Recept: A fokhagyma tartósítása

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Sziasztok!

 

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a fokhagymát nagyszerűen lehet tartósítani, illetve hosszabb ideig frissen tartani!

 

Nem kell más hozzá, csak annyi, hogy a megpucolt gerezdeket le kell reszelni vagy turmixolni - kinek, mi az egyszerűbb vagy tetszősebb. Az így kapott "masszát" össze kell keverni olajjal és annyira felönteni a befőttesüvegben vele, hogy teljesen ellepje a massza tetejét.

 

Ezután szorosan lezárva, kamrában vagy egyébb nem annyira fűtött helyen kell tárolni. Másnapra meg fog szineződni zöldre, de ez nem jelent semmit! Szuper jó, mikor főzéshez nem kell végig pepecselni a gerezdpucolást - én utálom -, csak kiveszek egy kis kanállal az üvegemből! :)

 

Címkék: a fokhagyma tartósítása fokhagyma fokhagyma tartósístás fokhagyma tárolása

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Prohászka Béláné üzente 6 éve

Szia! Évek óta így csinálom, sóval és olajjal! Mályhűtőben egy nagy dobozban tárolom, mert ha nekiállok, tavasszal minimum 2-3 kg-ot darálok le! S következő évig kitart! S a petrezselymet is így tartósítom! Minimum 2 nap, de megéri!

Válasz

DUKAI IBOLYA üzente 6 éve

Szuper jó ötlet mind kettő. Köszönöm

Válasz

Kárpáti Klára üzente 15 éve

Így igaz ahogy írod. Én olíva olajjal töltöttem fel az üveget, hűtőszekrényben tartom. Eredeti színe megmaradt, vagyis az olaj színétől egy kissé sárgás.

A rántással ugyanezt teszem, többet készítek mint amire szükségem van, a maradékot üvegbe töltöm, olíva olajjal felöntöm, bármikor hideg víz hozzáadásával hasznosítani tudom.

Ezekkel az ötletekkel a rohanó világban időt is spórolunk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu