Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 db 5 tojásos sárga piskóta tortalap
1 db 5 tojásos barna piskóta tortalap
Töltelék:
50 dkg vaníliás krémtúró
2 tojás
2 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
1 dl tej
2 citrom reszelt héja
1 citrom leve
15 dkg habosra kevert puha vaj
1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zselatinfix)
2.5 dl habtejszín (itt Hulala növényi hab) keményre vert habja
1 csomag habfixáló
1 üveg meggybefőtt
2 evőkanál cukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
Díszítés:
2.5 dl habtejszín keményre vert habja
1 csomag habfixáló
Nyuszi: nyújtható fondant, vagy marcipán, kókuszreszelék, ételszínező
Elkészítés:
A
meggybefőtt levét kiegészítjük 5 dl-re, egy keveset elveszünk belőle,
amellyel simára keverjük a cukor felével elkevert pudingport.
A
maradékot felforraljuk, majd felöntjük vele a pudingos masszát, és
kavargatva, jól besűrítve felfőzzük, végül hozzáadjuk a kifejtett
meggyet. Hagyjuk kihűlni.
A tojásokat a liszttel, cukorral, és a
tejjel habverővel elkeverjük, és lassú tűzön kevergetve besűrítjük, majd
ízesítjük a citromhéjjal, a levével, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Miután kihűlt, elkeverjük a habos vajjal, és a vaníliás krémtúróval.
A
zselatint kevés vízzel kis lángon, kevergetve langyosra feloldjuk, a
masszából egy keveset hozzáadunk, elkeverjük, és így adjuk a nagyobb
mennyiségű krémhez.
A tortalapokat két-két lapra szeljük, alulra
kerül a barna, erre kenjük a krémtúrós tölteléket, amelyre a tejszínhab
felét simítjuk rá. (Ha nem édesített tejszínt használunk, ízlés szerint
pár dkg porcukorral ízesítjük.)
Rátesszük az egyik sárga lapot, amelyre a meggyes massza kerül, ismét sárga lap, sárga krém, tejszínhab, barna lap.
Tetejét vastagabban kenjük meg tejszínhabbal, tetszés szerint díszítjük a tortát.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Barackos joghurttorta