Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagyon egészség-tudatosra vettem a formám a gesztenyével, de nem is csoda! Úgy látszik, hatott rám a benne rejlő földi jók varázsereje.
...a gesztenyét egyébként kicsit ezoterikusabb tájakon a tisztánlátással, a bölcsességgel társítják :)
A vitamindús leves és a tápláló főétel után most egy könnyű heringes saláta kerül terítékre. A hering szintén dúskál minden jóban és egészségesben, ezt gondolom már mondanom sem kell:) És ezzel a menüvel fel is töltöttük egy időre a vitaminraktárainkat!
Hozzávalók
a marinált halhoz:
20 dkg füstölt hering
3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál friss citromlé
egy csipet só, kevés zöldbors, vagy rózsabors
a zöldsalátához:
20 dkg endívia
10 dkg koktélparadicsom
40 dkg szelídgesztenye
20 dkg friss füge
3 dkg fenyőmag
só
Először bevagdosom a gesztenye héját, 5 percre forró vízben dobom, aztán lecsöpögtetem, leöblítem, azután megszabadítom a kemény héjától, és lehúzom a belső hártyát is.
A heringet kisebb darabokra vágom, egy mélyebb salátás tálba helyezem, megsózom, borsozom, és meglocsolom citromlével és olajjal, majd fél órára hűtőbe teszem.
Közben megmosom, és apróbb darabokra tépkedem az endíviát.
Alaposan leöblögetem a fügét is, papírtörlővel leitatom róla a vizet, és négyfelé vágom.
Már csak a fenyőmag van hátra: ezt zsiradék nélkül, teflonban pirítom aranybarnára.
Az endíviát ízlésesen elrendezgetem egy szép tálom, ráhelyezem a félbevágott koktélparadicsomot, a gesztenyét, a lecsöpögtetett marinált heringet és a fügéket, az egészre ráöntöm a páclét, és megszórom fenyőmaggal. Az eredmény nem csak finom, de guszta is:
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sütőtökös-gesztenyés krémleves
Gesztenyemassza házilag
Gesztenyés tepsis burgonya
Szezonális földi jók a fáról - gesztenyés receptek