Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A gyümölcsös desszertek leggyümölcsösebbike ez a csőben sült finomság, hiszen más nincs is benne, csak az ősz ehető kincsei. Könnyen és gyorsan elkészül, egészséges is, finom is, de a vaníliafagylaltot le ne felejtsd a tányérról!
Hozzávalók:
egy fürt szőlő
2 alma
2 körte
2 őszibarack (vagy egy konzerv)
5-6 szem szilva
1 citrom
10 dkg mandula
10 dkg dió
3 evőkanál szezámmag
egy csomag vaníliáscukor
2-3 evőkanál akácméz
fél kávéskanálnyi őrölt fahéj
fél kávéskanálnyi őrölt szegfűszeg
3-4 evőkanál zabpehely
egy kevés vaj a sütéshez
Meghámozom az almát és a körtét, kiszedem a csutkáját, és apró darabokra vágom. Megmosom és leszemelem a szőlőt, a szilvákat félbe szedem, kimagozom, és negyedekre vágom, a barack frissen és konzervként is jó hozzá.
Azután egy mély tálba teszem, meghintem a fűszerekkel, elkeverem a vaníliás cukorral, a citrom lereszelt héjával és egy evőkanálnyi frissen facsart citromlével.
Kivajazott hőálló tálba teszem, megszórom az apróra vágott dióval, mandulával és a szezámmaggal, a zabpehellyel, megcsurgatom mézzel, és közepes hőmérsékleten negyed órát sütöm.
Lekvárral, piskótafélék mellé, de leginkább vaníliafagyival finom
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kandírozzunk narancshéjat!
Részeges kifli
Citromos olívás piskóta
Francia palacsinta