Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Részeges kifli régi családi receptkönyvből került elő: finom, könnyen és gyorsan elkészíthető édesség, de gyerekeknek nem ajánlom, mert fehérborral sül! Bár az alkohol sütés közben elvileg elpárolog belőle, maradjon ez csak egy jól bevált felnőtt nasi,a forralt bor előfutáraként, őszi estékre
Hozzávalók:
3 szikkadt kifli
3 tojás
5 evőkanál olaj
1 evőkanál kristálycukor
egy csomag vaníliáscukor
2 dl fehérbor
egy citrom lereszelt héja
egy kevés liszt
őrölt fahéj
egy csipet szegfűszeg
só
baracklekvár
porcukor
A kifliket hosszában félbevágom, a vaníliáscukrot elkeverem egy deci borral, és ha teljesen feloldódott, a kiflikre csorgatom.
Azután a tojásokat keverem simára a másik deci borral, szegfűszeggel, fahéjjal, az evőkanál cukorral és egy csipet sóval, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjak.
A nedves kifliket egyenként lisztbe forgatom, azután jó vastagon a tésztába, és forró olajban kisütöm.
Ha készen van, megszórom a reszelt citromhéjjal, és megkenem baracklekvárral.
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:
Köszönöm szépen a kedves hozzászólást!
SERES SÁNDORNÉ írta 2 hete a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:
HÚ DE FINCSI ÉS MILYEN GÚSZTA. KÖZIKE.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
SERES SÁNDORNÉ írta 3 hete itt:
SZÉP HÉTVÉGÉT. LENNE EGY KÉRDÉSEM,A VIDEÓKNAK,HOL TALÁLOM,AZ URL LINKJÉT,AMIVEL FELTŐLTŐDNEK,HIÁBA AKAROM FELTŐLTENI,NEM ENGEDI.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kandírozzunk narancshéjat!
Csőben sült gyümölcsök
Citromos olívás piskóta
Francia palacsinta