Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nincs szükségünk sütőre ahhoz, hogy különleges finomságokat varázsoljunk az asztalra
Vaníliás, málnás
Hozzávalók: 12 zselatinlap, 500 g mélyhűtött málna, 75 g kristálycukor, 3 készen vásárolt lekváros piskótatekercs
(3x185 g), 125 g friss málna, 600 ml vaníliakrém, 200 ml habtejszín
Elkészítése: Hét zselatinlapot vízbe áztatunk. A mélyhűtött málnát a cukorral és 400 ml vízzel egy közepes lábosban kis lángon 5 percig melegítjük, és addig kevergetjük, míg a cukor fel nem oldódik. Egy szitán átpasszírozzuk a gyümölcsöt. A felesleges vizet kinyomjuk a zselatinból, s a málnás léhez keverjük. Egy nagyobb tálat dupla réteg fóliával kibélelünk úgy, hogy 10 cm-re túllógjon a peremén. A piskótatekercseket 2 cm vastag szeletekre vágjuk, hatot félreteszünk, a többivel kibéleljük a tálat. Egy kisebb tálat dupla réteg fóliával szintén kibélelünk. A hideg málnás levet beleöntjük, a friss málnát belekeverjük. A kilógó fóliával letakarjuk, hűtőben megdermesztjük. Beáztatjuk a megmaradt zselatinlapokat, majd feloldjuk a felmelegített vaníliakrémben. A süti összeállításához a málnazselét a formából kiemeljük, egy mozdulattal a tenyerünkre fordítjuk, lehúzzuk róla a fóliát. Belecsúsztatjuk a piskótával bélelt formába. A tetejére öntjük a vaníliakrémet. Letakarjuk, a hűtőbe tesszük. Egy óra elteltével a félretett piskótaszeleteket a krém tetejére tesszük, fóliával megint letakarjuk, és még 2 órára a hűtőbe tesszük. Tányérra fordítva, tejszínhabbal tálaljuk.
Ropogós rizses
Hozzávalók (10 személyre): 50 g sózatlan vaj, 300 g rózsaszín pillecukor, 1 tk. rózsavíz, 150 g puffasztott rizs. A töltelékhez: 400 g zsíros krémsajt, 4 ek. porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliarúd kikapart magja, 1 kis marék kandírozott rózsaszirom a díszítéshez
Elkészítése: Egy 33x23cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A pillecukrot a rózsavízzel vajon megolvasztjuk, s elkeverjük benne a puffasztott rizst. A keveréket a tepsiben szétterítjük, elegyengetjük. Ha túl gyorsan szilárdul, fektessünk egy darab sütőpapírt a tetejére, és a tenyerünkkel terítsük szét a masszát. A töltelékhez a krémsajtot elkeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliával, 15 percre hűtőbe tesszük. Ha a rizslap megkötött, kiemeljük a formából, egyenletesen megkenjük a sajtkrémmel. Egy éles késsel a sütit bemetsszük az egyik rövidebb oldalán a szélétől körülbelül 2 cm-re teljes hosszában, s feltekerjük a sütőpapír segítségével. Az összeillesztéssel lefelé tegyük át egy tálcára. Megszórhatjuk kandírozott rózsaszirommal.
Dupla csokis habos pite
Hozzávalók: 4 zselatinlap, 3 kakaós piskótatekercs, 200 g fehér csokoládé, 50 ml forró víz, 3 tojás, 1 tk. vaníliakivonat, 350 ml habtejszín, 1 tk. kakaópor, csokiforgács
Elkészítése: Egy 23 cm-es kerek, kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A zselatint vízbe áztatjuk. Mindhárom piskótatekercset 10, egyenként 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, s kirakjuk vele a forma alját és oldalát. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A forró vízben feloldjuk a zselatint. A tojássárgáját a vaníliakivonattal simára keverjük. A tojásfehérjét lágy habbá verjük, és egy nagy tálban a tejszínt is. A langyos csokit és a zselatint a tojássárgájához keverjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a tojásfehérjehabot is. A keveréket a piskótatekerccsel bélelt formába öntjük, a tetejét elsimítjuk, hűtőben megdermesztjük. Tálalás előtt a formából kivesszük, kakaóport szitálunk a tetejére, s megszórjuk csokiforgáccsal.
Forrás: http://www.blikk.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Zebratorta
Zebratorta
Rántott tejbegríz kókuszos bundában
Almaszirupos sült palacsinta