Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók egy kb. 7,5 dl űrtartalmú edényhez:
50 dkg friss eper
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
10 dkg porcukor (aki édesebben szereti, vagy az eper nem elég édes, növelheti a cukor mennyiségét)
1 teáskanál eperpálinka (elhagyható)
1 púpozott evőkanál azonnal oldódó zselatinpor (vagy ezzel egyenértékű növényi zselatin)
1 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés: Az epreket megmostam, a felét szeletekre, a
felét apró, nagyjából ½ cm-es kockákra vágtam. A kis kuglófformát
fóliával kibéleltem, és a szeletelt eperrel szépen körberakosgattam.
A
tejszínt egy edényben kemény habbá vertem. Egy másik tálban a
mascarponét a cukorral és a pálinkával habosra kevertem, hozzáadtam a
zselatinport, majd beleforgattam a tejszínhabot. 1 evőkanállal kivettem a
krémből, majd a felkockázott epret hozzáadtam a krém nagyobbik
részéhez.
Az epres krémet belekanalaztam az előkészített formába, elsimítottam,
majd a félretett tejszínes mascarponekrémet rásimítottam, így teljesen
egyenletes lett a teteje.
4 órán át hűtőszekrényben dermesztettem,
majd tálra borítottam, a fóliát óvatosan eltávolítottam. Az alsó
harmadát körben mandulalapokkal fedtem.
Szeletelhető, könnyű, nagyon gyümölcsös és nagyon tavaszi desszert!
Forrás: http://www.mindmegette.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Epres-csokis pavlovás hab
Eperbonbon
Mascarpone krémes epertorta mandulás tölcsérágyon
Epres-mandulás cannoli