Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lányaim egyik kedvenc sütije és én is nagyon szeretem ropogtatni! ;)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojássárgája
1 egész tojás
1 dkg õrölt gyömbér
Az egészet egyenletes masszává gyúrjuk, ujjnyira kinyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk a kekszeket és 2 órát állni hagyjuk. Lassú tûzön kell sütni.
Puha csak egy-két nap múlva lesz, addig meg gyenge fogazatúaknak nem ajánlom, fogzós kisgyerekeknek viszont annál inkább! Egy dolgot azért jó ha tudunk: kissé szélhajtó, úgyhogy este már nem ajánlott kisebb gyermekeink kezébe nyomni!
15 éve | Lovas Vanda | 3 hozzászólás
Sziasztok!
Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a fokhagymát nagyszerûen lehet tartósítani, illetve hosszabb ideig frissen tartani!
Nem kell más hozzá, csak annyi, hogy a megpucolt gerezdeket le kell reszelni vagy turmixolni - kinek, mi az egyszerûbb vagy tetszõsebb. Az így kapott "masszát" össze kell keverni olajjal és annyira felönteni a befõttesüvegben vele, hogy teljesen ellepje a massza tetejét.
Ezután szorosan lezárva, kamrában vagy egyébb nem annyira fûtött helyen kell tárolni.
|
|
Megosztanám Veletek a - szerintem - legfinomabb kakaós csiga receptet... a világon? Döntse el mindenki maga, de engem teljesen levett a lábamról... a kis családomról már nem is szólva!
A hozzávalók viszonylag nagy mennyiségre vannak írva - két tepsinyi mennyiség - aki gondolja felezze nyugodtan!
Hozzávalók:
1kg finomliszt
2 ek cukor
30 dkg zsír
2 egész tojás
fél ek só
5 dkg élesztõ
3dl tej
A tejbõl kiveszünk 1,5dl-t, hozzá adunk egy kis cukrot és langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztõt.
Egy tipp a közelgõ húsvétra locsolóváró háziasszonyoknak: majd tegyenek félre egy kis sonkát (a legfinomabb a magalicáé!) és kinálják a kedves locsolókat ezzel elkészített töltött tojással! Táplálóbb, nem szokványos falatka és az estleg enyhén illuminált locsolók különösképpen díjazni fogják az ötletet!
Az elkészítése egyszerû: a fõtt tojások sárgáját kiszedjük, és összekeverjük fõtt, darált sonkával, kevés tejföllel. Az így elkészült masszával dekoratívan megtöltjük a tojásfehérjéket.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Tudtad, hogy a legtöbb virág ehetõ? Különleges illatuk különleges ízeket leng körül (de vannak azért becsapósak is köztük, mint például az Angyaltrombita. Ez az egyik legfinomabb, émelyítõ illatû virág, virága azonban mérgezõ!)
Ám csak a saját kertünkben, barátságos körülmények közt nevelt növények alkalmasak emberi fogyasztásra, a piacon, dísznövény szaküzletben kapható virágokat ne legeljétek le, mert agyon vannak permetezve!
A többibõl viszont millió és egy féle dolgot kreálhatsz: a teát gondolom mondanom sem kell, de készíthetsz fûszervajat, leveseket, ízesíthetsz velük salátákat, édességeket, fõtt tésztát és sajtot is.
15 éve | Erdész Sára | 0 hozzászólás
Hoztam nektek egy szuper finom aranygaluska receptet... a család egyik nagy kedvence!
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 dkg élesztõ egy kk porcukorral 1dl tejben felfuttatva
2 tojássárgája
2 dl tej
6 dkg Rama v. zsír
5 dkg porcukor
1 csipet só
A fentieket szépen össze kell dolgozni és egy órát keleszteni meleg helyen.
Ha megkelt, körülbelül másfél ujjnyira kell nyújtani a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatunk köröket. Ezeket egymás mellé rendezzük egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a következõ keverék felével:
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
Ezután egy újabb sor pogácsaszagatós tésztaréteg, újabb kenés és egy újabb adag szórás a tetejére is, a diós keverékbõl.
15 éve | Serfőző Éva | 2 hozzászólás
Na jó, a desszertet sem lehet kihagyni, és ha van idõnk és kedvünk, mi is elkészíthetjük a krémet.
Ráadásul kispórolhatjuk belõle az avasodásgátlót, a barnulásgátlót és egyéb "finomságokat", nem mellesleg sokkal finomabb lesz, mint a bolti.
Én így készítettem a legutóbb :
1 dkg gesztenyét a laposabb felén bevátam, azután alufóliával bélelt tepsiben 1-2 dl vizzel nyakonöntve addig sütöttem, amíg ki nem nyílt a héja ( nagyjából 30-40 percig), és az illata be nem töltötte a konyhát.
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
Nagyon egészség-tudatosra vettem a formám a gesztenyével, de nem is csoda! Úgy látszik, hatott rám a benne rejlõ földi jók varázsereje.
...a gesztenyét egyébként kicsit ezoterikusabb tájakon a tisztánlátással, a bölcsességgel társítják :)
A vitamindús leves és a tápláló fõétel után most egy könnyû heringes saláta kerül terítékre. A hering szintén dúskál minden jóban és egészségesben, ezt gondolom már mondanom sem kell:) És ezzel a menüvel fel is töltöttük egy idõre a vitaminraktárainkat!
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
A leves után következhet a gesztenyével készült fõétel. Elõször valami húsosra gondoltam, de aztán végül mégis inkább valami szokatlanabb mellett döntöttem. A gesztenyével sütött burgonyát viszont, amelett, hogy laktató, vegetáriánusok is ehetik. Könnyû, köretnek is kiváló, és nagyon ízletes!
Hozzávalók:
fél kiló gesztenye
fél kiló újkrumpli, apróbbakat válassz
3 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
friss bazsalikom, jó sok
kevés só, bors
Alaposan mosd meg a krumplikat, a mosogatószivaccsal dörzsöld õket patyolattisztára!
A meztelen szakács megint elõrukkolt valami egyedülálló ötlettel, de most nem az ízek, hanem kütyük területén.
A Nintendo What's Cooking névre keresztelt kis szerkezete amellett, hogy játék, a memória állományából bármikor elõránthatjuk Jamie legjobb receptjeit. A virtuális konyhák valamelyikében megtekinthetjük az interaktív fõzõmûsort, a kiválasztott receptbõl a kütyü pedig azonnal bevásárlólistát generál. Ha beszereztük a hozzávalókat, elég csak Jamie-re hallgatni, mert még beszél is.
Sziasztok!
Most egy több részes sorozatot szeretnék szentelni a gesztenyével készülõ ételeknek, mert bár én önmagában nem kimondottan kultiválom, annál inkább ízlenek a gesztenyével "fûszerezett" finomságok.
Igazából elsõre nekem is a tipikus magyarhoni édesség, a gesztenyepüré ugrik be errõl a termésrõl, ami nem csak finom, de nagyjából a leggyorsabban elkészíthetõ édesség: mûanyag gesztenyemassza mûanyag tejszínhabbal, nyammnyamm:)
(Egyébként a gesztenyemassza olasz eredetû desszert.
A húsvéti ajándékozás hagyománya évszázados hagyomány, persze csak ami a piros festett tojást illeti. Manapság sokan csinálnak belõle hasonlóan nagy játékvásárlást, mint karácsonykor szokás. Pedig felesleges, hiszen sokkal izgalmasabb és örömszerzõbb egy tojáskeresés , egy-egy apró, saját készítésû ajándékkal kiegészítve, amivel utána szinte egész nap eljátszik a gyerek.
A locsolóknak pedig adjunk valami egyedit! Kreatívan elkészített színes tojást, saját készítésû aprósüteményt vagy italt, szépen becsomagolva.
Hoztam Nektek egy kis fánk receptet. Majd jól jöhet a farsangoláshoz, bár tudom, még odébb van.
Hozzávalók (kb 2121 db fánkhoz)
A fánkhoz:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztõ
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
5 db tojássárga
A sütéshez:
olaj
A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
1. A lisztet egy edénybe tesszük, és a tejben cukorral felfuttatott élesztõt hozzáadjuk és némiképp összedolgozzuk
2. Ráöntjük az olvasztott (nem forró!) vajat, és a tojások sárgáját.
A magyar közízlés leginkább a szõlõt, a szilvát és a sárgabarackot kultiválja aszalva, de piacokon, vagy jobb élelmiszerboltok polcain szinte a létezõ összes gyümölcs aszalt változatából válogathatunk. Sõt, még répát, gombát, medvehagymát, és más leveles fûszer- és gyógynövényeket is találunk, ami így tél derekán nem egy utolsó dolog.
Az egyetlen probléma, hogy ezeket a finom csemegéket rendszerint cukorral vonják be, nem keveset rontva az amúgy igen magas egészségesség faktoron.
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
Ez a pár nap Újév és Farsang között nem túl sok, de arra éppen elég, hogy egy kicsit diétásabb kosztra fogva magunkat, adjuk egy rövid pihenõidõt a gyomrunknak.
Én viszont a diétát sem bírom ki édesség nélkül, azonban ilyenkor igyekszem kalóriaszegész sütikkel kényeztetni magam. Egyébként ezeket a nem hagyományos desszerteket az egész család szereti, mert valami attól, hogy "fogyókúrás", még nem feltétlen fûrészpor ízû!
Az egyik új kedvencünk a Macskafarka.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Hiába vagyok még mindig torkig a Karácsonyi-Újévi lakomázással, nem bírom abbahagyni, legalábbis ami a mákevést illeti.
Tényleg függõséget okoz:)
Némileg aggódva olvastam utána, de ha minden igaz, csak a gubóból kivont alkaloidákat használják legális, vagy illegális módon "fájdalomcsillapításra". (Egyébként magyar találmány, mármint az alkaloidák detektálása, kivonása és újrahasznosítása.)
2006. január 1. óta a fehérvirágú mák állesz cuzámmen drognak minõsül, ebbõl logikusan következik, hogy a lilás-kékes nem, tehát minden félelmem tovaillant.
Nagyon érdekes és egyben meglepõ dolgokat olvastam nem rég a mézrõl! Mindamellett, hogy különleges tápanyagokat tartalmaz, rengeteg problémára orvoslat, és még a szépségápolásban is sokmindenre használják.
A natúr méz rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Segíti a kalcium-felszívódást, javít a táplálkozásból eredõ vérszegénységen, almaecettel kombinálva pedig jótékony hatással van a gyulladt izületekre, mindenfajta fertõzésre és légzõszervi megbetegedésre gyógyír, gyorsítja a gyomorfekély gyógyulását, és az allergiák kezelésében is segít.
Van egy nagyon jó, tényleg kedv szerint variálható, ízesíthetû, nagyon könnyû keverttésztás sütemény receptem.
Egy 2-3 fõs családnak elég a leírt mennyiség, de lehet vendégvárás esetén dupla mennyiségeket venni a hozzávalókból, csak ezesetben a tepsiméretet is eszerint válasszuk. Meg lehet sütni õzgerinc formában, de egyéb formályú tepsiben, tortaformában is.
Hozzávalók:
20dkg finom liszt (ezt igény szerint lehet felesben rozsliszttel elkészíteni)
1/2 csomag sütõpor
2 egész tojás (dupla mennyiségnél elég a 3, nem kell 4!)
1 csipet só
10dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor (dupla mennyiségnél is elég az 1 csomag!)
10dkg Rama
1/2 dl rum (gyerekek fogyasztása esetén kihagyhatjuk)
Ezen kívûl ízlés szerint elkészíthetjük kókuszreszelék, vagy kandírozott gyümölcs, vagy/és darabokra tört étcsoki, vagy fahéj, vagy kakaópor hozzáadásával.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás