Recept Blog: 2015. április

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2015. április

network.hu

Hozzávalók 6 személyre:

  • 3 nagy kacsamell
  • 3 dl csirkealaplé (leveskockából is lehet)
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 kis üveg áfonyadzsem
  • 1 hagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 3 dl vörösbor
  • 1 nagy sárgarépa

 


Elkészítés:

A kacsamelleket kettévágom, a zsíros bőrt leszedem róla, egy keveset félreteszek. A megtisztított melleket megtűzdelem a hájdarabkákkal, hogy a hús omlós legyen. Szebben sül, ha a bőrt csak beirdalom és a húson hagyom, de úgy sokkal kalóriadúsabb.

Tovább 

 

network.hu

 

Ami kell hozzá:

1 csomag zöldspárga

3 db paradicsom

fél kígyóuborka

olivabogyó, olivaolaj

1 kaliforiai paprika

jégsaláta

Só, bors

citrom

mustár

 

 

 

Így készítsd el!

Egy csomag zöldspárgát főzz pár percig sós-cukros vízben, hogy a spárgák még roppanósak maradjanak, majd dobd jéghideg vízbe kicsit, így megmarad a spárga zöld színe. Vágj egészen apró kockákra egy kaliforniai paprikát, 3 paradicsomot, egy fél kígyóuborkát, majd adj hozzá 10-15 darab felkarikázott olivabogyót, és tépkedj hozzá a jégsalátából.

Tovább 

 

 

network.hu

Hozzávalók / 4 adag

  • 8 db csirkecomb
  • 350 g tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ételízesítő
  • bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 20 dkg sajt (reszelt)

 

 

 

Elkészítés
  1. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
  2. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba.
  3. Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük.

Tovább 

 

network.hu

Oreo keksz, olvasztott csoki, eper, pisztáciával, vagy mandulával megszórva, mindez egy sütiben. Kell ennél több?

 

 

Tökéletes nyalánkság a hét bármely napján, bármely percében. Nem igényel hatalmas konyhai felkészültséget, egyszóval még az is el tudja készíteni, akinél a max főzési tudomány a rántotta.

 

Hozzávalók az tésztához:

  • 330 g Oreo csokis keksz ,1/2 csésze (110g) olvasztott vaj

 

A töltelékhez:

  • 200 g tejcsokoládé, 100 g keserű csokoládé, 200 ml) tejszín 300 g friss eper, opcionális: apróra vágott dió, mandula, pisztácia, stb.

Tovább 

 

network.hu

 Elsóztad a levest? Odaégett az étel? A nagyi konyhai praktikái segítenek megmenteni az ételt.

 

 

A legjobb háziasszonyokkal is előfordul, hogy a levest, amit kívülről tudnak, elsózzák, túl sok zsírt használnak, vagy odaégetik az olyan ételeket, amelyet ezredszer készítenek. Ha neked is ismeerősök ezek a dolgok, nem kell ecsetelni, milyen lehetetlen helyzetek az ilyenek. Ilyenkor nem marad más hátra, mint kölcsönvenni néhány hasznos praktikát a nagyitól!

Tovább 

 

network.hu

A méznek számtalan felhasználási módja van, ezek közül szedtünk össze néhányat.

 

A méz rendkívül egészséges és nemcsak a sütemények ízesítésére alkalmas, számtalan egyéb módon is fel lehet használni.

Természetes arclemosó

Bár elsőre talán szokatlanul hangzik, de érdemes tenni egy próbát. Ha valamilyen okból egy nap többször is arcot kell mosni, különösen érdemes adni egy esélyt ennek a módszernek. A méz természetes fertőtlenítő, és sokkal gyengédebben tisztítja bőrünket, mint a szappan vagy valamilyen egyéb tisztítószer.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók / 1 adag


  • 0.5 db grépfrút
  • 1 közepes db narancs
  • 1 db citrom
  • 10 g friss gyömbér
  • 4 g friss kurkumagyökér
  • 100 ml víz
  • 1 teáskanál méz (opcionális)

 

 

 

Elkészítés
  1. A citrus gyümölcsöket pucoljuk meg, és a többi hozzávalóval turmixoljuk simára.

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu

network.hu

Hozzávalók 4 személyre:


  • 1 sárgarépa
  • 1 kis cukkíni
  • 30 dkg metélttészta
  • 3 dkg darált mogyoró
  • 1 evőkanál vaj
  • fél dl zöldségleves
  • 20 dkg olvasztott sajt
  • fél narancs leve

 


    Elkészítés:

    A répát és a cukkínit megtisztítjuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk.

    A tésztát sós vízben kifőzzük. 4 perccel a főzési idő vége előtt hozzáadjuk a répát és a cukkínit. Ha kész, lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, a mogyorót megpirítjuk benne, és felöntjük a zöldséglevessel.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:


    • 25 dkg szeletelt bacon
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 teáskanál olaj
    • 1 mokkáskanál chilipor
    • kevés chips morzsa

     

      Elkészítés:

      A baconszeleteket hosszában félbehajtottam, majd újra. Tehát egy négybe hajtott bacont kaptam, amit sütőpapírra fektettem. Erre ismét sütőpapírt borítottam, és egy tepsivel leszorítottam, majd közepesen meleg sütőbe tettem. 20 perc után a sütőt lekapcsoltam, és hagytam kihűlni a baconrudakat.

      Eközben 1 tábla csokoládét széttördeltem, és vízfürdő felett felolvasztottam, majd 1 teáskanál olajjal és 1 mokkáskanálnyi szárított chilivel elkevertem.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:


      A töltelékhez:

      1 kg darált sertéshús
      1 fej vöröshagyma
      2-3 kávéskanál só
      őrölt feketebors


      A tésztához:
      kb. 75 dkg (rétes)liszt
      2,5 dl víz
      1 tojás


      A tálaláshoz:
      ecet
      vaj
      tejföl

       

       

      Elkészítés:

      A darált húsba alaposan beledolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymát, a sót és a feketeborsot, felhasználásig hűtőbe tesszük.
      A tésztához kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény, de azért nyújtható tésztává tudjuk összeállítani.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:

      • Az amerikai palacsintához:
      • 3 tojás
      • 6 púpos evőkanál tönkölyliszt
      • 6 púpos evőkanál kókuszliszt
      • 6 dl tej
      • 1 csipet só
      • 2 púpozott kávéskanál sütőpor
      • 2 kis kupak vanília-aroma
      • A házi nutellához (mogyorókrémhez):
      • 30 dkg mogyoró darálva
      • 9 evőkanál olvasztott kókuszzsír
      • 3 evőkanál mascarpone
      • 3 evőkanál holland kakaópor
      • 6 evőkanál kókuszcukor
      • 5 dkg 85%-os étcsokoládé
      • 4,5 dl tejszín
      • 3 kupak vanília-aroma


        Elkészítés:

        A palacsintához egy tálban a liszteket, a sütőport és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd fokozatosan a tejet és a vanília-aromát.

        Tovább 

        network.hu

        Hozzávalók:


        • 50 dkg nagyobb csiperkegomba
        • csipet majoránna
        • pici csipet chilipehely
        • csipet mozsárban összetört színes bors
        • 25 dkg feta sajt
        • 3 evőkanál 12 %-os tejföl
        • 1 csokor friss kapor
        • 1 szál zöldhagyma fehér része apróra vágva
        • olívaolaj
        • A tetejére:
        • 5-10 dkg óvári sajt reszelve
        • kapor

         

          Elkészítés:


          A csiperkegomba szárát szedjük ki, és a kezünkkel húzzuk le a kalapokról a héjat. Tegyük egy tepsibe, szórjuk meg egy leheletnyi borssal, majoránnával és chilipehellyel.

          Tovább 

           

          network.hu

          A magyarok 85%-a kávéfogyasztónak vallja magát, többségük előnyben részesíti a klasszikus pörkölt kávét, bár a fiatalabbak kedvelik az instant és kapszulás megoldásokat is. Ráadásul minden második kávéfogyasztó akkor is rendszeresen hódol szenvedélyének, amikor dolgozik. Mi mindent tudhatunk még meg kávézási szokásainkról?

           

           

          A kávézás komoly közösségformáló erővel bír, hiszen a munkahelyeken olyan miliőt teremt, ahol a munkatársak pihenhetnek, beszélgethetnek.

          Tovább 

          network.hu

          Hozzávalók:


          - 1 kg cékla
          - 2 sárgarépa
          - 2 alma
          - 4 ek olívaolaj
          - só, bors, bazsalikom, oregánó
          - 4 ek balzsamecet

           

          A céklát hámozzuk meg, majd vágjuk kockára, a sárgarépát karikázzuk fel, az almát vágjuk vékonyabb cikkekre.

          Olajozzunk ki egy tepsit, tegyük bele a zöldségeket, fűszerezzük és forgassuk bele az olajat is. Takarjuk le fóliával, és süssük addig, amíg a cékla megpuhul (minimum egy óra). Ha kész, forgassuk össze a balzsamecettel, és tálalhatjuk is.

          Tovább 

          network.hu

          hozzávalók / 6 adag








          elkészítés
          1. A sütőt előmelegítjük.
          2. A tojásokat habosra keverjük robotgéppel. Akkor jó, ha már egész világos színű, és nagyon krémes.
          3. Közben megmelegítjük a nutellát, hogy folyós legyen, de ne forró!
          4. Óvatosan belekeverjük, forgatjuk a nutellát a tojáskrémbe, majd az egészet sütőpapírral bélelt formába öntjük.
          5. 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

          Tovább 

          network.hu

          Hozzávalók:

           

          • A tésztához:
          • 30 dkg liszt
          • 15 dkg vaj
          • 2 evőkanál tejföl
          • csipet só
          • 1,5 evőkanál cukor
          • 1 tojás sárgája
          • 1 kiskanál szárított élesztő
          • A töltelékhez:
          • kb. 10 rebarbaraszár
          • 10-12 evőkanál barnacukor (kóstolgassuk közben, lehet, hogy így is savanyú, akkor tegyünk még hozzá!)
          • 1 kiskanál őrölt gyömbér
          • 2-3 kiskanál őrölt fahéj
          • 5-8 evőkanál búzadara
          • A tetejére:
          • 1 tojás sárgája
          • 2-3 kanál kristálycukor

           

            Elkészítés:

            A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam (az élesztőt csak beletettem, nem futtattam, nem kelesztettem), majd kb.

            Tovább 

            network.hu

            Hozzávalók:


            • 5-6 db csirkemáj
            • 2 db alma (édes)
            • 30 dkg kockázott sütőtök
            • 1 nagy lilahagyma
            • 2 evőkanál méz
            • őrölt színes bors
            • majoranna
            • őrölt fahéj
            • őrölt szerecsendió
            • 2 dl tejszín
            • 2 evőkanál olívaolaj
            • 5 dkg vaj
            • 30 dkg metélt tészta


              Elkészítés:

              A csirkemájról éles késsel fejtsük le az eres részeket, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát távolítsuk el, majd szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.

              Tovább 

              network.hu

              Hozzávalók:

               

              • 6 egész csirkecomb
              • 1 beáztatott zsemle
              • 25 dkg túró
              • fél csokor medvehagyma
              • 12 szelet bacon
              • 1 evőkanál zsír
              • bors

               

               

                Elkészítés:

                A túrót összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, belevágjuk a medvehagymát, sózzuk, borsozzuk.

                A combokat sózzuk, meglazítjuk rajtuk a bőrt, kb. 1 púpos evőkanálnyi tölteléket töltünk a bőr alá. A combokat betekerjük a szalonnába, egymás mellé sorakoztatva a kizsírozott tepsibe tesszük, kis vizet öntünk alá, alufóliával befedjük.

                Tovább 

                 

                network.hu

                 Hozzávalók:
                - répalé
                - zellerlé
                - 1 tk. citromlé
                - 1 tk. méz
                - aludttej
                - só, bors
                - néhány zellerlevél

                 

                 

                A turmixba tesszük a mézet, az aludttejet, a borsot és a sót, majd hozzáöntjük a citromlevet, a zellerlevet és a répalevet. Az egészet összeturmixoljuk, majd áttöltjük egy pohárba. Végül a zellerlevelekkel díszítjük.

                 

                Forrás: http://www.anna.hu/

                network.hu

                Hozzávalók egy kb. 7,5 dl űrtartalmú edényhez:


                50 dkg friss eper
                25 dkg mascarpone
                2 dl habtejszín
                10 dkg porcukor (aki édesebben szereti, vagy az eper nem elég édes, növelheti a cukor mennyiségét)
                1 teáskanál eperpálinka (elhagyható)
                1 púpozott evőkanál azonnal oldódó zselatinpor (vagy ezzel egyenértékű növényi zselatin)
                1 evőkanál szeletelt mandula

                 

                 

                Elkészítés: Az epreket megmostam, a felét szeletekre, a felét apró, nagyjából ½ cm-es kockákra vágtam.

                Tovább 

                 

                network.hu

                Hozzávalók / 2 adag




                Elkészítés
                1. A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni.
                2. Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé összekeverjük vele, és egy mélyedést alakítunk ki a közepén.

