Recept Blog: 2010. április

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25002 fő
  • Képek - 8738 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1188 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25002 fő
  • Képek - 8738 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1188 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25002 fő
  • Képek - 8738 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1188 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25002 fő
  • Képek - 8738 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1188 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2010. április

 Különleges csirkemájpástétom

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

A csirkemáj ára töredéke a kacsamájénak, mégis fel lehet tuningolni házilag is annyira, hogy a legfinomabb bolti pástétomokkal vetekedjen. Ennek a pástétomnak egy korty konyak ad különleges aromát, egyszerű pirítóssal és lilahagymával a legfinomabb!

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1kg csirkemáj

25 dkg vaj

2 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 ek kakukkfű, ha lehet, frissen

1 dl konyak

só, bors

 

A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és kakukkfüvet, pároljuk őket addig, míg a hagyma puha nem lesz.

Utolsó hozzászólás

Czabány Ilonka üzente 7 éve

Ez tényleg nagyon fincsi lehet.

Tovább 

5 tojás sárgáját 25dkg porcukorral 14dkg margarin 2  dkg kakaóporral kikeverjük majd hozzá adunk

25 dkg féldaralisztet  1 kiskanál szodabikarbóna kevés tejjel összekeverjük hogy jó önthető legyen és beleöntjük a  tepsibe  és megsütjük.

Hab:  8 tojás fehérje  32 dkg  kristály cukorral  gőz fölött  kemény habbá verjük,majd rá tesszük a tésztára és visszatessszük a sütőbe hogy a hab megszáradjon.

díszíthetjük reszelt csokival

 

Majdnem minden hétvégén elkészítem,mert egyszerű,és nagyon finom.

Utolsó hozzászólás

Lizicska Imréné Erzsi üzente 7 éve

Sziasztok!!!
Szerintem a félfogós liszt az amiről írtatok,a finom és a rétesliszt közötti.A boltban lehet kapni.És nagyon jó vele sütni!!!!!

Tovább 

 

5 tojás sárgáját 25dkg porcukorral 14dkg margarin 2  dkg kakaóporral kikeverjük majd hozzá adunk

25 dkg féldaralisztet  1 kiskanál szodabikarbóna kevés tejjel összekeverjük hogy jó önthető legyen és beleöntjük a  tepsibe  és megsütjük.

Hab:  8 tojás fehérje  32 dkg  kristály cukorral  gőz fölött  kemény habbá verjük,majd rá tesszük a tésztára és visszatessszük a sütőbe hogy a hab megszáradjon.

díszíthetjük reszelt csokival

 

Majdnem minden hétvégén elkészítem,mert egyszerű,és nagyon finom.

Tovább 

Tésztájához: 5 tojás

                        180g cukor

                         5 kanál olaj

                          200g sima liszt

                           1 kiskanál sütőpor

Puding:        1000ml tej

                      5 kanál cukor

                      2 zacsko 37g vanília pudingpor

zselé:          2 csomag piros torta zselé

                     5 kanál cukor

 

A tojást a cukorral habosra keverjük,hozzá tesszük a lisztet,olajat,sütőport.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Óh, epres pudingos piskóta :)) Tulajdonképpen ez egy gyümölcstorta receptje de így tényleg jobban hangzik :D
A rózsszínű tésztára kíváncsi lennék azért :P

Tovább 

 gnpLVAVrlL

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

8fwoh6 http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

BAJKAI iSTVÁNNÉ Marcsi üzente 7 éve

Ez nagyon jó, ki fogom probálni

network.hu

Szinte negyedóra alatt összeállítható, csak a sütése kicsit hosszadalmasabb!

Recept leírása a képre kattintva érhető el!

Utolsó hozzászólás

Gőllei Szilvia üzente 7 éve

Nagyon jó .hasonló a koszorú torta , finom is .

network.hu

Gyorsan elkészíthető túrós süti receptje a képre kattintva olvasható!

Utolsó hozzászólás

borhine jusztina üzente 7 éve

Igy is nagyon finom de én még a formába elöször a vajazás után elöször ananász karikákat szoktam rakni és ugy a tésztát és mikor megsült az kerül a tetejére és ugy finomabb és még disziti is. Probáljátok ki.
Üdv Jusztina.

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Kovács Andrásné üzente 5 éve

Kedves Erika!

Kérlek, küldd el nekem légyszíves a torta receptjét. Köszönettel: kovacsandrasne@freemail.hu (Kata)
Előre is nagyon köszönöm.

network.hu

 

 Hozzávalók:

 

8 gubarúd - kb. 70 dkg
8 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
pici só
5 dkg cukor
1 zacskó (1 ek) vaníliás cukor
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg


15 dkg darált mák
6-8 dkg porcukor
4-5 ek méz
fél citrom leve

zsiradék a tál vagy tepsi kikenéséhez

 

 

A másnapos gubarudakat (vagy kiflit) felkarikázom, egy nagy tálba teszem.


A tejet egy kislábosban felmelegítem a vajjal, a sóval, a cukrokkal és a szegfűszeggel. Amikor jó meleg és a vaj is elolvadt benne, a tál folyamatos rázása közepette, szakaszosan ráöntöm a tejet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

A kedvenc ünnepi desszertem! Mi is kalácsból készítjük, ezért húsvétkor is kérem anyut, hogy tegyen félre egy kicsit a kalácstésztából és süssünk belőle gubát.

Tovább 

Képet nem tudok küldeni!

Az én receptem.

Hozzávalók:>1 kg liszt

                     >9dcl ,tej,

                     >8dkg- ram cukor

                     >8 dkg-ram zsír

                     >3 dkg-élesztő

Tetszés szerint mazsola.

A tejet a cukorral meg langyositom.

Az élesztőt kovászként fel futtatom.(1deci tej ,mokkás kanál cukor,egy kanál liszt)

Mikor meg kelt a lisztbe keverem, cukros tejjel dagasztom, zsíros kézzel fokozatosan.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Gyakran sütök kelt tésztát én is mert a családom nagyon szereti. Nekem is az a véleményem, hogy a tej kicsit sok. Én 4 dl-nél többet nem tennék bele, inkább egy kevés olvasztott vajat és 2-3 tojássárgáját./a fehérje szerintem kicsit keményíti a tésztát.
Akinek van kenyérsütője az abban készítse, mert így sok munkától "megmenekűl".
A dagasztás-kelesztés programra kell állítani, de a végén már jobb áttölteni a tésztát egy lisztezett nagyobb tálba, hogy legyen helye tovább kelni. Így áttöltéskor még megtörténik a visszadagasztás is.
Én egyébként a Ferdinánd tekercset sütöm, mert az is csolálatosan foszlós a belekent vaniliás-porcukros vajtól és a sütés végén rálocsolt vaniás-cukros tejszíntől és a sok mazsolától igazán finom.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
- 3 fej vöröshagyma,
- 1 nagyobb cukkini,
- 2 szál sárgarépa,
- 25 dkg zöldbab,
- 3 db paradicsom,
- 1 dl étolaj,
- só, bors,
- 5 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 MK bazsalikom,
- 1 KK ételízesítő,
- 1MK petrezselyem,
- 30 dkg rizstészta,
- reszelt sajt

Készítési módja:

Olajon az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg, rakd rá az apró kockára vágott cukkinit, sárgarépát, zöldbabot és paradicsomot. Sózd, borsozd, tedd rá a fokhagymát, hintsd meg bazsalikommal, és szórd rá az ételízesítőt, majd öntsd fel vízzel és főzd puhára.

Utolsó hozzászólás

Komáromi Ferenc üzente 7 éve

Segitsetek nem tudo mi az a rizstészta.Közsi.

Tovább 

ÁLDOTT, BÉKÉS HÚSVÉTOT KÍVÁNOK!


Foszlós kalács az ünnepi asztalra:


(A receptet a következő sorra vagy a képre kattintva találod meg:

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/foszlos-kalacs)

 

network.hu

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Kukorica_lepenyke_2040169_4896_s

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Feketeszeder_kremleves_2040128_3926_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Sargabarackos_piskota_2039250_7296_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Pulyka_paprikas_2038916_4712_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Vasi_meggyes_retes_2038135_9553_s

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Tokkarikak_toltve_2037574_2826_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu