Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Megosztanám Veletek a - szerintem - legfinomabb kakaós csiga receptet... a világon? Döntse el mindenki maga, de engem teljesen levett a lábamról... a kis családomról már nem is szólva!
A hozzávalók viszonylag nagy mennyiségre vannak írva - két tepsinyi mennyiség - aki gondolja felezze nyugodtan!
Hozzávalók:
1kg finomliszt
2 ek cukor
30 dkg zsír
2 egész tojás
fél ek só
5 dkg élesztő
3dl tej
A tejből kiveszünk 1,5dl-t, hozzá adunk egy kis cukrot és langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy egy kicsit felhabosodjon. Ha kész, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz és összedolgozzuk.
A kész tésztát nem kell félretenni kelni, hanem két részre szedjük, vékonyra nyújtjuk, megszórjuk cukorral összekevert keserűkakóval, feltekerjük és szeletekre vágjuk... így fogunk csigákat kapni.
A csigákat én sütőpapírra tettem és lehet, hogy most lesz aki kinevet, de én megkentem a sütőpapírt olvasztott Rama-val. Hideg sütőbe rakva 200 fokig melegítve még van ideje kelni a tésztának. A hideg sütőbe rakva kb 45 perc alatt sül készre, a következő tepsinek már elég 30 perc, de azért az elsőre is figyeljünk oda a 30-ik perctől! :)
Akkor jó, ha megpirul a teteje. Akinek pedig jobban bejön a diós csiga, olyanra is csinálhatja!
Egyszerűen isteni!
|
|
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kocsonya
Toszkán sült polenta
Pirítós kenyér csalános-diós pestóval
Zebratorta