Recept: Tartósítsd az egészséget aszalással!

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A magyar közízlés leginkább a szőlőt, a szilvát és a sárgabarackot kultiválja aszalva, de piacokon, vagy jobb élelmiszerboltok polcain szinte a létező összes gyümölcs aszalt változatából válogathatunk. Sőt, még répát, gombát, medvehagymát, és más leveles fűszer- és gyógynövényeket is találunk, ami így tél derekán nem egy utolsó dolog.

network.hu

 

Az egyetlen probléma, hogy ezeket a finom csemegéket rendszerint cukorral vonják be, nem keveset rontva az amúgy igen magas egészségesség faktoron. Hiszen az aszalványokban koncentrálva található meg minden földi jó, amit a zöldségek és gyümölcsök jelentenek a mindennapi étkezésben.

 

network.hu

Az aszalás hatása azon alapul, hogy lassú szárítás alatt a táplálék víztartalma 80%-ról 20%-ra csökken, ezáltal a mikroorganizmusok legtöbbje elpusztul.

A cukrozott (és drága) boltban árult csemegék helyett mi magunk is tartósíthatjuk kedvenceinket aszalással. A napon szárítás a magas légszennyezés és a bizonytalan időjárás  miatt nem ajánlatos, télen meg egyenesen lehetetlen, de megoldhatjuk langyos (45-55 fokos) sütőben szárítással, és még jobb, ha beszerzünk egy saját aszalógépet. Nem túl drága, jobb minőségű lesz az aszalvány, mintha sütőben készítenénk, és bármikor nekiláthatunk finomságokat gyártani, amikkel aztán feldobhatjuk a sütiket, húsételeket, vagy kiválthatjuk az egészségtelen nassolnivalókat.

 

network.hu

Címkék: aszalt aszalás egészséges gyümölcs koncentrátum nassolnivaló nassolás recept sütés-főzés tartósítás tartósítószer mentes tél vitamin

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Milcsovics Enikő üzente 15 éve

Szerintem is nagyon jó nasi az aszalt gyümölcs! Nagyon szeretem! Egyik nap még nézegettük is a férjemmel, hogy lehet venni aszaló szerkezetet. Biztosan sokaknak nem újdonság, de én még mindig a sütős megoldásnál tartok és rácsodálkoztam, hogy milyen jó dolgokat is képesek kitalálni ebben a témában emberek.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu