Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A csirkemáj ára töredéke a kacsamájénak, mégis fel lehet tuningolni házilag is annyira, hogy a legfinomabb bolti pástétomokkal vetekedjen. Ennek a pástétomnak egy korty konyak ad különleges aromát, egyszerű pirítóssal és lilahagymával a legfinomabb!
Hozzávalók:
1kg csirkemáj
25 dkg vaj
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek kakukkfű, ha lehet, frissen
1 dl konyak
só, bors
A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és kakukkfüvet, pároljuk őket addig, míg a hagyma puha nem lesz. Ekkor tegyük bele a májat, sózzuk, borsozzuk és süssük erős, majd közepes lángon. A lényeg, hogy a máj belseje még maradjon egy kicsit rózsaszín, hogy ne legyen kemény.
Öntsük a májra a konyakot, egy perc alatt forraljuk el az alkoholt.
Egy robotgépben vagy turmixban pépesítsük a sült májat, ha kell, még ízesíthetjük a sóval és a borssal.
Ha valaki nem szereti darabosan, egy finom szitán is átpasszírozhatja még, hogy tényleg finom, krémes pástétomot kapjon. A krémet kenjük egy szép formába, amiben később az asztalra tesszük. Látványos, ha egy folpackkal bélelt őzgerincformában dermesztjük ki és kifordítjuk egy tálra.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Így készíts fantasztikus amerikai fánkot
Cukor-, tej-, gluténmentes meggyes piskóta
Mindenmentes lángos alaprecept
Íme egy gyors almatorta a hét végére