Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 személyre:
Elkészítés:
A kacsamelleket kettévágom, a zsíros bőrt leszedem róla, egy keveset félreteszek. A megtisztított melleket megtűzdelem a hájdarabkákkal, hogy a hús omlós legyen. Szebben sül, ha a bőrt csak beirdalom és a húson hagyom, de úgy sokkal kalóriadúsabb.
Ami kell hozzá:
1 csomag zöldspárga
3 db paradicsom
fél kígyóuborka
olivabogyó, olivaolaj
1 kaliforiai paprika
jégsaláta
Só, bors
citrom
mustár
Így készítsd el!
Egy csomag zöldspárgát főzz pár percig sós-cukros vízben, hogy a spárgák még roppanósak maradjanak, majd dobd jéghideg vízbe kicsit, így megmarad a spárga zöld színe. Vágj egészen apró kockákra egy kaliforniai paprikát, 3 paradicsomot, egy fél kígyóuborkát, majd adj hozzá 10-15 darab felkarikázott olivabogyót, és tépkedj hozzá a jégsalátából.
|
|
Hozzávalók / 4 adag
Oreo keksz, olvasztott csoki, eper, pisztáciával, vagy mandulával megszórva, mindez egy sütiben. Kell ennél több?
Tökéletes nyalánkság a hét bármely napján, bármely percében. Nem igényel hatalmas konyhai felkészültséget, egyszóval még az is el tudja készíteni, akinél a max főzési tudomány a rántotta.
Hozzávalók az tésztához:
A töltelékhez:
Elsóztad a levest? Odaégett az étel? A nagyi konyhai praktikái segítenek megmenteni az ételt.
A legjobb háziasszonyokkal is előfordul, hogy a levest, amit kívülről tudnak, elsózzák, túl sok zsírt használnak, vagy odaégetik az olyan ételeket, amelyet ezredszer készítenek. Ha neked is ismeerősök ezek a dolgok, nem kell ecsetelni, milyen lehetetlen helyzetek az ilyenek. Ilyenkor nem marad más hátra, mint kölcsönvenni néhány hasznos praktikát a nagyitól!
A méz rendkívül egészséges és nemcsak a sütemények ízesítésére alkalmas, számtalan egyéb módon is fel lehet használni.
Természetes arclemosó
Bár elsőre talán szokatlanul hangzik, de érdemes tenni egy próbát. Ha valamilyen okból egy nap többször is arcot kell mosni, különösen érdemes adni egy esélyt ennek a módszernek. A méz természetes fertőtlenítő, és sokkal gyengédebben tisztítja bőrünket, mint a szappan vagy valamilyen egyéb tisztítószer.
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
A répát és a cukkínit megtisztítjuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük. 4 perccel a főzési idő vége előtt
hozzáadjuk a répát és a cukkínit. Ha kész, lecsepegtetjük. A vajat
felforrósítjuk, a mogyorót megpirítjuk benne, és felöntjük a
zöldséglevessel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A baconszeleteket hosszában félbehajtottam,
majd újra. Tehát egy négybe hajtott bacont kaptam, amit sütőpapírra
fektettem. Erre ismét sütőpapírt borítottam, és egy tepsivel
leszorítottam, majd közepesen meleg sütőbe tettem. 20 perc után a sütőt
lekapcsoltam, és hagytam kihűlni a baconrudakat.
Eközben 1 tábla csokoládét széttördeltem, és vízfürdő felett
felolvasztottam, majd 1 teáskanál olajjal és 1 mokkáskanálnyi szárított
chilivel elkevertem.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
A töltelékhez:
1 kg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
2-3 kávéskanál só
őrölt feketebors
A tésztához:
kb. 75 dkg (rétes)liszt
2,5 dl víz
1 tojás
só
A tálaláshoz:
ecet
vaj
tejföl
Elkészítés:
A darált húsba alaposan beledolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymát, a sót és a feketeborsot, felhasználásig hűtőbe tesszük.
A
tésztához kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket készítünk,
beleütjük a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény, de azért
nyújtható tésztává tudjuk összeállítani.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A palacsintához egy tálban a liszteket, a sütőport és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd fokozatosan a tejet és a vanília-aromát.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csiperkegomba szárát szedjük ki, és a kezünkkel húzzuk le a kalapokról a héjat. Tegyük egy tepsibe, szórjuk meg egy leheletnyi borssal, majoránnával és chilipehellyel.
A magyarok 85%-a kávéfogyasztónak vallja magát, többségük előnyben részesíti a klasszikus pörkölt kávét, bár a fiatalabbak kedvelik az instant és kapszulás megoldásokat is. Ráadásul minden második kávéfogyasztó akkor is rendszeresen hódol szenvedélyének, amikor dolgozik. Mi mindent tudhatunk még meg kávézási szokásainkról?
A kávézás komoly közösségformáló erővel bír, hiszen a munkahelyeken olyan miliőt teremt, ahol a munkatársak pihenhetnek, beszélgethetnek.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 2 sárgarépa
- 2 alma
- 4 ek olívaolaj
- só, bors, bazsalikom, oregánó
- 4 ek balzsamecet
A céklát hámozzuk meg, majd vágjuk kockára, a sárgarépát karikázzuk fel, az almát vágjuk vékonyabb cikkekre.
Olajozzunk ki egy tepsit, tegyük bele a zöldségeket, fűszerezzük és forgassuk bele az olajat is. Takarjuk le fóliával, és süssük addig, amíg a cékla megpuhul (minimum egy óra). Ha kész, forgassuk össze a balzsamecettel, és tálalhatjuk is.
hozzávalók / 6 adag
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam (az élesztőt csak beletettem, nem futtattam, nem kelesztettem), majd kb.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemájról éles késsel fejtsük le az eres részeket, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát távolítsuk el, majd szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, belevágjuk a medvehagymát, sózzuk, borsozzuk.
A combokat sózzuk, meglazítjuk rajtuk a bőrt, kb. 1 púpos evőkanálnyi
tölteléket töltünk a bőr alá. A combokat betekerjük a szalonnába, egymás
mellé sorakoztatva a kizsírozott tepsibe tesszük, kis vizet öntünk alá,
alufóliával befedjük.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- répalé
- zellerlé
- 1 tk. citromlé
- 1 tk. méz
- aludttej
- só, bors
- néhány zellerlevél
A turmixba tesszük a mézet, az aludttejet, a borsot és a sót, majd hozzáöntjük a citromlevet, a zellerlevet és a répalevet. Az egészet összeturmixoljuk, majd áttöltjük egy pohárba. Végül a zellerlevelekkel díszítjük.
Forrás: http://www.anna.hu/
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók egy kb. 7,5 dl űrtartalmú edényhez:
50 dkg friss eper
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
10 dkg porcukor (aki édesebben szereti, vagy az eper nem elég édes, növelheti a cukor mennyiségét)
1 teáskanál eperpálinka (elhagyható)
1 púpozott evőkanál azonnal oldódó zselatinpor (vagy ezzel egyenértékű növényi zselatin)
1 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés: Az epreket megmostam, a felét szeletekre, a felét apró, nagyjából ½ cm-es kockákra vágtam.
Hozzávalók / 2 adag
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Érdemes először megfőzni a rizst. Direkt nem írok mennyiségeket, ezt rábízom a próbálkozókra.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Hozzávalók / 4 adag
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg szikkadt kalács
5 dl tej
4 tojás
10 dkg cukor
1 rúd vanília
csipet só
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 nagyobb alma
1 citrom reszelt héja
10 dkg vaj
5 evőkanál baracklekvár
Elkészítés: A kalácsot felkockázom. A vajat
megolvasztom, a cukorral, a vaníliával és a tojások sárgájával együtt a
tejhez adom, majd ezzel a kalácsokat meglocsolom. Amíg magába szívja
tejet, addig bekapcsolom a sütőt 180 fokra, és előkészítem a sütőtálat.
Az
almát lereszelem, majd forralóba teszem, fahéjjal, citromhéjjal
fűszerezem, és addig melegítem, amíg kicsit összeesik és a leve egy
része elpárolog.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A pennét sós vízben megfőzzük, félidőben hozzáadjuk a rózsákra szedett brokkolit és a borsót, majd leszűrjük.
Közben a felkockázott cukkinit forró olívaolajon 5 perc alatt
megpirítjuk, a tészta főzővizéből 6 evőkanálnyit hozzáadunk a
serpenyőben megsült cukkinihez, belekeverjük a krémsajtot, a reszelt
parmezánt, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük.
A hummuszt nagyon könnyű otthon elkészíteni, és sokkal olcsóbb is, mint megvenni a pici kis porciókat, amit boltban árulnak. Tápláló, egészséges, nassolásra, és vendégvárásra is tökéletes.
Lehet salátákba használni, szendvicsekre kenni vaj helyett, pita kenyérrel enni, zöldségeket vagy grisinit mártogatni bele, millió különböző módon ízesíteni.
Nem mellékesen a kis 2 évesem annyira imádja, hogy kiköveteli a készítésben való részvételt.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg szikkadt kalács
30-35 dkg mascarpone
1 dl forró kávé (feketén, cukor nélkül)
10 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor vagy még inkább egy kevés vanília-esszencia
4 tojás
Elkészítés: A kalácsot közepes kockákra vágom, majd a szuflétálba öntöm. Egy nagyobb edénybe kimérem a mascarponét, ráöntöm a forró kávét, hozzáadom a cukrot meg a vaníliát, és habverővel homogén krémmé keverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a kávés krémhez adom, a fehérjét laza habbá verem, majd azt is a krémhez adom.
Hozzávalók / 3 adag
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az egész csirkét húslevesben előfőzöm, ahogyan szoktam, mindent úgy csinálok, mintha húslevest főznék, csak úgy 45 perc után a csirkét óvatosan kiveszem belőle.
Hozzávalók:
Elkészítés:
a tésztát összetöröm és a szokásos módon,
sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen
tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírját
kisütöm, a pörcöt leszűröm.
a főtt tésztát összekeverem a szalonnazsírral, borssal és tejszínnel,
majd tűzálló tálba terítem.
A cantuccini egy jellegzetes toszkán keksz féle. Használják cantucci vagy a kicsinyítőképzős alakja, a cantuccini vagy az eredetére utaló pratoi sütemény neveket is. A száraz tésztába mandulát tesznek, ezzel biztosítják a jellegzetes ízt és látványt is. Száradás után szeleteik, és borhoz fogyasztják. Gyakori, hogy belemártják a borba, vagy akár a tejbe is, ezzel puhítva fel a tésztát.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20-25 dkg kristálycukor
2 db tojás
15 dkg dió (vagy más olajos mag ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília-aroma
Elkészítés:
1.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók
2 közepes padlizsán
1 kevés citromlé
1 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt tarja
só
bors
2 tojás
reszelt sajt
Elkészítés
A padlizsánokat megmossuk, hosszában
félbevágjuk. A vágást citromlével bekenjük. Majd a fél padlizsánokat
összeillesztjük és a sütőben 20 percig sütjük.
hozzávalók / 4 adag
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lazacot meglocsoljuk olívaolajjal, és betoljuk 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre.
A metélőhagymát felaprítjuk, összekeverjük a mascarponéval, csipet borssal, sóval ízesítjük.
A lazacot villával csíkokra szedjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a metélőhagymás mascarponekrémbe keverjük.
A torma gyógyhatásának hála már évezredek óta kedvelt és termesztett növény volt, először főleg az őshonos termővidékein, Oroszország déli vidékein, de hamar utat talált magának Egyiptomba, majd a Földközi-tenger teljes térségét meghódította.
A kívül ropogós, belül vattacukorszerű pavlova egyadagos méretben az egyik legegyszerűbben elkészíthető és leglátványosabb desszert. Az élénkszínű, tojásoktól napsárga krém erős citromos íze ellensúlyozza a habcsók édességét, a húsvéti bónusz pedig egy nyuszifészek a tetején, amit előállíthatunk csak zöld szórócukorból, vagy használhatunk ételfestékkel zöldre színezett, sűrű cukormázat, kókuszreszeléket, készen kapható dekortollat, vagy valamilyen, a citromhoz passzoló zöldfűszerlevelet, például bazsalikomot.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A húst összekeverjük a fűszerekkel és a hagymával.
A leveles tésztát kinyújtjuk, és 2 részre osztjuk. Az egyik részén
elosztjuk a pástétomot, és betesszük 20 percre 180 fokra sülni. Ezután
kivesszük, elosztjuk a hús tetején a tojásokat, az egészre ráborítjuk a
tészta másik felét, és további 20 percig sütjük.
Hozzávalók / 8 adag
Hozzávalók:
25 dkg apró tészta (lehet szarvacska, masni, penne, amihez csak kedvünk van)
1 kisebb kígyóuborka (kb. 25 dkg)
1 kisebb kaliforniai paprika (kb. 20 dkg)
5-6 szál szárzeller
2 dl zöldségleves a blansírozáshoz
Az öntethez:
3-4 dl sűrű görög joghurt
1 mokkáskanál dijoni mustár
1 evőkanál majonéz
1 kis csokor zellerlevél a szárzellerről
1 kis csokor petrezselyemzöld
néhány csepp citromlé
tengeri só ízlés szerint
Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmostam.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás