Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A magyar közízlés leginkább a szőlőt, a szilvát és a sárgabarackot kultiválja aszalva, de piacokon, vagy jobb élelmiszerboltok polcain szinte a létező összes gyümölcs aszalt változatából válogathatunk. Sőt, még répát, gombát, medvehagymát, és más leveles fűszer- és gyógynövényeket is találunk, ami így tél derekán nem egy utolsó dolog.
Az egyetlen probléma, hogy ezeket a finom csemegéket rendszerint cukorral vonják be, nem keveset rontva az amúgy igen magas egészségesség faktoron. Hiszen az aszalványokban koncentrálva található meg minden földi jó, amit a zöldségek és gyümölcsök jelentenek a mindennapi étkezésben.
Az aszalás hatása azon alapul, hogy lassú szárítás alatt a táplálék víztartalma 80%-ról 20%-ra csökken, ezáltal a mikroorganizmusok legtöbbje elpusztul.
A cukrozott (és drága) boltban árult csemegék helyett mi magunk is tartósíthatjuk kedvenceinket aszalással. A napon szárítás a magas légszennyezés és a bizonytalan időjárás miatt nem ajánlatos, télen meg egyenesen lehetetlen, de megoldhatjuk langyos (45-55 fokos) sütőben szárítással, és még jobb, ha beszerzünk egy saját aszalógépet. Nem túl drága, jobb minőségű lesz az aszalvány, mintha sütőben készítenénk, és bármikor nekiláthatunk finomságokat gyártani, amikkel aztán feldobhatjuk a sütiket, húsételeket, vagy kiválthatjuk az egészségtelen nassolnivalókat.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Mézes aszalt bonbon
Müzliszelet
Energiabomba borongós reggelekre
A görögdinnye áldásos hatásai