Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam (az
élesztőt csak beletettem, nem futtattam, nem kelesztettem), majd kb. fél
órát pihentettem a hűtőben.
Ezalatt vajjal kikentem egy tepsit. A megtisztított és felaprított
rebarbarákat kb. 4 evőkanál vízzel és a cukorral feltettem főni. Elég
félig megfőzni, de ha teljesen szétesnek, az sem baj. Amikor kész lett,
akkor egy tésztaszűrő segítségével lecsöpögettem a levét amennyire
tudtam, hozzákevertem a gyömbért és a fahéjat. Majd belekevertem
legalább 4 evőkanál búzadarát.
Mikor letelt a tészta fél órája, elővettem, és 2 részre osztottam. A
tészta egyik felét kinyújtottam, a tepsi aljára tettem, majd megszórtam
még 1-1,5 evőkanál búzadarával. Azután következett a töltelék. Bár a
töltelékben volt gríz, azért én a biztonság kedvéért még annak a tetejét
is megszórtam 1-1,5 evőkanálnyival. Majd jöhetett a felső tésztalap.
Megszurkáltam villával, nehogy töredezzen el a hő hatására. Bekentem a
tojásfehérjével, megszórtam kristálycukorral, mintha almás pite lenne.
Előmelegített 190 fokos sütőben sütöttem, míg szépen meg nem pirult a
teteje. Ahogy a rebarbarát általában, ezt is tejszínnel meglocsolva
fogyasztottuk – legalábbis az ínyencek.
Forrás: http://www.mindmegette.hu
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Ribizlis-rebarbarás pite
A kedvenc villámdesszert - szilvás tejespite
Citromos álompite fél óra alatt
BAZSALIKOMOS TART