Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók (10 szelethez):
A boltból:
100 g vaj + a formához
3 db biocitrom + a díszítéshez
3 db tojás
2 tk sütőpor
300 ml tej
1 tasak főzés nélküli vaníliaízű pudingpor
250 g mascarpone
A kamrából:
100 g kristálycukor
só
140 g liszt
1. Habosítsuk fel a puha vajat a cukorral, 1 csipet sóval és 2 db
citrom lereszelt héjával. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd
szitáljuk bele a sütőporral elvegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk
össze.
2. Simítsuk a masszát kivajazott, kapcsos tortaformába, és
süssük a 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig. Azután vegyük ki,
szurkáljuk meg a tésztát villával, majd locsoljuk meg a 2 db citrom
kifacsart levével. Szedjük ki a sütit a formából, és sütőrácsra téve
hagyjuk kihűlni.
3. Habverővel keverjük simára a tejet a
pudingporral, és tegyük a hűtőbe 15 percre. A mascarponét keverjük
simára a megmaradt citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, majd
forgassuk a pudingba.
4. A sütit tegyük tálra, és simítsuk rá a
citromos-vaníliás krémet. Rakjuk a hűtőbe legalább 30 percre, hogy kissé
megdermedjen. Néhány citromkarikával díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc + hűtés
Egy szelet: 364 kcal
Forrás: http://www.mindmegette.hu
|
|
Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Citromos krémsajtos pite
10 mód, ahogy még sosem használtál citromot
10 meglepő háztartási praktika
A kedvenc villámdesszert - szilvás tejespite