Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
http://www.google.hu/search?q=Kib%C3%A9di%20Ervin%20Any%C3%A1m&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&source=hp&channel=np
13 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
40 dkg lisztet elmorzsolok 10 dkg zsírral, belereszelek 1 egész citromot, 1/2 dl tejfölt teszek hozzá, 2 tojást és 3 dkg élesztőt, amit egy pici cukorral tejfen megfuttatok. Az egészet ősszeállítom megkelesztem. Kis rudakat sodrok belőle, és a nyújtódeszkára szórt kristálycukorban kissé megforgatom,. kb lo cm-es S-alaku süteményeket formálok belőle, és kizsirozott tepsiben szépen kisűtőm.
A recept anyukámtól ered, sokszor sütötte ezt a tésztát.
|
|
13 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verek, majd egyénként beleteszem a 6 tojás sárgáját, 3 csomag vanília pudingot, késhegynyi sütőport, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, mint a piskótát./ Bár az eredeti rp.szerint újság papírral kell kibélelni a tepsit/, és előmelegített sütőben a piskótához hasonlóan megsütöm. Ugyan ezt a mennyiséget újra elkészítem, de puncs pudingot teszek bele.
Mikor kihült a tészta az alábbi krémmel megtöltöm:
krém:
3,5 dl tejben , 5 dkg cukorral 15 dkg lisztből krémet főzők.,keverem, míg ki nem hűl.
13 éve | Hadarik Rita | 2 hozzászólás
Szervusztok! Húsvétkor anyu a kezembe nyomott egy tortalapot, hogy kezdjek vele valamit. Nem rajongok a tortalapokért (készen vett volt), de a fantáziám azért beindult. Legyen citromos! Főztem egy lemon curdot, amit mascarponével dúsítottam. Hmmmm de finom is lett. Ha érdekel, nézzétek meg a receptjét, nagyon egyszerű:
http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tortak/3184-mascarpones-citromtorta-recept-.html
elkészítés
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 db 5 tojásos sárga piskóta tortalap
1 db 5 tojásos barna piskóta tortalap
Töltelék:
50 dkg vaníliás krémtúró
2 tojás
2 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
1 dl tej
2 citrom reszelt héja
1 citrom leve
15 dkg habosra kevert puha vaj
1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zselatinfix)
2.5 dl habtejszín (itt Hulala növényi hab) keményre vert habja
1 csomag habfixáló
1 üveg meggybefőtt
2 evőkanál cukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
Díszítés:
2.5 dl habtejszín keményre vert habja
1 csomag habfixáló
Nyuszi: nyújtható fondant, vagy marcipán, kókuszreszelék, ételszínező
Elkészítés:
A
meggybefőtt levét kiegészítjük 5 dl-re, egy keveset elveszünk belőle,
amellyel simára keverjük a cukor felével elkevert pudingport.
13 éve | Szász ilucika | 8 hozzászólás
Hozzávalók:
3 dl tej, 50 dkg finomliszt, 5 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg
vaj, reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 0,5 kávéskanál só; a lekenéshez:
1 dl tej
Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük (vagy kézzel összegyúrjuk), és
meleg helyen megkelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán alaposan
átgyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk. Hurkákat sodrunk belőle, és hármas fonással összefonjuk, mintha csak copfot csinálnánk.
Gyömbéres-csokis kocka
Hozzávalók:
20 dkg mazsola
12,5 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 kk. őrölt gyömbér
4 db tojás
25 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
25 dkg darált étcsokoládé
A mázhoz:
15 dkg tortabevonó csokoládé
2 ek. étolaj
cukrozott cseresznye,gyömbér,aszalt sárgabarack,mogyoró
Elkészítése:
Egy 25×35 cm-es tepit kibélelünk sütőpapírral.
A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A mazsolát leöblítjük forró vízzel,lecepegtetjük,szárazra töröljük.
Kakaós linzer
Hozzávalók:50 dkg liszt
1 csg. sütőpor
30 dkg zsír vagy vaj
20 dkg porcukor
8 dkg kakaópor
2 tojássárgája
1 csg vaníliás cukor
baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet a zsírral vagy vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,a kakaót és a vaníliás cukrot,egy csipet sóval összedolgozzuk.
13 éve | Hadarik Rita | 13 hozzászólás
Sziasztok! Most már tényleg a nyakunkon van a húsvét. Ugye a megúnhatatlan töltött tojás sehonnan nem maradhat el.....mutatok egy helyes, ötletes megoldást, aminek a készítésébe akár a gyerekeket, unokákat is be lehet vonni.
Recept ITT olvasható: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/hidegtalak-party-falatok/2512-husveti-csirke-toltott-tojas-recept.html
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás