Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hoztam nektek egy szuper finom aranygaluska receptet... a család egyik nagy kedvence!
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő egy kk porcukorral 1dl tejben felfuttatva
2 tojássárgája
2 dl tej
6 dkg Rama v. zsír
5 dkg porcukor
1 csipet só
A fentieket szépen össze kell dolgozni és egy órát keleszteni meleg helyen.
Ha megkelt, körülbelül másfél ujjnyira kell nyújtani a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatunk köröket. Ezeket egymás mellé rendezzük egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a következő keverék felével:
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
Ezután egy újabb sor pogácsaszagatós tésztaréteg, újabb kenés és egy újabb adag szórás a tetejére is, a diós keverékből.
Az így elkészített aranygaluskát 170 C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, majd a következő vaniliasodóval tálaljuk:
1/2 l tej
2 tojássárgája
5 dkg cukor
1 kk liszt
1 cs vaníliás cukor vagy 1/4 rúd nanília
1 dkg vaj
A tojássárgáját 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. A
tejet a van.cukorral felforraljuk és forrón a tojássárgájához öntjük.
Tűzre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni
kezd. Forrni nem szabad a mártásnak, mert a tojássárga összecsomósodik
benne.
Ha ez mégis bekövetkezne, akkor sem kell pánikba esni, össze kell turmixolni!
Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja.
Ha a tűzről levesszük, beletesszük a vajat, és ezzel fényesre keverjük.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Zebratorta
Körtés clafoutis
Keverttésztás sütemény kedv szerint
Mennyei fehércsokis piskótarolád