Recept: Csirkemáj sütőtökös-almás raguval és metélt tésztával

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Hozzávalók:


  • 5-6 db csirkemáj
  • 2 db alma (édes)
  • 30 dkg kockázott sütőtök
  • 1 nagy lilahagyma
  • 2 evőkanál méz
  • őrölt színes bors
  • majoranna
  • őrölt fahéj
  • őrölt szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg metélt tészta


Elkészítés:

A csirkemájról éles késsel fejtsük le az eres részeket, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát távolítsuk el, majd szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.

A sütőtököt szintén vágjuk fel nagyobb kockákra, majd pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és tegyük félre.

Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a feldarabolt csirkemájat, és többször átforgatva süssük kb. 5 percig. Ezután egy szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, majd tegyük bele a felszeletelt lilahagymát. Kevergetve pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá az almát. Ezután csorgassuk rá a mézet, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Keverjük alaposan össze, majd egy kicsi rést hagyva fedjük le egy fedővel. Alacsony hőfokon, néha óvatosan megrázogatva pároljuk pár percig.

Amikor a hagyma és az alma már félpuhára párolódott, adjuk hozzá az előfőzött sütőtököt és az elősütött csirkemájat, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Keverjük óvatosan össze, és szükség esetén ízesítsünk utána. Néhány perc alatt rottyantsuk össze a ragut, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen.

Ameddig a ragu készül, enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát. Szűrjük le, majd egy pici olívaolajon futtassuk meg. Közben enyhén sózzuk, és keverjük alaposan össze.

Tálaláskor szedjük a tésztát tányérokra, majd kanalazzuk rá a csirkemájas-sütőtökös-almás ragut.

 

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/

Címkék: csirkemáj ragu sütőtök tészta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu