Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
25 dkg apró tészta (lehet szarvacska, masni, penne, amihez csak kedvünk van)
1 kisebb kígyóuborka (kb. 25 dkg)
1 kisebb kaliforniai paprika (kb. 20 dkg)
5-6 szál szárzeller
2 dl zöldségleves a blansírozáshoz
Az öntethez:
3-4 dl sűrű görög joghurt
1 mokkáskanál dijoni mustár
1 evőkanál majonéz
1 kis csokor zellerlevél a szárzellerről
1 kis csokor petrezselyemzöld
néhány csepp citromlé
tengeri só ízlés szerint
Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmostam. A paprikát kicsumáztam, nagyjából 1 cm-esre kockáztam, akárcsak az uborkát.
Egy
közepes méretű lábosban 1 l vizet forralni kezdtem, amíg felforrt,
előkészítettem a zöldségeket: a szárzeller külső, szálkás részét
zöldséghámozóval eltávolítottam, a többi zöldséggel azonos méretűre
kockáztam. Egy kisebb edényben zöldséglevest forraltam, a zellerkockákat
beledobtam, és 1-2 perc elteltével gyorsan le is szűrtem, hogy üde
színe, ropogós állaga megőrződjön. Hűlni hagytam.
Közben a forrásban
lévő vizet megsóztam – 1 teáskanálnyit adtam hozzá –, és beleszórtam a
tésztát. A csomagoláson feltüntetettek szerint fogkeményre (al dentére)
főztem.
Amíg a tészta főtt, a zeller- és petrezselyemzöldet finomra
aprítottam, az öntet többi hozzávalójával együtt alaposan kikevertem.
Amint
a tészta megfőtt, leszűrtem, majd gyorsan összeforgattam az
előkészített zöldségekkel. Már így is nagyon ínycsiklandó volt a
látvány, de a koronát a salátára az öntet tette fel.
Forrás: http://www.mindmegette.hu
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Frissítő tésztasaláta