Recept Blog: 2009. január

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. január

network.hu

Lányaim egyik kedvenc sütije és én is nagyon szeretem ropogtatni! ;)

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt

25 dkg cukor

4 tojássárgája

1 egész tojás

1 dkg õrölt gyömbér

 

Az egészet egyenletes masszává gyúrjuk, ujjnyira kinyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk a kekszeket és 2 órát állni hagyjuk. Lassú tûzön kell sütni.

Puha csak egy-két nap múlva lesz, addig meg gyenge fogazatúaknak nem ajánlom, fogzós kisgyerekeknek viszont annál inkább! Egy dolgot azért jó ha tudunk: kissé szélhajtó, úgyhogy este már nem ajánlott kisebb gyermekeink kezébe nyomni!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Klasszul meg lehet bolondítani szinte bármilyen tortát, ha a piskótájába valódi gyömbért reszelünk! Nem kell sok, és különleges pikáns ízt ad!

Tovább 

network.hu

Sziasztok!

 

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a fokhagymát nagyszerûen lehet tartósítani, illetve hosszabb ideig frissen tartani!

 

Nem kell más hozzá, csak annyi, hogy a megpucolt gerezdeket le kell reszelni vagy turmixolni - kinek, mi az egyszerûbb vagy tetszõsebb. Az így kapott "masszát" össze kell keverni olajjal és annyira felönteni a befõttesüvegben vele, hogy teljesen ellepje a massza tetejét.

 

Ezután szorosan lezárva, kamrában vagy egyébb nem annyira fûtött helyen kell tárolni.

Utolsó hozzászólás

Kárpáti Klára üzente 8 éve

Így igaz ahogy írod. Én olíva olajjal töltöttem fel az üveget, hűtőszekrényben tartom. Eredeti színe megmaradt, vagyis az olaj színétől egy kissé sárgás.

A rántással ugyanezt teszem, többet készítek mint amire szükségem van, a maradékot üvegbe töltöm, olíva olajjal felöntöm, bármikor hideg víz hozzáadásával hasznosítani tudom.

Ezekkel az ötletekkel a rohanó világban időt is spórolunk.

Tovább 

 

network.hu

Megosztanám Veletek a - szerintem - legfinomabb kakaós csiga receptet... a világon? Döntse el mindenki maga, de engem teljesen levett a lábamról... a kis családomról már nem is szólva!

A hozzávalók viszonylag nagy mennyiségre vannak írva - két tepsinyi mennyiség - aki gondolja felezze nyugodtan!

 

 

Hozzávalók:

1kg finomliszt

2 ek cukor

30 dkg zsír

2 egész tojás

fél ek só

5 dkg élesztõ

3dl tej

 

A tejbõl kiveszünk 1,5dl-t, hozzá adunk egy kis cukrot és langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztõt.

Tovább 

 hszWBNoJCMHjseb

8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

FQLbGY yfaaazerpoes, [url=http://crjoezbpfmbg.com/]crjoezbpfmbg[/url], [link=http://zisvvywxewnj.com/]zisvvywxewnj[/link], http://edoecbczrtcm.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Sikerült összehoznod a házi "töki pompost"! A családom nagy kedvence, sajnos ritkán esszük, mert nagyon kalóriadús ....

network.hu

Egy tipp a közelgõ húsvétra locsolóváró háziasszonyoknak: majd tegyenek félre egy kis sonkát (a legfinomabb a magalicáé!) és kinálják a kedves locsolókat ezzel elkészített töltött tojással! Táplálóbb, nem szokványos falatka és az estleg enyhén illuminált locsolók különösképpen díjazni fogják az ötletet!

Az elkészítése egyszerû: a fõtt tojások sárgáját  kiszedjük, és összekeverjük fõtt, darált sonkával, kevés tejföllel. Az így elkészült masszával dekoratívan megtöltjük  a tojásfehérjéket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Guszta,és biztosan finom is.Köszi a remek receptet!

Tovább 

 SevVHsBHIKsqTmRG

8 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

9jf1pI hmgzpqawupoa, [url=http://iuhhvvhaeosl.com/]iuhhvvhaeosl[/url], [link=http://axggbwqdecpw.com/]axggbwqdecpw[/link], http://wkfkmujxpzzw.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Én is szoktam ilyet sütni, fagyasztható is a bekevert tészta.

Tudtad, hogy a legtöbb virág ehetõ? Különleges illatuk különleges ízeket leng körül (de vannak azért becsapósak is köztük, mint például az Angyaltrombita. Ez az egyik legfinomabb, émelyítõ illatû virág, virága azonban mérgezõ!)

 

Ám csak a saját kertünkben, barátságos körülmények közt nevelt növények alkalmasak emberi fogyasztásra, a piacon, dísznövény szaküzletben kapható virágokat ne legeljétek le, mert agyon vannak permetezve!

 

network.hu

A többibõl viszont millió és egy féle dolgot kreálhatsz: a teát gondolom mondanom sem kell, de készíthetsz fûszervajat, leveseket, ízesíthetsz velük salátákat, édességeket, fõtt tésztát és sajtot is.

Tovább 

network.hu

Hoztam nektek egy szuper finom aranygaluska receptet... a család egyik nagy kedvence!

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt

2 dkg élesztõ egy kk porcukorral 1dl tejben felfuttatva

2 tojássárgája

2 dl tej

6 dkg Rama v. zsír

5 dkg porcukor

1 csipet só

 

A fentieket szépen össze kell dolgozni és egy órát keleszteni meleg helyen.

Ha megkelt, körülbelül másfél ujjnyira kell nyújtani a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatunk köröket. Ezeket egymás mellé rendezzük egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a következõ keverék felével:

40 dkg darált dió

30 dkg porcukor

 

Ezután egy újabb sor pogácsaszagatós tésztaréteg, újabb kenés és egy újabb adag szórás a tetejére is, a diós keverékbõl.

Tovább 

Na jó, a desszertet sem lehet kihagyni, és ha van idõnk és kedvünk, mi is elkészíthetjük a krémet. 

Ráadásul kispórolhatjuk belõle az avasodásgátlót, a barnulásgátlót és egyéb "finomságokat", nem mellesleg sokkal finomabb lesz, mint a bolti.

 

Én így készítettem a legutóbb :

 

 

1 dkg gesztenyét a laposabb felén bevátam, azután  alufóliával bélelt  tepsiben 1-2 dl vizzel nyakonöntve addig sütöttem, amíg  ki nem nyílt a héja ( nagyjából 30-40 percig), és az illata be nem töltötte a konyhát.

Utolsó hozzászólás

Kissné Magdi üzente 3 éve

Köszönöm a gesztenyés ötletet és receptet.Üdv.: Magdi

Tovább 

Nagyon egészség-tudatosra vettem a formám a gesztenyével, de nem is csoda! Úgy látszik, hatott rám a benne rejlõ földi jók varázsereje.

...a gesztenyét egyébként kicsit ezoterikusabb tájakon a tisztánlátással, a bölcsességgel társítják :)

A vitamindús leves és a tápláló fõétel után most egy könnyû heringes saláta kerül terítékre. A hering szintén dúskál minden jóban és egészségesben, ezt gondolom már mondanom sem kell:) És ezzel a menüvel fel is töltöttük egy idõre a vitaminraktárainkat!

Tovább 

A leves után következhet a gesztenyével készült fõétel. Elõször valami húsosra gondoltam, de aztán végül mégis inkább valami szokatlanabb mellett döntöttem. A gesztenyével sütött burgonyát viszont, amelett, hogy laktató, vegetáriánusok is ehetik. Könnyû, köretnek is kiváló, és nagyon ízletes!

 

Hozzávalók:

 

fél kiló gesztenye

fél kiló újkrumpli, apróbbakat válassz

3 gerezd fokhagyma

kevés olívaolaj

friss bazsalikom, jó sok

kevés só, bors

 

Alaposan mosd meg a krumplikat, a mosogatószivaccsal dörzsöld õket patyolattisztára!

Tovább 

A meztelen szakács megint elõrukkolt valami egyedülálló ötlettel, de most nem az ízek, hanem kütyük területén.

network.hu

A Nintendo What's Cooking névre keresztelt kis szerkezete amellett, hogy játék, a memória állományából bármikor elõránthatjuk Jamie legjobb receptjeit. A virtuális konyhák valamelyikében megtekinthetjük az interaktív fõzõmûsort, a kiválasztott receptbõl a kütyü pedig azonnal bevásárlólistát generál. Ha beszereztük a hozzávalókat, elég csak Jamie-re hallgatni, mert még beszél is.

Tovább 

Sziasztok!

 

Most egy több részes sorozatot szeretnék szentelni a gesztenyével készülõ ételeknek, mert bár én önmagában nem kimondottan kultiválom, annál inkább ízlenek a gesztenyével "fûszerezett" finomságok.

 

Igazából elsõre nekem is a tipikus magyarhoni édesség, a gesztenyepüré ugrik be errõl a termésrõl, ami nem csak finom, de nagyjából a leggyorsabban elkészíthetõ édesség: mûanyag gesztenyemassza mûanyag tejszínhabbal, nyammnyamm:)

(Egyébként a gesztenyemassza olasz eredetû desszert.

Tovább 

 Húsvéti ajándékok - tojáslikőr

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

A húsvéti ajándékozás hagyománya évszázados hagyomány, persze csak ami a piros festett tojást illeti. Manapság sokan csinálnak belõle hasonlóan nagy játékvásárlást, mint karácsonykor szokás. Pedig felesleges, hiszen sokkal izgalmasabb és örömszerzõbb egy tojáskeresés , egy-egy apró, saját készítésû ajándékkal kiegészítve, amivel utána szinte egész nap eljátszik a gyerek.

A locsolóknak pedig adjunk valami egyedit! Kreatívan elkészített színes tojást, saját készítésû aprósüteményt vagy italt, szépen becsomagolva.

Tovább 

network.hu

Hoztam Nektek egy kis fánk receptet. Majd jól jöhet a farsangoláshoz, bár tudom, még odébb van.

 

Hozzávalók (kb 2121 db fánkhoz)

 

A fánkhoz:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztõ
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
5 db tojássárga

 

A sütéshez:
olaj

A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor

 

1. A lisztet egy edénybe tesszük, és a tejben cukorral felfuttatott élesztõt hozzáadjuk és némiképp összedolgozzuk

2. Ráöntjük az olvasztott (nem forró!) vajat, és a tojások sárgáját.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Kb. 2121 db fánkhoz ... :)))

Tovább 

 tsWQToFOaLrZjDgqH

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Rz620f http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

A magyar közízlés leginkább a szõlõt, a szilvát és a sárgabarackot kultiválja aszalva, de piacokon, vagy jobb élelmiszerboltok polcain szinte a létezõ összes gyümölcs aszalt változatából válogathatunk. Sõt, még répát, gombát, medvehagymát, és más leveles fûszer- és gyógynövényeket is találunk, ami így tél derekán nem egy utolsó dolog.

network.hu

 

Az egyetlen probléma, hogy ezeket a finom csemegéket rendszerint cukorral vonják be, nem keveset rontva az amúgy igen magas egészségesség faktoron.

Utolsó hozzászólás

Milcsovics Enikő üzente 8 éve

Szerintem is nagyon jó nasi az aszalt gyümölcs! Nagyon szeretem! Egyik nap még nézegettük is a férjemmel, hogy lehet venni aszaló szerkezetet. Biztosan sokaknak nem újdonság, de én még mindig a sütős megoldásnál tartok és rácsodálkoztam, hogy milyen jó dolgokat is képesek kitalálni ebben a témában emberek.

Tovább 

Ez a pár nap Újév és Farsang között nem túl sok, de arra éppen elég, hogy egy kicsit diétásabb kosztra fogva magunkat, adjuk egy rövid pihenõidõt a gyomrunknak.

Én viszont a diétát sem bírom ki édesség nélkül, azonban ilyenkor igyekszem kalóriaszegész sütikkel kényeztetni magam. Egyébként ezeket a nem hagyományos desszerteket az egész család szereti, mert valami attól, hogy "fogyókúrás", még nem feltétlen fûrészpor ízû!

Az egyik új kedvencünk a Macskafarka.

Tovább 

Hiába vagyok még mindig torkig a Karácsonyi-Újévi lakomázással, nem bírom abbahagyni, legalábbis ami a mákevést illeti.

Tényleg függõséget okoz:)

Némileg aggódva olvastam utána, de ha minden igaz, csak a gubóból kivont alkaloidákat használják legális, vagy illegális módon "fájdalomcsillapításra". (Egyébként magyar találmány, mármint az alkaloidák detektálása, kivonása és újrahasznosítása.)

2006. január 1. óta a fehérvirágú mák állesz cuzámmen drognak minõsül, ebbõl logikusan következik, hogy a lilás-kékes nem, tehát minden félelmem tovaillant.

Tovább 

network.hu

Nagyon érdekes és egyben meglepõ dolgokat olvastam nem rég a mézrõl! Mindamellett, hogy különleges tápanyagokat tartalmaz, rengeteg problémára orvoslat, és még a szépségápolásban is sokmindenre használják.

 

A natúr méz rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Segíti a kalcium-felszívódást, javít a táplálkozásból eredõ vérszegénységen, almaecettel kombinálva pedig jótékony hatással van a gyulladt izületekre, mindenfajta fertõzésre és légzõszervi megbetegedésre gyógyír, gyorsítja a gyomorfekély gyógyulását, és az allergiák kezelésében is segít.

Tovább 

network.hu

Van egy nagyon jó, tényleg kedv szerint variálható, ízesíthetû, nagyon könnyû keverttésztás sütemény receptem.

Egy 2-3 fõs családnak elég a leírt mennyiség, de lehet vendégvárás esetén dupla mennyiségeket venni a hozzávalókból, csak ezesetben a tepsiméretet is eszerint válasszuk. Meg lehet sütni õzgerinc formában, de egyéb formályú tepsiben, tortaformában is.

 

Hozzávalók:

20dkg finom liszt (ezt igény szerint lehet felesben rozsliszttel elkészíteni)

1/2 csomag sütõpor

2 egész tojás (dupla mennyiségnél elég a 3, nem kell 4!)

1 csipet só

10dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor (dupla mennyiségnél is elég az 1 csomag!)

10dkg Rama

1/2 dl rum (gyerekek fogyasztása esetén kihagyhatjuk)

 

Ezen kívûl ízlés szerint elkészíthetjük kókuszreszelék, vagy kandírozott gyümölcs, vagy/és darabokra tört étcsoki, vagy fahéj, vagy kakaópor hozzáadásával.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

hmmm..

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 21 órája új képet töltött fel:

Sajtosmagos_pogacsa_2046601_9995_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Otello_szolos_retes_2045700_8623_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Kepviselofank_2045207_9266_s

Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

Turos_batyu_muffin_formaban_2044917_9643_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Gyumolcs_csendelet_2044509_6290_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Babos_rizskoret_csirke_kockakkal_2043546_2261_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu