Recept Blog: 2011. április

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2011. április

http://www.google.hu/search?q=Kib%C3%A9di%20Ervin%20Any%C3%A1m&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&source=hp&channel=np

40 dkg lisztet elmorzsolok 10 dkg zsírral, belereszelek 1 egész citromot, 1/2 dl tejfölt teszek hozzá, 2 tojást és 3 dkg élesztőt, amit egy pici cukorral tejfen megfuttatok. Az egészet ősszeállítom megkelesztem.  Kis rudakat  sodrok belőle, és a nyújtódeszkára szórt kristálycukorban kissé megforgatom,. kb lo cm-es S-alaku süteményeket formálok belőle, és kizsirozott tepsiben szépen kisűtőm.

A recept anyukámtól ered, sokszor sütötte ezt a tésztát.

 

6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verek, majd egyénként beleteszem a 6 tojás sárgáját, 3 csomag vanília pudingot, késhegynyi sütőport, sütőpapírral bélelt  tepsibe teszem, mint a piskótát./ Bár az eredeti rp.szerint újság papírral kell kibélelni a tepsit/, és előmelegített sütőben a piskótához hasonlóan  megsütöm. Ugyan ezt a mennyiséget újra elkészítem, de puncs pudingot teszek bele.

Mikor kihült a tészta az alábbi krémmel megtöltöm:

 

krém: 

3,5 dl tejben , 5 dkg cukorral 15 dkg lisztből  krémet főzők.,keverem, míg ki nem hűl.

Tovább 

Szervusztok! Húsvétkor anyu a kezembe nyomott egy tortalapot, hogy kezdjek vele valamit. Nem rajongok a tortalapokért (készen vett volt), de a fantáziám azért beindult. Legyen citromos! Főztem egy lemon curdot, amit mascarponével dúsítottam. Hmmmm de finom is lett. Ha érdekel, nézzétek meg a receptjét, nagyon egyszerű:

 

http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tortak/3184-mascarpones-citromtorta-recept-.html

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon klasszul néz ki, biztos, hogy nagyon finom is! Megsütöm, ha sikerül, ha nem!Köszönöm a receptet!

elkészítés 

  1. A tojásokat miután megfőztük, és megtisztítottuk, hosszában félbevágjuk, és kiszedjük a sárgáját.
  2. Ezt összekavarjuk a sajttal, fűszerekkel és a vajjal. Hűlni hagyjuk.
  3. A fejes salátát megmossuk, megszárítjuk, és szétszedjük levelekre.
  4. Az ecetből, sóból, borsból, narancsléből dresszinget készítünk. Hozzáadjuk az újhagymát, bazsalikomot. A paprikákat apró darabokra vágjuk, szintúgy a paradicsomot is, és belekeverjük az öntetbe.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike ezt jó kis receptet.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

Töltött tojás salátával recept 
  • előkészület: 20 perc
  • főzés: 35 perc
közepes
hozzávalók 4 főre 
  • 4 tojás
  • 150 g krémes sajt
  • 2 tk petrezselyem
  • 2 tk bazsalikom
  • 1 tk medvehagyma / snidling
  • 15 g krémes vaj
  • 1 fejessaláta
  • fél piros és fél sárga kaliforniai paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 ek fehérborecet
  • fél szál újhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 5 ek narancslé

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 13 éve

Igen most vettem észre, hogy lemaradt az elkészítés módja.Igyekszem pótolni.Köszönöm az észrevételt.

Ilike Puszi.

Húsvéti torta



Hozzávalók:

1 db 5 tojásos sárga piskóta tortalap
1 db 5 tojásos barna piskóta tortalap

Töltelék:

50 dkg vaníliás krémtúró
2 tojás
2 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
1 dl tej
2 citrom reszelt héja
1 citrom leve
15 dkg habosra kevert puha vaj
1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zselatinfix)

2.5 dl habtejszín (itt Hulala növényi hab) keményre vert habja
1 csomag habfixáló

1 üveg meggybefőtt
2 evőkanál cukor
1 csomag vanília ízű pudingpor

Díszítés:

2.5 dl habtejszín keményre vert habja
1 csomag habfixáló
Nyuszi: nyújtható fondant, vagy marcipán, kókuszreszelék, ételszínező

Elkészítés:

A meggybefőtt levét kiegészítjük 5 dl-re, egy keveset elveszünk belőle, amellyel simára keverjük a cukor felével elkevert pudingport.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szép ,ötletes,az ünnephez illő torta.
Nem is túl bonyolult,imádjuk a meggyeset és a habosat.
Köszönöm:Edit.

Tovább 

Mazsolás kalács

Hozzávalók:
3 dl tej, 50 dkg finomliszt, 5 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg vaj, reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 0,5 kávéskanál só; a lekenéshez: 1 dl tej


Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük (vagy kézzel összegyúrjuk), és meleg helyen megkelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán alaposan átgyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk. Hurkákat sodrunk belőle, és hármas fonással összefonjuk, mintha csak copfot csinálnánk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

lányok a római tálat bízony be kell áztattni!!! Máskép szét hasad!

Tovább 

 Gyömbéres-csokis kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Gyömbéres-csokis kocka

 

Hozzávalók:

20 dkg mazsola

12,5 dkg margarin

20 dkg porcukor

2 tasak vaníliás cukor

1 kk. őrölt gyömbér

4 db tojás

25 dkg finomliszt

1 tasak sütőpor

25 dkg darált étcsokoládé

A mázhoz:

15 dkg tortabevonó csokoládé

2 ek. étolaj

cukrozott cseresznye,gyömbér,aszalt sárgabarack,mogyoró

 

Elkészítése:

Egy 25×35 cm-es tepit kibélelünk sütőpapírral.

A sütőt bemelegítjük 180 fokra.

A mazsolát leöblítjük forró vízzel,lecepegtetjük,szárazra töröljük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Edit.

Tovább 

 Kakaós linzer

13 éve | [Törölt felhasználó] | 13 hozzászólás

Kakaós linzer

Hozzávalók:50 dkg liszt

                   1 csg. sütőpor

                  30 dkg zsír vagy vaj

                  20 dkg porcukor

                    8 dkg kakaópor

                    2 tojássárgája

                    1 csg vaníliás cukor

                     baracklekvár

 

Elkészítése:

A lisztet a zsírral vagy vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,a kakaót és a vaníliás cukrot,egy csipet sóval összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

Grebenár Károlyné üzente 13 éve

Köszi a képet, tényleg guszta! Megpróbálom majd ezt is.

Tovább 

network.hu

 Sziasztok! Most már tényleg a nyakunkon van a húsvét. Ugye a megúnhatatlan töltött tojás sehonnan nem maradhat el.....mutatok egy helyes, ötletes megoldást, aminek a készítésébe akár a gyerekeket, unokákat is be lehet vonni.

 

Recept ITT olvasható: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/hidegtalak-party-falatok/2512-husveti-csirke-toltott-tojas-recept.html

Utolsó hozzászólás

Kissné Bokor Éva üzente 12 éve

Szuper jó,én el készítettem. Éva

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu