Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hoztam Nektek egy kis fánk receptet. Majd jól jöhet a farsangoláshoz, bár tudom, még odébb van.
Hozzávalók (kb 2121 db fánkhoz)
A fánkhoz:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztő
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
5 db tojássárga
A sütéshez:
olaj
A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
1. A lisztet egy edénybe tesszük, és a tejben cukorral felfuttatott élesztőt hozzáadjuk és némiképp összedolgozzuk
2. Ráöntjük az olvasztott (nem forró!) vajat, és a tojások sárgáját. Összekeverjük és deszkán addig gyúrjuk, míg egyenletes nem lesz a tésztája.
3. A kész tésztát meleg helyre téve egy tálban kelesszük duplájára kb 30 perc alatt.
4. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A fánkokat kisütés előtt még kb 10 percig pihentetni kell.
5. Ezután a fánkok közepébe ujjunkkal nyomjunk egy bemélyedést.
6. Forró olajban kell kisütni, de ne túl forróban, mert akkor nagyon sötétek lesznek!
7. A kész fánkokat egy szalvétával fedett tálba tegyük, és porcukorral leszórva, baracklekvárral töltve tálalhatjuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kocsonya
Toszkán sült polenta
Pirítós kenyér csalános-diós pestóval
Zebratorta