Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Néha a legjobb dolgok az orrunk előtt hevernek, csak meg kell őket látnunk. Így van ez a konyhai eszközökkel is, amiket nem is gondolnátok, milyen szuper dolgokra használhattok eredeti funkciójuk mellett!
Itt az ideje, hogy körbenézzünk a konyhában, és kihozzuk mindenből a legtöbbet!
Amellett, hogy karácsonykor elkészítjük a szokásos adag mézeskalácsot, valljuk be, nem vesszük sok hasznát a süteményszaggató formáknak.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Kedves diétázók! Most csukjátok be a szemeteket,ugyanis ez nem éppen egy alakbarát reggeli ajánlat lesz. Ki sem merem számolni hány kalória lehet, de őszintén szólva ezen a ponton nem is érdekel. Ez egy olyan finomság, amire nagyon nehéz nemet mondani. De ha csak egy édes finomságot engedélyeztek magatoknak, javaslom ez legyen a bűnbeesés tárgya, és szavazzatok igennel rá.
A cinnamon rollt Amerikában szerettem meg. Kint dolgoztam egy nyáron át, és két hét után undorodtam az összes mű és egészségtelen kajától, amiket ők teljes átéléssel tömtek magukba.
|
|
Mindenkivel előfordult már, hogy megkívánt valami édességet, de a bolti sütemény nem elég házi, a házi süteményre meg nem volt elég idő, vagy elég energia - ilyen alkalmakra tökéletes megoldás a hamis almás pite, ami összesen 15 perc sütést igényel, és mindennel együtt kész van fél óra alatt!
Mire lesz szükségünk?
Egy csomag leveles tészta, 3-4 darab alma, pár evőkanál sárgabaracklekvár, és némi fahéj.
Hogyan fogjunk hozzá?Mossuk meg az almákat, szedjük ki a magházat, majd vágjuk félbe őket, és szeleteljük fel vékonyra mindet.
A hőmérséklet csökkenése fordítottan arányos a csokoládé utáni vággyal, ami azért nem baj, mert nagyszerű mindenmentes desszerteket lehet alkotni úgy, hogy nem kell tartanunk extra zsírpárnák lerakódásától, persze itt is a mérték a fontos wink hangulatjel
A fügés-szilvás csokitorta évek óta hatalmas kedvenc nálunk, és kakaó helyett én már karobbal készítem, úgy is nagyszerű, próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
-18,5 cm-es kapcsos tortaforma
A torta alapjához:
150 g mandula (őrölt)
50 g datolya
50 g aszalt füge (friss fügével is isteni, ez esetben nem kell áztatni
fél 1 mk tiszta só
1 ek kókuszolaj (nyers)
A krémhez:
2 db érett avokádó vagy 1 bögre előző este beáztatott kesudió
5 ek kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű) vagy karobpor
7 ek kókuszolaj (nyers, folyékony halmazállapotban)
4-5 ek agavé szirup
csipet tiszta só
1 vaníliarúd kikapart magjai
6-7 szem beáztatott leszűrt, majd összeturmixolt aszalt szilva
1.
2015 júliusában a mezőgazdasági termelői árak 5,6 százalékal elmaradtak az előző év azonos időszakitól, derül ki a KSH friss adataiból. Ezen belül a gyümölcs és a krumpli drágult elég sokat, 24 és 9 százalékkal kerülnek ezek most többe a termelőknél, mint tavaly ilyenkor, a gabona, a kukorica és az állati termékek is sokkal olcsóbbak lettek viszont. Fontos, hogy nem fogyasztói árakról van szó, így ezek a trendek nem látszanak meg egy az egyben a boltokban kapható mezőgazdasági termékek árain (sokat számít például az olaj ára, vagy az, hogy a termelőknek mennyit kell munkabérre költenük).
És kimondta, hogy az egészséges reggeli csak rostokból és tojásból állhat?
SENKI! Én viszont most azt mondom, kezdjétek a reggeleket egy nagyon finom banános desszerttel.
Akkor álljatok neki, ha van egy kis extra időtök, mielőtt suliba vagy munkába indultok.
Mindenki orrát elcsábítja majd a banán és vanília illat reggelente.
A belgák nem nagyon háklisak az ételre, de a krumplihoz nagyon értenek, úgyhogy érdemes tőlük tanulni. Nem vagyok híve az olajban vagy zsírban sütésnek, de a belga stílusú sült krumplit nagyon szeretem. És nagy néha azért bűnözni is lehet - ha pedig már ezt tesszük, együk a legjobb változatot! :)
hozzávalók / 3 adag
Soha nem értettük azokat az embereket, akik utazásaik közben a hazai ízeket keresik, és nem próbálják meg felfedezni egy-egy országnak, városnak a különlegességeit. A mai posztot nekik is ajánljuk, hátha kedvet kapnak a felfedezéshez, akik pedig eleve nyitottak, azok reméljük, találnak jó ötleteket benne. Jöjjön öt város, és a különlegességeik!
Hanoi
A vietnami város (miként maga az ország is) az utcai kajákról híres, és bár európaiként kell egy kis nekigyürkőzés, de bátraké a szerencse, illetve ebben az esetben a gasztronómiai élmény.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Kecelen ezt a kalácsot eszik szüretkor a szőlőben. Édesen is készíthető, akkor a töltelékbe só helyett cukrot keverjünk.
hozzávalók / 6 adag
Azzal nyilván nem árulok el nagy titkot, hogy se az általunk ismert francia krémesnek, se a francia salátának semmi köze sincs a fanciákhoz. Ettől függetlenül én gyerekkoromban kifejezetten szerettem a francia krémest, főleg a karamelles fedőlapját (tényleg azt miért nem árulnak külön??? - piaci rés!), de pl az alján a szétázott, elvághatatlan tészta réteget mindig ott hagytam. A krém meg általában olyan gumis a zselatintól, hogy a kocka álljon, mint a "tudjuk mi a tudjuk hol", hogy a fogyasztása közepesen nagy élmény (legalábbis nekem, legalábbis mostanra).
Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy paleo változatot!
A konyha néha egy bosszantó hely, mert van úgy, hogy kiszámíthatatlan, több készségre van szükség, vagy túl időigényes. Ne bosszankodj, megmutatjuk hogyan lehet könnyebb!
Hidd el, még a legtapasztaltabb szakácsok is bakiznak, hiszen ők sem ismerhetnek minden fortélyt. A következő 7 gyors és igazán egyszerű trükk az ő segítségükre is lesz, amikkel még több időt spórolhatunk a konyhában – a hozzávalók és alapanyagok maximális kihasználásával.
1.
Szeretnél egyszerre többféle csokoládét megolvasztani?
1. Felülről lefelé haladva ürítsd ki és töröld le a polcokat. Ehhez használhatsz bolti fertőtlenítőszert, de ecetes oldatot is. A foltokat szódabikarbónába mártott nedves kefével a legkönnyebb lesúrolni.
2. Ha füstölt húsfélék is lógtak a kamrában, szedd le és zsírtalanítsd, fertőtlenítsd a rudakat, kampókat.
3. Tisztítsd meg az ablakot vagy a szellőzőt, ha kell, cseréld le a szúnyoghálót.
Ha marad egy kis tojássárgája vagy fehérje, ne nyissuk fel azonnal a kuka fedelét, mondván: ez már úgyis kevés bármihez is! A tojássárgája napokig eláll a hűtőben, csak egy kis vizet kell ráönteni, a fehérje pedig remekül fagyasztható!
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
A kamaszok körében egyre gyakoribb a kávéfogyasztás, és lassanként a mindennapok részévé válik, hogy a reggel egy csésze kávé mellett indul, majd lecsúszik egy délután is, amikor már fáradtabbak, aztán este, a késő éjszakáig tartó tanulásokhoz. Pedig a kávé rendszeres fogyasztása pozitív hatásai ellenére sem tesz jót a fiatal szervezetnek.
Az ételhordók idejét éljük: ebbe csomagol anyukánk, ebben rakjuk el otthon a maradékot, a babaételt, ebben viszünk kóstolót a barátainknak, és ebben szállítjuk az ebédünket.
Mint minden más, amiből sok van a konyhában, az ételhordók is jókora bosszúságot tudnak jelenteni, ha az elpakolásról, és főleg ha tisztításukról és szagmentesítésükről van szó.
Hogy vegyük el a dobozból a töltött káposzta szagát? Vagy az indiai curry-ét? Esetleg a tömény fokhagymás padlizsánkrémét, amit 5 napig tároltunk benne?
Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta – Magyarország tortája 2015-ben
1. Karamellizált mandula
Cukor: 25 g
Víz: 10 g
Szeletelt mandulabél: 80 g
Parajdi só: 2 csipet
2. Mandulás felvert
Mandulaliszt: 96 g
Kristálycukor 1: 70 g
Egész tojás: 195 g
Vaj: 40 g
Kristálycukor 2: 25 g
Tojásfehérje: 80 g
Csokoládé 70 % :53 g
Karamellizált mandula: 70 g
3. Szirup
Pannonhalmi sárgabarack-pálinka: 25 g
Sárgabarackpüré: 70 g
Víz: 20 g
Citromsav: 3 g
4. Zselatinmassza
Zselatin: 100 g
Víz: 500 g
5 .
Nincs szükségünk sütőre ahhoz, hogy különleges finomságokat varázsoljunk az asztalra
Vaníliás, málnás
Hozzávalók: 12 zselatinlap, 500 g mélyhűtött málna, 75 g kristálycukor, 3 készen vásárolt lekváros piskótatekercs
(3x185 g), 125 g friss málna, 600 ml vaníliakrém, 200 ml habtejszín
Elkészítése: Hét zselatinlapot vízbe áztatunk. A mélyhűtött málnát a cukorral és 400 ml vízzel egy közepes lábosban kis lángon 5 percig melegítjük, és addig kevergetjük, míg a cukor fel nem oldódik.
Ne ijedj meg a különleges hozzávalóktól, minden csak megszokás kérdése. Ha végképp nem tudod meggyőzni iskolás gyermeked arról, mennyire finom a rukola vagy a fügés mustár, helyettesítsd ezeket valami egyszerűbbel! A lényeg a változatosság.
Extra sonkás-sajtos szendvicsHozzávalók (4 darabhoz): 2 rómaisaláta-szív, 3-4 közepes paradicsom, 8 szelet szendvicskenyér (pl.
A maradékfelhasználás jegyében kidobásra váró almacsutkáidból készíts házi almaecetet! Olcsó, szuper, ötletes, zöld.
Csináltál egy hatalmas almáspitét, és megmaradt egy rakat almacsutka? Folyik benned némi maradékmentő illetve környezetbarát vér, így tűkön ülsz, hogy kezdhess vele valami hasznosat is? Készíthetsz belőlük almaecetet házilag!
Hozzávalók
kb 10 db almacsutka
kb fél liter sima ecet
kb 2,5 dl cukor
2-3 ek só
kakukkfűág
1 normál befőttesüveg
Elkészítés
Forrald fel az ecetet a sóval és a cukorral, öntsd bele a csutkákkal teli üvegbe, rakd mellé a kakukkfüvet, hogy még illatosabb legyen, hűtsd ki teljesen, zárd le az üveget, és tartsd hűtőben maximum 1 hónapig.
Gyümölcsös finomság, hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Hamar megtanultuk, hogy a gyerekeimmel innivaló és valami rágcsa nélkül nem érdemes útnak indulni.
Nemcsak szép, hanem isteni finom is - egyszerűen lehetetlen neki ellenállni. Ráadásul nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
2 csésze liszt
3/4 csésze barna cukor
1/2 csésze apróra vágott tejcsokoládé
1 teáskanál vaníliás cukor
1/2 csésze dió vagy pekándió
1/2 csésze vaj
1 tubus édes sűrített tej
2 tábla étcsokoládés tortabevonó
Elkészítés:
Egy tálban a szobahőmérsékletű vajat a cukorral robotgéppel addig keverjük, amíg fényes krémet nem kapunk belőle.
A rendelkezésre álló fogyasztási adatok és tudományos bizonyítékok alapján az Európai Unió meghatározta a különböző élethelyzetekben és korcsoportokban biztonságosan elfogyasztható napi koffeinmennyiséget.
Az Európai Unió felkérésére az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) elvégezte és az idei évben publikálta a koffeinnel kapcsolatos eddigi legalaposabb kockázatelemzést. Eszerint egyszerre 200 mg koffein elfogyasztása (például egy dupla cappuccino képében) nem jelent kockázatot a felnőttek egészségére.
Folyton pizzát, hamburgert és hot-dogot kívánsz?
1. Nézd meg a címkét!
Az étteremben vagy kifőzdében vásárolt ételeknek nincs ugyan címkéje, de a nem tudás nem mentesít a felelősség alól. Bármelyik boltban megnézheted, mi mindent rejt a kedvenc bűnös fogásaid félkész változata. Hidd el, ez nem sokban tér el még azoktól a helyektől sem, ahol reklámügyileg a frissességről szól minden…
2. Keress alternatívát!
Kóstoltad már az édesburgonya chips-et vagy a fagyasztott joghurtot gyümölccsel?
hozzávalók / 2 adag
A birkahús olyan csemege, amiről aztán tényleg nem mondhatjuk, hogy mindennapos lenne az asztalon! Pedig roppant ízletes és finom hús, és most mutatunk hozzá egy isteni ízvilágú, remek receptet!
Mire lesz szükségünk?
A húshoz:
1 kg (csont nélküli) részeire bontott birkacomb, 1 dl olaj, 1 közepes fej fokhagyma, 2-3 evőkanál mustár, 2 dl száraz fehérbor, 3 szál zsálya, tengeri só, őrölt bors (lehetőleg friss!)
A körethez:
80 dkg krumpli, 1 evőkanál étkezési zsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 kiskanál fűszerpaprika, némi tengeri só
A megmosott combrészeket vágjuk nagyobb darabokra, és tűzdeljük meg csíkokra vágott fokhagymával.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu