Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemájról éles késsel fejtsük le az
eres részeket, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát
távolítsuk el, majd szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lilahagymát
vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.
A sütőtököt szintén vágjuk fel nagyobb kockákra, majd pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és tegyük félre.
Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a
feldarabolt csirkemájat, és többször átforgatva süssük kb. 5 percig.
Ezután egy szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, majd tegyük bele a
felszeletelt lilahagymát. Kevergetve pároljuk pár percig, majd adjuk
hozzá az almát. Ezután csorgassuk rá a mézet, sózzuk, borsozzuk, és
ízlés szerint fűszerezzük. Keverjük alaposan össze, majd egy kicsi rést
hagyva fedjük le egy fedővel. Alacsony hőfokon, néha óvatosan
megrázogatva pároljuk pár percig.
Amikor a hagyma és az alma már félpuhára párolódott, adjuk hozzá az
előfőzött sütőtököt és az elősütött csirkemájat, majd öntsük hozzá a
tejszínt is. Keverjük óvatosan össze, és szükség esetén ízesítsünk
utána. Néhány perc alatt rottyantsuk össze a ragut, majd zárjuk el a
gázt, és tálalásig tartsuk melegen.
Ameddig a ragu készül, enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát.
Szűrjük le, majd egy pici olívaolajon futtassuk meg. Közben enyhén
sózzuk, és keverjük alaposan össze.
Tálaláskor szedjük a tésztát tányérokra, majd kanalazzuk rá a csirkemájas-sütőtökös-almás ragut.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Íme a tészta, ami eltartható hűtőben és mindenre jó!
Zöldborsós farfalle
Álomdiéta: fogyókúrázz pizzával, szendviccsel és tésztával!
Túrós-gombás lasagne