ml habtejszín

Elkészítése: Hét zselatinlapot vízbe áztatunk. A mélyhűtött málnát a cukorral és 400 ml vízzel egy közepes lábosban kis lángon 5 percig melegítjük, és addig kevergetjük, míg a cukor fel nem oldódik.

Tovább 

network.hu

 Hiába gondolsz nosztalgiával a párizsis zsömlére és az iskolatejre, menthetetlenül kimentek a divatból. Adunk néhány tippet, hogy csemetéd ne a méregdrága büfékaját válassza.

Ne ijedj meg a különleges hozzávalóktól, minden csak megszokás kérdése. Ha végképp nem tudod meggyőzni iskolás gyermeked arról, mennyire finom a rukola vagy a fügés mustár, helyettesítsd ezeket valami egyszerűbbel! A lényeg a változatosság.

Extra sonkás-sajtos szendvics

Hozzávalók (4 darabhoz): 2 rómaisaláta-szív, 3-4 közepes paradicsom, 8 szelet szendvicskenyér (pl.

Tovább 

network.hu

 A maradékfelhasználás jegyében kidobásra váró almacsutkáidból készíts házi almaecetet! Olcsó, szuper, ötletes, zöld.

 

Csináltál egy hatalmas almáspitét, és megmaradt egy rakat almacsutka? Folyik benned némi maradékmentő illetve környezetbarát vér, így tűkön ülsz, hogy kezdhess vele valami hasznosat is? Készíthetsz belőlük almaecetet házilag!

 

Hozzávalók

kb 10 db almacsutka

kb fél liter sima ecet

kb 2,5 dl cukor

2-3 ek só

kakukkfűág

1 normál befőttesüveg

Elkészítés

Forrald fel az ecetet a sóval és a cukorral, öntsd bele a csutkákkal teli üvegbe, rakd mellé a kakukkfüvet, hogy még illatosabb legyen, hűtsd ki teljesen, zárd le az üveget, és tartsd hűtőben maximum 1 hónapig.

Tovább 

network.hu

 Gyümölcsös finomság, hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Hamar megtanultuk, hogy a gyerekeimmel innivaló és valami rágcsa nélkül nem érdemes útnak indulni.

Amikor még nem voltak gyerekeim, egy kis kézitáskában elfértek a motyóim, ha egy kis sétára, moziba, ügyintézésre, vagy vásárolni indultam. Aztán mikor megszülettek, hamar rájöttünk, hogy szükségünk van egy XXXL méretű, feneketlen táskára, ami természetesen csak a legszükségesebb túlélő felszerelést tartalmazta: törlőkendőt, pelenkát, pelenkázó alátétet, váltóruhát, textilpelust, csörgős játékot, később homokozó felszerelést, napvédőt, sebtapaszt, fertőtlenítő kendőt, esőkabátot, kardigánt, kedvenc játékot, napvédő krémet... 

És azt is hamar megtanultuk, hogy innivaló (tea, víz), és valami rágcsa nélkül nem érdemes útnak indulni, mert hiába evett, ivott a gyerkőc elindulás előtt, sokszor még az utca végéig sem értünk el, máris megéhezett, megszomjazott.

Tovább 

network.hu

 Nemcsak szép, hanem isteni finom is - egyszerűen lehetetlen neki ellenállni. Ráadásul nagyon gyorsan elkészül.

Hozzávalók:
2 csésze liszt
3/4 csésze barna cukor
1/2 csésze apróra vágott tejcsokoládé
1 teáskanál vaníliás cukor
1/2 csésze dió vagy pekándió
1/2 csésze vaj
1 tubus édes sűrített tej
2 tábla étcsokoládés tortabevonó

 


Elkészítés:
Egy tálban a szobahőmérsékletű vajat a cukorral robotgéppel addig keverjük, amíg fényes krémet nem kapunk belőle.

Tovább 

network.hu

 A rendelkezésre álló fogyasztási adatok és tudományos bizonyítékok alapján az Európai Unió meghatározta a különböző élethelyzetekben és korcsoportokban biztonságosan elfogyasztható napi koffeinmennyiséget.

Az Európai Unió felkérésére az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) elvégezte és az idei évben publikálta koffeinnel kapcsolatos eddigi legalaposabb kockázatelemzést. Eszerint egyszerre 200 mg koffein elfogyasztása (például egy dupla cappuccino képében) nem jelent kockázatot a felnőttek egészségére.

Tovább 

network.hu

 Folyton pizzát, hamburgert és hot-dogot kívánsz?

1. Nézd meg a címkét!

Az étteremben vagy kifőzdében vásárolt ételeknek nincs ugyan címkéje, de a nem tudás nem mentesít a felelősség alól. Bármelyik boltban megnézheted, mi mindent rejt a kedvenc bűnös fogásaid félkész változata. Hidd el, ez nem sokban tér el még azoktól a helyektől sem, ahol reklámügyileg a frissességről szól minden…

2. Keress alternatívát!

Kóstoltad már az édesburgonya chips-et vagy a fagyasztott joghurtot gyümölccsel?

Tovább 

network.hu

hozzávalók / 2 adag
  • 80 g tonhalkonzerv (olajos)
  • 2 db főtt tojás
  • 6 db salátalevél (jégsaláta)
  • bors ízlés szerint
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 ek majonéz (ízlés szerint)
  • 2 db kifli
  • 1 db chili (vagy zöld csípőspaprika)
elkészítés
  1. Feltesszük a tojásokat főzni.
  2. Közben a tonhalat lecsöpögtetjük, és egy tálban az aprított lilahagymával, borssal, zöldpaprikával és a majonézzel kikeverjük a tonhalas krémet.
  3. A kifliket bevágjuk, és megkenjük a krémmel őket, majd ha a tojások megfőttek, megpuculjuk őket, és karikákra vágva szintén mehet a krém tetejére, végül salátával tuningoljuk meg.

Tovább 

network.hu

 A birkahús olyan csemege, amiről aztán tényleg nem mondhatjuk, hogy mindennapos lenne az asztalon! Pedig roppant ízletes és finom hús, és most mutatunk hozzá egy isteni ízvilágú, remek receptet!

 

 

Mire lesz szükségünk?

A húshoz:

1 kg (csont nélküli) részeire bontott birkacomb, 1 dl olaj, 1 közepes fej fokhagyma, 2-3 evőkanál mustár, 2 dl száraz fehérbor, 3 szál zsálya, tengeri só, őrölt bors (lehetőleg friss!)

A körethez:

80 dkg krumpli, 1 evőkanál étkezési zsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 kiskanál fűszerpaprika, némi tengeri só

 

Hogyan fogjunk hozzá?

A megmosott combrészeket vágjuk nagyobb darabokra, és tűzdeljük meg csíkokra vágott fokhagymával.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu