Recept: Foszlós Tejes Kalács

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Képet nem tudok küldeni!

Az én receptem.

Hozzávalók:>1 kg liszt

                     >9dcl ,tej,

                     >8dkg- ram cukor

                     >8 dkg-ram zsír

                     >3 dkg-élesztő

Tetszés szerint mazsola.

A tejet a cukorral meg langyositom.

Az élesztőt kovászként fel futtatom.(1deci tej ,mokkás kanál cukor,egy kanál liszt)

Mikor meg kelt a lisztbe keverem, cukros tejjel dagasztom, zsíros kézzel fokozatosan.

még a tál oldalától szépen el nem vállik a tészta.

Fél óránként újból dagasztom,legalább kétszer.

Négyszeres fonást csinálok, tojás sárgájával meg kenem.

Ebböl a mennyiségből 2db csodálatos kalács készül.

Elő melegítet sütőbe 40 percig sütjük.

Dédim kalácsa volt  valamikor még kemencébe.

Címkék: foszlós tejes kalács.

Kapcsolódó cikkek:

  FOSZLÓS KALÁCS

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Gyakran sütök kelt tésztát én is mert a családom nagyon szereti. Nekem is az a véleményem, hogy a tej kicsit sok. Én 4 dl-nél többet nem tennék bele, inkább egy kevés olvasztott vajat és 2-3 tojássárgáját./a fehérje szerintem kicsit keményíti a tésztát.
Akinek van kenyérsütője az abban készítse, mert így sok munkától "megmenekűl".
A dagasztás-kelesztés programra kell állítani, de a végén már jobb áttölteni a tésztát egy lisztezett nagyobb tálba, hogy legyen helye tovább kelni. Így áttöltéskor még megtörténik a visszadagasztás is.
Én egyébként a Ferdinánd tekercset sütöm, mert az is csolálatosan foszlós a belekent vaniliás-porcukros vajtól és a sütés végén rálocsolt vaniás-cukros tejszíntől és a sok mazsolától igazán finom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Megsutottem, és mondhatom, hogy nagyon finom lett. Én 9 dl tejjel dagasztottam be, ahogy írva van. Annyit változtattam, hogy csipetnyi SÓT is tettem bele. Az is elkészítheti, akinek idáig nem sikerult eltalálni az arányokat.

Válasz

Koósné Kertész Adél üzente 14 éve

dcl=deciliter=dl
Ezt szerintem mindenki tudja,általános iskola 3.osztályában tanítják a mértékegységeket .

Válasz

Orban Rozalia üzente 14 éve

Szeretnék segíteni azoknak akik még nem készítettek kelt tésztát,minden

kelt tésztánál amennyi lisztet használtok fele mennyiség tej kell

hozzá.Tehát az 1 kg liszthez 5 dl tej kell.

Másként a recept jónak tűnik,esetleg kiegészíteném 2 egész felvert tojással.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Aki már dagasztott, sutott, az tudja, hogy csakis deciliterrol lehet szo. tehát dl

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ave. A tej mennyisége nem tiszta.A deciliter dl a centiliter cl.Akkor most melyik és mennyi? A dcl mi ?

Válasz

SOVÁNYNÉ ÉVA üzente 14 éve

Bár húsvétra szerettem volna meglepni a családot vele, de úgy gondolom egy kis késéssel is örülnek neki. Köszönöm szépen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nemrossz ez a recept csak szerintem a tej nagyon sok bele.Majdnem annyi mint a liszt,4-5 dcl szerintem elegendő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm a receptet, kifogom próbálni biztos nagyon finom!

Válasz

Véber Jánosné üzente 14 éve

Köszi a receptet ki fogom próbálni.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu