Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A konyha néha egy bosszantó hely, mert van úgy, hogy kiszámíthatatlan, több készségre van szükség, vagy túl időigényes. Ne bosszankodj, megmutatjuk hogyan lehet könnyebb!
Hidd el, még a legtapasztaltabb szakácsok is bakiznak, hiszen ők sem ismerhetnek minden fortélyt. A következő 7 gyors és igazán egyszerű trükk az ő segítségükre is lesz, amikkel még több időt spórolhatunk a konyhában – a hozzávalók és alapanyagok maximális kihasználásával.
1.
Szeretnél egyszerre többféle csokoládét megolvasztani? A megoldás egyszerű. Tedd a csokidarabokat különböző befőttes üvegekbe, majd helyezd őket egy forró vízzel teli tálba vagy egy nagyobb edénybe, ahol kényelmesen elférnek. Hagyd őket nagyjából 30 percig olvadni a meleg víz hatására , ezután egyenletesen krémes csokikrémet fogsz kapni.
2.
A jégkockatartó sokoldalúbb konyhai eszköz, mint elsőre hinnénk. Nemcsak az italok hűtéséhez használt jégkészítésre alkalmas, hanem maradékok vagy alapanyagok mentésére is kiváló! Tölts bele kávét vagy csokoládét, velük fogyaszd a tökéletes jeges kávéd!
3.
Maradjunk még egy kicsit a jégkockatartóknál. És azt tudtad, hogy pár perc alatt isteni gyümölcsös csokibonbonokat is készíthetsz velük?! Tényleg finomabb, mint egy bolti édesség, próbáld ki többféle gyümölccsel!
4.
Bajban vagy a közértben, hogy melyik avokádót vedd, melyik érett igazán? Ne nyomogasd össze őket, inkább óvatosan nyomd be a szárát, máris látni fogod, mi vár rád a héjon túl! Ha a nyomásra a szár benyomódik, vagy kiesik, akkor érett terméshússal van dolgod, azonban ha meg sem mozdul, inkább ne vedd meg, még éretlen.
5.
Nincs szíved kiönteni a hétvégi buliból vagy főzésedből megmaradt bort? Fagyaszd le egy jégkockatartóba, a következő mártásodhoz vagy pörköltedhez még nagyon jól fog jönni! Bár egyesek szerint a lefagyasztott bor szempontjából ez gyilkosság (megváltozik a karaktere, ivásra gyakorlatilag alkalmatlan lesz), főzéshez azonban még jól jöhet, ha nem akarod kiönteni.
6.
Utálod, amikor a kamrádban tárolt burgonya kihajt? Ne bosszankodj, inkább máskor tegyél egy almát a krumplik közé, és viszlát rügy!
7.
Megmaradt a salátakeveréked, rukkolád, vagy a spenótod? Ne dobd ki, inkább rakd el későbbre! Ha a leveleket egy nylon-zacskóba teszed, majd levegőt fújsz bele és a száját ügyesen összekötözöd vagy gumizod, az így a hűtőbe tett saláta tovább marad friss! A szén-dioxid segíteni fog, hidd el!
Forrás: http://www.nosalty.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
3 étel, amit kapásból kidobunk, pedig finomak és egészségesek
Nem is tudtátok, hogy ezekre is jók a konyhai eszközeitek!
17 konyhaszabály, amit tudni illik
A tökéletes leveles tészta elkészítése lépésről lépésre, amit le is fagyaszthatsz!