Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A cantuccini egy jellegzetes toszkán keksz féle. Használják cantucci vagy a kicsinyítőképzős alakja, a cantuccini vagy az eredetére utaló pratoi sütemény neveket is. A száraz tésztába mandulát tesznek, ezzel biztosítják a jellegzetes ízt és látványt is. Száradás után szeleteik, és borhoz fogyasztják. Gyakori, hogy belemártják a borba, vagy akár a tejbe is, ezzel puhítva fel a tésztát.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20-25 dkg kristálycukor
2 db tojás
15 dkg dió (vagy más olajos mag ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília-aroma
Elkészítés:
1. A tojásokat a cukorral elkezdjük kihabosítani,
addig verjük, míg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a vanília-aromát és a
diót vagy a választott olajos magvakat és fakanállal alaposan keverjük
össze.
2. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és ezt is
hozzákeverjük. Kb. 10 cm széles, 2-3 cm magas és hosszú hasábokat
formálunk belőle, majd ezeket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
3. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és a tésztát kb.
20-25 percig sütjük. Ezután hagyjuk hűlni 5-10 percet, majd egy recés
élű késsel ferdén kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk, majd visszatesszük
őket a sütőpapírra.
4. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk a szeleteket,
és újabb 10 percig sütjük, hogy egyenletes legyen. Mikor kész, hagyjuk
kihűlni, majd tálaljuk.
Forrás: http://www.bien.hu
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Így készíts fantasztikus amerikai fánkot
Cukor-, tej-, gluténmentes meggyes piskóta
Mindenmentes lángos alaprecept
Íme egy gyors almatorta a hét végére