Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A töltelékhez:
1 kg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
2-3 kávéskanál só
őrölt feketebors
A tésztához:
kb. 75 dkg (rétes)liszt
2,5 dl víz
1 tojás
só
A tálaláshoz:
ecet
vaj
tejföl
Elkészítés:
A darált húsba alaposan beledolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymát, a sót és a feketeborsot, felhasználásig hűtőbe tesszük.
A
tésztához kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket készítünk,
beleütjük a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény, de azért
nyújtható tésztává tudjuk összeállítani.
1 óra pihentetés után több
részletben lisztezett deszkán kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk és egy kisebb
méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Mindegyik korong
közepére kávéskanálnyi húst halmozunk, félbehajtjuk a tésztát, a
széleket összedolgozzuk, és a félhold két sarkát
összecsípjük-tapasztjuk.
Lobogó sós vízbe helyezzük a pogácsákat és –
a túrógombóchoz hasonlóan – attól számítva, hogy feljöttek a víz
tetejére, legalább további 5 percig főzzük őket. Mindig kóstoljuk meg,
hogy megfőtt-e! A főzési idő változhat attól függően, hogy mekkorák a
pilmenyik.
Frissen tálaljuk, ecettel, vajjal, tejföllel és
feketeborssal fogyasztjuk. Mivel csak frissen jó igazán, annyit főzzünk
ki egyszerre, amit biztosan el is fogy! A maradékot lefagyaszthatjuk,
felhasználáskor egyenesen a fagyasztóból mehetnek a forrásban lévő
vízbe.
A megadott mennyiség 6-7 ember bőséges adagja.
Forrás: http://www.mindmegette.hu
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!