Recept: Mézes-mákos guba

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25037 fő
  • Képek - 8696 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1194 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25037 fő
  • Képek - 8696 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1194 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25037 fő
  • Képek - 8696 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1194 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25037 fő
  • Képek - 8696 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1194 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

 Hozzávalók:

 

8 gubarúd - kb. 70 dkg
8 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
pici só
5 dkg cukor
1 zacskó (1 ek) vaníliás cukor
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg


15 dkg darált mák
6-8 dkg porcukor
4-5 ek méz
fél citrom leve

zsiradék a tál vagy tepsi kikenéséhez

 

 

A másnapos gubarudakat (vagy kiflit) felkarikázom, egy nagy tálba teszem.


A tejet egy kislábosban felmelegítem a vajjal, a sóval, a cukrokkal és a szegfűszeggel. Amikor jó meleg és a vaj is elolvadt benne, a tál folyamatos rázása közepette, szakaszosan ráöntöm a tejet.
Egy jénai tálat vagy egy tepsit kikenek valamilyen zsiradékkal. A kiflikarikákat rétegenként beleteszem, minden sort megszórok mák és porcukor keverékével, meglocsolok 1 evőkanálnyi mézzel (vagy esetleg többel is ízlés szerint) és egy kis citromlével. A tetején is szórással és locsolással fejezem be.

A sütőt 180 fokosra kapcsolom, és kb. 20-25 percig sütöm benne, míg az egész átsül, a szélén lévő karikákon és a tetején ropogós lesz. Vigyázat, a méz megéghet, figyelni kell közben!
A végén pedig csak enni kell, és enni és enni...


Ez egy jó nagy adag, kb. 5-6 személyre való, de felmelegítve sem rossz:)

forrás: http://davidmeheszet.network.hu/blog/david-meheszet-cikkei/mezes-makos-guba

Címkék: finom guba kaja mák méz sütemény tészta étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

A kedvenc ünnepi desszertem! Mi is kalácsból készítjük, ezért húsvétkor is kérem anyut, hogy tegyen félre egy kicsit a kalácstésztából és süssünk belőle gubát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Itt igazán érvényes, ahány ház, annyi szokás, én sem így csinálom, de biztosan finom így is.
Azonkívül azt írod, kalácsból csinálod, már megbocsáss, köze nincs a gubához ,ez is biztos finom és ha már a tojást említed, meg lehet nézni az enyémet is és kipróbálni.
A galériában: Ménesiné Magdi főztje címmel van, és tepsiben sütőben, melegen ajánlom mindenkinek.

Válasz

Prohászka Béláné üzente 9 éve

Szia!
Teljesen másként ismerem!

10 tojássárgáját kikeverek ízlés szerint cukorral és sok-sok van.cukorral. Ezt 2 liter felforralt tejbe beleöntöm és lassú tűzön összeforralom.
Előtte nap sütött (vahy készen vett) fonott, tejes kalácsot feldarabolok és ráöntöm, Hagyom megszívja magát.
Teljesen krémes lesz.
Diót, vagy mákot, sőt kakót is szoktam rá szórni ls vanilia öntetet készítek hozzá, ami úgy készül, mint amit ráöntök, csak abba belefőzök egy van. pudingot.
Mézet is lehet a tetejére csurgatni, de anélkül is nagyon finom.
Nekünk ez a legjobb, mert nagyon krémes. Igaz drága a tojás, de egy évben egyszer miért ne?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu