Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Na jó, a desszertet sem lehet kihagyni, és ha van időnk és kedvünk, mi is elkészíthetjük a krémet.
Ráadásul kispórolhatjuk belőle az avasodásgátlót, a barnulásgátlót és egyéb "finomságokat", nem mellesleg sokkal finomabb lesz, mint a bolti.
Én így készítettem a legutóbb :
1 dkg gesztenyét a laposabb felén bevátam, azután alufóliával bélelt tepsiben 1-2 dl vizzel nyakonöntve addig sütöttem, amíg ki nem nyílt a héja ( nagyjából 30-40 percig), és az illata be nem töltötte a konyhát.
Ezután még langyosan megszabadítottam külső, és belső hártyás héjától is, és egy lábosba szórtam. Ráöntöttem
3,5 del tejet, valamint
3,5 del vizet, és
1 rúd vaníliát is rákapargattam,
majd feltettem főni. Fedő alatt nagyjából háromnegyed óra alatt puhára fő.
Ezalatt
5dkg cukrot
1 dl vízzel
sziruposra összeforraltam. Leszűrtem a gesztenyét, hozzáadtam az elkészült cukorszirupot, valamint
5 dkg olvasztott vajat,
1,5 dl tejszínt
és fél kávéskanálnyi sót,
és robotgéppel simára kevertem. Azután hűtőben pihentettem egy jó órát, és elégedetten kóstolgattam.
Innentől tetszés szerint felhasználható: Krémnek palacsintába vagy sütibe, de hagyományosan, krumplinyomóval áttörve, tejszínhabbal megkoronázva is mennyei eledel. Már annak, aki szereti, én nem rajongok érte, de ez most mellékes:)
És mi nem teszünk bele sem avasodásgátlót, sem barnulásgátlót, sem tartósítószert, és az jó.
További lehetőségek, ha elkészítjük krémnek.
Ehhez hozzáadunk
10 dkg méz
6 dkg vaj
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1 csomag vaníliáscukor
2 dkg finom csoki
Külön edényben gőz fölött megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a vaníliáscukrot. Egy másik tálban habverővel alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalót, majd a két masszát óvatosan összekeverjük.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Csokis tejfölös piskóta
Kandírozzunk narancshéjat!
Zebratorta
Csőben sült gyümölcsök