                Tovább 

                network.hu

                Hozzávalók:

                • szezámolaj vagy olívaolaj
                • rizs
                • hús (általában marha, mondjuk felsál, én az ínyencség kedvéért legutóbb szürkemarhából, annak is a combjából készítettem)
                • paprikák (főleg a színeik miatt), piros (kaliforniai) és tv vagy lecsópaprika
                • sárgarépa
                • közepes cukkini
                • gomba
                • spenótlevél
                • vöröshagyma
                • fokhagyma
                • tojás
                • szezámmag (díszítéshez)
                • bors

                 


                Elkészítés:

                Érdemes először megfőzni a rizst. Direkt nem írok mennyiségeket, ezt rábízom a próbálkozókra.

                Tovább 

                 

                network.hu

                 

                Hozzávalók / 4 adag

                A palacsintatésztához
                • 5 dl tej
                • 200 g finomliszt
                • 2 db tojás
                • 50 g olvasztott vaj
                • 20 g cukor
                • 1 csipet só
                • 1 citromból nyert citromhéj
                • 1 narancsból nyert narancshéj

                 

                  A narancsos vajhoz
                  • 1 narancsból nyert narancshéj
                  • 5 dl narancslé
                  • 0.5 dl grand marnier (vagy Cointreau)
                  • 120 g vaj
                  • 2 ek cukor

                   

                   

                  Elkészítés
                  A palacsintatésztához
                  1. Szitáljuk át a lisztet, majd adjuk hozzá a cukrot.

                  Tovább 

                  network.hu

                  Hozzávalók:
                  50 dkg szikkadt kalács
                  5 dl tej
                  4 tojás
                  10 dkg cukor
                  1 rúd vanília
                  csipet só
                  1 kávéskanál őrölt fahéj
                  2 nagyobb alma
                  1 citrom reszelt héja
                  10 dkg vaj
                  5 evőkanál baracklekvár

                   

                  Elkészítés: A kalácsot felkockázom. A vajat megolvasztom, a cukorral, a vaníliával és a tojások sárgájával együtt a tejhez adom, majd ezzel a kalácsokat meglocsolom.  Amíg magába szívja tejet, addig bekapcsolom a sütőt 180 fokra, és előkészítem a sütőtálat.
                  Az almát lereszelem, majd forralóba teszem, fahéjjal, citromhéjjal fűszerezem, és addig melegítem, amíg kicsit összeesik és a leve egy része elpárolog.

                  Tovább 

                  network.hu

                  Hozzávalók:

                  • 40 dkg penne tészta
                  • 1 fej brokkoli
                  • 2 marék zöldborsó
                  • 1 közepes cukkini
                  • 2 evőkanál olívaolaj
                  • 15 dkg tejszínes krémsajt
                  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
                  • 1 marék friss bazsalikom
                  • bors

                   


                    Elkészítés:

                    A pennét sós vízben megfőzzük, félidőben hozzáadjuk a rózsákra szedett brokkolit és a borsót, majd leszűrjük.

                    Közben a felkockázott cukkinit forró olívaolajon 5 perc alatt megpirítjuk, a tészta főzővizéből 6 evőkanálnyit hozzáadunk a serpenyőben megsült cukkinihez, belekeverjük a krémsajtot, a reszelt parmezánt, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük.

                    Tovább 

                     

                    network.hu

                     

                     A hummuszt nagyon könnyű otthon elkészíteni, és sokkal olcsóbb is, mint megvenni a pici kis porciókat, amit boltban árulnak. Tápláló, egészséges, nassolásra, és vendégvárásra is tökéletes.

                     

                    Lehet salátákba használni, szendvicsekre kenni vaj helyett, pita kenyérrel enni, zöldségeket vagy grisinit mártogatni bele, millió különböző módon ízesíteni.

                     

                    Nem mellékesen a kis 2 évesem annyira imádja, hogy kiköveteli a készítésben való részvételt.

                    Utolsó hozzászólás

                    Varga Judit üzente 9 éve

                    ..akkor most hummuszt (címben, szövegben) vagy humuszt (l.: címkék) eszik a kicsi?

                    Tovább 

                    network.hu

                    Hozzávalók:
                    40 dkg szikkadt kalács
                    30-35 dkg mascarpone
                    1 dl forró kávé (feketén, cukor nélkül)
                    10 dkg cukor
                    1 evőkanál vaníliás cukor vagy még inkább egy kevés vanília-esszencia
                    4 tojás

                     

                     

                     

                    Elkészítés: A kalácsot közepes kockákra vágom, majd a szuflétálba öntöm. Egy nagyobb edénybe kimérem a mascarponét, ráöntöm a forró kávét, hozzáadom a cukrot meg a vaníliát, és habverővel homogén krémmé keverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a kávés krémhez adom, a fehérjét laza habbá verem, majd azt is a krémhez adom.

                    Tovább 

                     

                    network.hu

                     

                    Hozzávalók / 3 adag


                    • 1 db banán
                    • 2 tojás
                    • pici olaj a sütéshez

                    Elkészítés
                    1. A banánt villával összetörjük jó pépesre. Hozzáadjuk a tojásokat, jól felverjük.
                    2. Egy seprenyőt vékonyan beecsetelünk olajjal. A közepestől kicsit kisebb lángon felhevítjük. 
                    3. Kb. 4 ek masszából sütünk egy palacsintát.



                    Forrás: http://www.nosalty.hu

                     

                    network.hu

                    Hozzávalók:

                    • kb. 15 palacsintához:
                    • 1 bögre finomliszt (3 dl-es)
                    • 1/2 bögre zabpehelyliszt
                    • 5 dl tej
                    • 1 dl kókuszolaj (olvasztott, másmilyen olaj is jó)
                    • 1 db tojás
                    • 1 csipet só
                    • 2 evőkanál cukor (vagy barnacukor)
                    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
                    • 3 csepp vanília-aroma (opcionális)
                    • 1 evőkanál kókuszolaj (a kisütéshez)
                    • A töltelékhez:
                    • ízlés szerint gyümölcs (pl. eper, banán, nálam egy palira fél banán + 1 kisebb eper jutott felszeletelve) vagy túró, akár bacon, sajt stb.

                    Tovább 

                    network.hu

                    Hozzávalók:

                    • 1 egész csirke
                    • leveszöldség (sárgarépa, hagymák, fehérrépa, zeller, karalábé, stb.)
                    • 2 hosszú zellerszár felaprítva
                    • bors
                    • 1 csokor zsálya
                    • 1 hosszabb ág rozmaring
                    • 1 csokor petrezselyemzöld
                    • 2 csokor snidling
                    • 1,5 dl tejszín
                    • 1 dl félszáraz vagy félédes fehérbor
                    • 1 bögre (2,5 dl) köles
                    • 2 tojás
                    • 2 evőkanál tejföl


                      Elkészítés:

                      Az egész csirkét húslevesben előfőzöm, ahogyan szoktam, mindent úgy csinálok, mintha húslevest főznék, csak úgy 45 perc után a csirkét óvatosan kiveszem belőle.

                      Tovább 

                      network.hu

                      Hozzávalók:

                      • 25 dkg spagetti
                      • 10 dkg reszelt edami sajt
                      • 1 dl tejszín
                      • 5 dkg füstölt szalonna
                      • 1 evőkanál só és ízlés szerint törött fehér bors.

                       

                       

                        Elkészítés:

                        a tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírját kisütöm, a pörcöt leszűröm.

                        a főtt tésztát összekeverem a szalonnazsírral, borssal és tejszínnel, majd tűzálló tálba terítem.

                        Tovább 

                        network.hu

                         A cantuccini egy jellegzetes toszkán keksz féle. Használják cantucci vagy a kicsinyítőképzős alakja, a cantuccini vagy az eredetére utaló pratoi sütemény neveket is. A száraz tésztába mandulát tesznek, ezzel biztosítják a jellegzetes ízt és látványt is. Száradás után szeleteik, és borhoz fogyasztják. Gyakori, hogy belemártják a borba, vagy akár a tejbe is, ezzel puhítva fel a tésztát.

                         

                         

                        Hozzávalók:

                        30 dkg liszt

                        20-25 dkg kristálycukor

                        2 db tojás

                        15 dkg dió (vagy más olajos mag ízlés szerint)

                        1 teáskanál sütőpor

                        1 teáskanál vanília-aroma

                         

                        Elkészítés:

                        1.

                        Tovább 

                        network.hu

                        Egy klasszikus töltött padlizsán receptet hoztunk most. Ebből a verzióból azonban hiányzik a tejföl, amivel igencsak fel lehet még tuningolni a tölteléket.


                        Hozzávalók

                        2 közepes padlizsán
                        1 kevés citromlé
                        1 evőkanál olaj
                        1 vöröshagyma
                        1-2 gerezd fokhagyma
                        15 dkg füstölt tarja

                        bors
                        2 tojás
                        reszelt sajt



                        Elkészítés

                        A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk. A vágást citromlével bekenjük. Majd a fél padlizsánokat összeillesztjük és a sütőben 20 percig sütjük.

                        Tovább 

                        network.hu

                        hozzávalók / 4 adag
                        A panírhoz
                        A húshoz
                        A körethez



                        elkészítés

                         


                        1. A zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel.

                        Tovább 

                        network.hu

                        Hozzávalók:

                        • 25 dkg mascarpone krémsajt
                        • 15 dkg lazacfilé
                        • 1 csokor metélőhagyma
                        • őrölt bors
                        • 1 evőkanál olívaolaj
                        • A tálaláshoz:
                        • bagett

                         

                         

                          Elkészítés:

                          A lazacot meglocsoljuk olívaolajjal, és betoljuk 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre.

                          A metélőhagymát felaprítjuk, összekeverjük a mascarponéval, csipet borssal, sóval ízesítjük.

                          A lazacot villával csíkokra szedjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a metélőhagymás mascarponekrémbe keverjük.

                          Tovább 

                          network.hu

                            Bár a torma évezredek óta szolgálja az emberiség javát, manapság jóformán csak a húsvéti asztalnál, frissen reszelt vagy ecetes formában találkozunk vele.

                          A torma gyógyhatásának hála már évezredek óta kedvelt és termesztett növény volt, először főleg az őshonos termővidékein, Oroszország déli vidékein, de hamar utat talált magának Egyiptomba, majd a Földközi-tenger teljes térségét meghódította.

                          Utolsó hozzászólás

                          Virág Mártonné Katalin üzente 9 éve

                          KÖSZÖNÖM,ALISZT ATOJÁSNÉLKÜLI RECEPTET KI PRÓBÁLOM.kATALIN

                          Tovább 

                          network.hu

                           A kívül ropogós, belül vattacukorszerű pavlova egyadagos méretben az egyik legegyszerűbben elkészíthető és leglátványosabb desszert. Az élénkszínű, tojásoktól napsárga krém erős citromos íze ellensúlyozza a habcsók édességét, a húsvéti bónusz pedig egy nyuszifészek a tetején, amit előállíthatunk csak zöld szórócukorból, vagy használhatunk ételfestékkel zöldre színezett, sűrű cukormázat, kókuszreszeléket, készen kapható dekortollat, vagy valamilyen, a citromhoz passzoló zöldfűszerlevelet, például bazsalikomot.

                          Tovább 

                          network.hu

                          Hozzávalók:

                          • 6 személynek:
                          • 40 dkg darált sertéshús
                          • 1 fej vöröshagyma - darálva vagy apróra vágva
                          • petrezselyemzöld
                          • bors
                          • 3-6 tojás keményre főzve, megtisztítva
                          • 50 dkg leveles tészta

                           

                           

                            Elkészítés:

                            A húst összekeverjük a fűszerekkel és a hagymával.

                            A leveles tésztát kinyújtjuk, és 2 részre osztjuk. Az egyik részén elosztjuk a pástétomot, és betesszük 20 percre 180 fokra sülni. Ezután kivesszük, elosztjuk a hús tetején a tojásokat, az egészre ráborítjuk a tészta másik felét, és további 20 percig sütjük.

                            Tovább 

                             

                            network.hu

                             

                            Hozzávalók / 8 adag

                             

                             

                             

                            Elkészítés
                            1. A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük.
                            2. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle.

                            Tovább 

                            network.hu

                            Hozzávalók:
                            25 dkg apró tészta (lehet szarvacska, masni, penne, amihez csak kedvünk van)
                            1 kisebb kígyóuborka (kb. 25 dkg)
                            1 kisebb kaliforniai paprika (kb. 20 dkg)
                            5-6 szál szárzeller
                            2 dl zöldségleves a blansírozáshoz


                            Az öntethez:
                            3-4 dl sűrű görög joghurt
                            1 mokkáskanál dijoni mustár
                            1 evőkanál majonéz
                            1 kis csokor zellerlevél a szárzellerről
                            1 kis csokor petrezselyemzöld
                            néhány csepp citromlé
                            tengeri só ízlés szerint

                             

                            Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmostam.

                            Tovább 

                            Ez történt a közösségben:

                            Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

                            Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

                            Szólj hozzá te is!

                            Impresszum
                            Network.hu Kft.

                            E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu