Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagy menyiségben fogy nálunk minden ízben, így aztán házipénztár szempontból jobb megoldásnak tűnik, ha magam készítem el. És nem is olyan bonyolult!
Hozzávalók (nagyjából 20 müzliszeletnyi adag)
15 dkg zabpehely
5 dkg zabpehelyliszt, vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg nádcukor
5 evőkanálnyi méz
12 dkg vaj
16 dkg apróra vágott olajos mag, vegyesen (kesu, mandula, mogyoró, dió, pekándió, stb...)
1-2 evőkanál apróra vágott aszalt szilva, barack, körte, mazsola, stb...
10 dkg jó minőségű bolti, vagy házilekvár, tetszőleges ízben1 kávéskanál őrölt fahéj
A zabpelyhet összekeverem a magokkal, cukorral és a fahéjjal. Kettéveszem, az egyik feléhez hozzáadom a lisztet, a gyümölcsöket, 2 evőkanál mézet és a a megolvasztott vajat, és homogén tésztát gyúrok belőle.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és szépen elegyengetem rajta a masszát. A lekvárt összekeverem 3 evőkanál mézzel, és elsimítom a tészta tetején. Aztuán szétoszlatom rajta a félretett müzli-keveréket, és előmelegített sütőben170fokon aranybarnára sütöm (ez nagyjából fél óra alatt történik meg) Ha elkészült, kiveszem a sütőből, hagyom picit hűlni, azután késsel feldarabolom, és egyenként becsomagolom. Tízóraira, uzsonára, nasira, vagy csak úgy:)
A "tészta" pedig ízlés szerint variálható!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sült tej torta kókuszos-mézes grillázs öntettel
Mézes aszalt bonbon
Mézes aszaltszilvaleves dióval
Klasszikus kedvencek: Moszkauer