Recept: A nagyi konyhai praktikái

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

 Elsóztad a levest? Odaégett az étel? A nagyi konyhai praktikái segítenek megmenteni az ételt.

 

 

A legjobb háziasszonyokkal is előfordul, hogy a levest, amit kívülről tudnak, elsózzák, túl sok zsírt használnak, vagy odaégetik az olyan ételeket, amelyet ezredszer készítenek. Ha neked is ismeerősök ezek a dolgok, nem kell ecsetelni, milyen lehetetlen helyzetek az ilyenek. Ilyenkor nem marad más hátra, mint kölcsönvenni néhány hasznos praktikát a nagyitól!

 

A sótlan étel ízét könnyű helyrehozni, ha viszont túl sok van belőle, a helyzet már kissé nehezebb, de még nem lehetetlen! A levesek esetében a megoldás az lehet, ha vizet öntesz hozzá, és újra felforralod. Ha ez nem segít, mert a leves már így is híg, verj habbá egy tojás fehérjéjét, majd a habot keverd a levesbe. Amint megkocsonyosásodott, vedd ki, a tojásfehérje magába szívja a felesleges sót.

 

Ha rántott vagy habart levest sóztál túl, reszelj bele egy kis darab nyers krumplit, forrald fel az ételt újra, majd adj hozzá ízlés szerint fűszernövényeket, friss petrezselymet vagy zellerlevelet. Az almaecet szintén hatékony a túl sós íz ellen. Keverj el benne annyi cukrot, hogy híg oldatot kapj, majd ezt kávéskanalanként adagolva keverd a levessel össze. Közben folyamatosan kóstolgasd az ételt, és csak annyi almaecetet használj, amennyi semlegesíti a túl sós ízt. Ha nem sóval, hanem cukorral történt ugyanez, az almaecet ekkor is segít. Egy kávéskanálnyit keverj el belőle az ételben, ezzel nemcsak az édes ízt mérsékelheted, de az étel ízét is intenzívebbé teheted. Ha nincs almaecet, citromlevet is használhatsz.

 

Az ételt könnyű túlzsírozni is. Ha a kelleténél többet használtál a leveshez, vagy a pörkölthöz, a teendő, hogy hűtsd le az ételt: a felesleges zsír megdermed a tetején, amit egy kanállal már könnyen eltávolíthatsz. Ha nincs lehetőséged megvárni, amíg egészen kihűl az étel, használj salátát. Néhány nagyobb levelet márts az edénybe, majd vedd is ki őket – ez elég idő arra, hogy a felületükre rárakódjon a zsír. Ha nincs éppen salátalevél, a jégkocka is jól jöhet, de ebben az esetben ügyelni kell a gyorsaságra, meg arra, hogy ne legyen túl forró az étel. Az erőlevest érdemes teljesen zsírtalanítani. Ehhez használhatsz papírszalvétát is, a kész levest 10-20 percig pihentesd, majd a felületén, ha végighúzol egy papírszalvétát, már jó lehet, és minden felesleges zsírtól megszabadítod a levest. Ha pedig a mártás lenne túl zsíros, keverj el benne egy csipetnyi szódabikarbónát.

 

Ha az edény belső felülete sérült, vagy éppen a nem megfelelő lángot használod főzés közben, könnyen előfordulhat, hogy leég az étel. Ha már megtörtént a baj, a fazék tartalmát óvatosan öntsd át másik edénybe, de vigyázni kell, hogy a leégett részből semennyi se kerüljön át. Ez a megoldás elsősorban a kevéssé lepirult ételen segít. Ha, mondjuk, egy egész húst sikerült odaégetni, azt is ajánlott áthelyezni egy tiszta edénybe, és a húsról távolítsd el a megégett részeket. Azt is elérheted, hogy az odasült ételnek egyáltalán ne legyen rossz íze. Ehhez tedd egy tiszta lábosba, majd piríts néhány szelet kenyeret.

 

Ezt fektesd az étel fölé, és takard le egy konyharuhával, hagyd úgy 10-15 percig. A kenyér semlegesíti a kellemetlen aromákat. Ha tepsiben égett meg az étel, akkor először az égett szag megszüntetéséről gondoskodj. A zsírhoz adj néhány kisebb darab, felvágott vöröshagymát vagy száraz kenyérhéjat – mind a kettő magába szívja az égett ételszagot.

 

Forrás: http://delina.hu

Címkék: gasztro házi praktika konyha ötlet praktika tipp tippek ötletek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu