Recept: Gesztenyemassza házilag

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Na jó, a desszertet sem lehet kihagyni, és ha van időnk és kedvünk, mi is elkészíthetjük a krémet. 

Ráadásul kispórolhatjuk belőle az avasodásgátlót, a barnulásgátlót és egyéb "finomságokat", nem mellesleg sokkal finomabb lesz, mint a bolti.

 

Én így készítettem a legutóbb :

 

 

1 dkg gesztenyét a laposabb felén bevátam, azután  alufóliával bélelt  tepsiben 1-2 dl vizzel nyakonöntve addig sütöttem, amíg  ki nem nyílt a héja ( nagyjából 30-40 percig), és az illata be nem töltötte a konyhát.

network.hu

 

 

 

Ezután még langyosan megszabadítottam külső, és belső hártyás héjától is, és egy lábosba szórtam. Ráöntöttem

 

3,5 del tejet, valamint

3,5 del vizet, és

1 rúd vaníliát is rákapargattam,

 

 majd feltettem főni. Fedő alatt nagyjából háromnegyed óra alatt puhára fő.

Ezalatt

 

5dkg cukrot

1 dl vízzel

 

sziruposra összeforraltam. Leszűrtem a gesztenyét, hozzáadtam az elkészült cukorszirupot, valamint

 

5 dkg olvasztott vajat,

1,5 dl tejszínt

és fél kávéskanálnyi sót,

 

és robotgéppel simára kevertem. Azután hűtőben pihentettem egy jó órát, és elégedetten kóstolgattam.

network.hu

Innentől  tetszés szerint felhasználható: Krémnek palacsintába vagy sütibe, de hagyományosan, krumplinyomóval áttörve, tejszínhabbal megkoronázva is mennyei eledel. Már annak, aki szereti, én nem rajongok érte, de ez most mellékes:)

 

És mi nem teszünk bele sem avasodásgátlót, sem barnulásgátlót, sem tartósítószert, és az jó.

 

További lehetőségek, ha elkészítjük krémnek.

Ehhez hozzáadunk

10 dkg méz

6 dkg vaj

1 tojássárgája

1 dl tejföl

1 csomag vaníliáscukor

2 dkg finom csoki

 

Külön edényben gőz fölött megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a vaníliáscukrot. Egy másik tálban habverővel alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalót, majd a két masszát óvatosan összekeverjük.

Címkék: desszert gesztenye házilag krém massza recept édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kissné Magdi üzente 11 éve

Köszönöm a gesztenyés ötletet és receptet.Üdv.: Magdi

Válasz

Budai Csilla üzente 15 éve

1 dkg gesztenyéből készítesz gesztenyemasszát? 1kg-t akartál írni? Lehet még ilyenkor valahol gesztenyét kapni? A lányom imádja, de már nem látok sehol.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu