Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A csirkemáj ára töredéke a kacsamájénak, mégis fel lehet tuningolni házilag is annyira, hogy a legfinomabb bolti pástétomokkal vetekedjen. Ennek a pástétomnak egy korty konyak ad különleges aromát, egyszerű pirítóssal és lilahagymával a legfinomabb!
Hozzávalók:
1kg csirkemáj
25 dkg vaj
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek kakukkfű, ha lehet, frissen
1 dl konyak
só, bors
A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és kakukkfüvet, pároljuk őket addig, míg a hagyma puha nem lesz.
14 éve | Czabány Ilonka | 9 hozzászólás
5 tojás sárgáját 25dkg porcukorral 14dkg margarin 2 dkg kakaóporral kikeverjük majd hozzá adunk
25 dkg féldaralisztet 1 kiskanál szodabikarbóna kevés tejjel összekeverjük hogy jó önthető legyen és beleöntjük a tepsibe és megsütjük.
Hab: 8 tojás fehérje 32 dkg kristály cukorral gőz fölött kemény habbá verjük,majd rá tesszük a tésztára és visszatessszük a sütőbe hogy a hab megszáradjon.
díszíthetjük reszelt csokival
Majdnem minden hétvégén elkészítem,mert egyszerű,és nagyon finom.
|
|
14 éve | Czabány Ilonka | 0 hozzászólás
5 tojás sárgáját 25dkg porcukorral 14dkg margarin 2 dkg kakaóporral kikeverjük majd hozzá adunk
25 dkg féldaralisztet 1 kiskanál szodabikarbóna kevés tejjel összekeverjük hogy jó önthető legyen és beleöntjük a tepsibe és megsütjük.
Hab: 8 tojás fehérje 32 dkg kristály cukorral gőz fölött kemény habbá verjük,majd rá tesszük a tésztára és visszatessszük a sütőbe hogy a hab megszáradjon.
díszíthetjük reszelt csokival
Majdnem minden hétvégén elkészítem,mert egyszerű,és nagyon finom.
14 éve | Czabány Ilonka | 25 hozzászólás
Tésztájához: 5 tojás
180g cukor
5 kanál olaj
200g sima liszt
1 kiskanál sütőpor
Puding: 1000ml tej
5 kanál cukor
2 zacsko 37g vanília pudingpor
zselé: 2 csomag piros torta zselé
5 kanál cukor
A tojást a cukorral habosra keverjük,hozzá tesszük a lisztet,olajat,sütőport.
14 éve | Dávid Judit | 3 hozzászólás
Hozzávalók:
8 gubarúd - kb.
70 dkg
8 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
pici só
5 dkg cukor
1
zacskó (1 ek) vaníliás cukor
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
15
dkg darált mák
6-8 dkg porcukor
4-5 ek méz
fél citrom leve
zsiradék
a tál vagy tepsi kikenéséhez
A másnapos gubarudakat (vagy kiflit) felkarikázom, egy nagy tálba teszem.
A
tejet egy kislábosban felmelegítem a
vajjal, a sóval, a cukrokkal és a szegfűszeggel. Amikor jó meleg és a
vaj is elolvadt benne, a tál folyamatos rázása közepette, szakaszosan
ráöntöm a tejet.
14 éve | Kovács andrásné | 15 hozzászólás
Képet nem tudok küldeni!
Az én receptem.
Hozzávalók:>1 kg liszt
>9dcl ,tej,
>8dkg- ram cukor
>8 dkg-ram zsír
>3 dkg-élesztő
Tetszés szerint mazsola.
A tejet a cukorral meg langyositom.
Az élesztőt kovászként fel futtatom.(1deci tej ,mokkás kanál cukor,egy kanál liszt)
Mikor meg kelt a lisztbe keverem, cukros tejjel dagasztom, zsíros kézzel fokozatosan.
14 éve | kota lajos | 5 hozzászólás
Hozzávalók:
- 3 fej vöröshagyma,
- 1 nagyobb cukkini,
- 2 szál sárgarépa,
- 25 dkg zöldbab,
- 3 db paradicsom,
- 1 dl étolaj,
- só, bors,
- 5 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 MK bazsalikom,
- 1 KK ételízesítő,
- 1MK petrezselyem,
- 30 dkg rizstészta,
- reszelt sajt
Készítési módja:
Olajon az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg, rakd rá az apró kockára vágott cukkinit, sárgarépát, zöldbabot és paradicsomot. Sózd, borsozd, tedd rá a fokhagymát, hintsd meg bazsalikommal, és szórd rá az ételízesítőt, majd öntsd fel vízzel és főzd puhára.
14 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
ÁLDOTT, BÉKÉS HÚSVÉTOT KÍVÁNOK!
Foszlós kalács az ünnepi asztalra:
(A receptet a következő sorra vagy a képre kattintva találod meg:
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/foszlos-kalacs)
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás