Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Törőcsik Anita | 1 hozzászólás
Mindegyik fajtának jelentős a kénes fokhagymaolaj-tartalma, az egyes típusok ízét éppen ennek az anyagnak a mennyisége határozza meg. A nagy tápértékű hagymafélék többsége baktériumölő hatású. Ismerjük meg közelebbről a magyar konyha egyik alapnövényének néhány változatát!
Fokhagyma
A jellegzetesen erős illatú, csípős ízű hagymaféle gerezdjeiben nem csak A-, B1-, B2-, B3- és C-vitamin van, az ásványianyag-tartalma is számottevő.
HOZZÁVALÓK
15 dkg kakaós piskóta, összemorzsolva
1 evőkanál brandy (elhagyható)
4 nagy tojásfehérje
10 dkg porcukor
4 dkg cukrozatlan holland kakaópor, átszitálva
1¼ dl hideg habtejszín
2 dkg étcsokoládé-forgács
1 Összeforgatjuk a piskótamorzsákat a brandyvel egy közepes méretű tálban. Egy másik nagyméretű tálban kézi robotgéppel lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd közepes fokozaton több adagban hozzákeverjük a cukrot, végül ismét nagy fokozaton kb.
|
|
Az üvegtigrisben van egy jelenet, amikor Gaben sört kér Lalitól:
- Van alkoholmentes söröd, Lali?
- Van.
- Akkor dobd ki a pi***ba, rendes sört kérek...
:)
Valami hasonló van ezzel a rágcsával is, bolti chips, kréker ezután szóba se jöhet. Ugyanúgy eteti magát, nem lehet abbahagyni. Szublimál mellette a sör vagy a fröccs...na jó! a limonádé is. Ha nagy társaságnak készül, dupla adag alatt bele se kezdjünk. Annyira jó, hogy már az első találkozás után ismerősnek jelölnénk a facebook-on!
A főzővizet felteszem melegedni. A krumplit megpucolom, apróra vágom, beleteszem a vízbe.
A spárgák végeit levágom, a fehéret meghámozom.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Először a szirupot készítsük el: főzzük
össze a cukrot, a fahéjat és a citromlevet, amely körülbelül 8-10 perc
alatt sűrűsödik össze. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni.
Egy kb. 2,5 cm mély tepsit kenjünk ki vajjal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A pulykahúst szeleteljük fel csíkokra, majd fűszerezzük be, és szórjuk meg az étkezési keményítővel.
A világ egy évtizeden belül óriási csokoládéhiánnyal fog küzdeni, azonban van egy remek hírünk az édesszájúaknak: jön e felmentő sereg egy deathmetálos paradicsom személyében!
Rettenetes hírről értesülhettek nemrégiben a világ csokoládérajongói: a világ kakaóbab termesztése –számos tényező miatt- nem a kellő ütemben folyik, ezért félő, hogy 2020-ra komoly csokoládéhiány fogja felütni a fejét. Borzasztó dolog ez, hiszen nemcsak azt jelenti, hogy nem fog mindenkinek jutni az édes nyalánkságból, de a finom táblásnak az ára is az egekbe fog szökni.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Minden háztartásban található citrom. A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják. Pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házitündérré változhatsz.
Súrolószer
Az erősen oxidálódott, foltos sárgaréz tárgyaidat könnyedén újjávarázsolhatod, ha sóból és citromléből készített oldattal tiszítod meg. Önts egy keveset egy puha rongyra, óvatosan dörzsöld át a felületet, majd alaposan öblítsd le és töröld szárazra.
A ropogós gyümölcsszemeket érdemes eltenni télire, hogy akkor is élvezhesse a zamatukat…
Így marad friss
Hűtőben 2-3 napig eláll, utána érdemes felhasználni, vagy nyersen megenni, különben összeesik és meglágyul.
Fagyasztva
A cseresznye jól fagyasztható, felengedés után szinte ugyanolyan ízletes és lédús, mint a fáról szemezgetve. Mielőtt betesszük a mélyhűtőbe, válogassuk ki az egészséges példányokat, szedjük le a szárukat, majd alaposan mossuk meg és csöpögtessük le a gyümölcsöt.
Hozzávalók 8 személyre:
Elkészítés:
A vajat, olívaolajat, zsályát és a zúzott fokhagymát egy mély lábosban összemelegítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat és megszórjuk (ízlés szerint) sóval, borssal.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Egy kissé különös, ám igazán szédületes kombináció, amit neked is ki kell próbálnod.
Elkészítés 4 személyre:
1 db 1,5 kg-os kapirgálós csirke, tengeri só és frissen őrölt fekete bors, 125 g vaj, olívaolaj, ½ rudacska fahéj, 1 jó marék friss zsályalevél, citrom héja, 10 gerezd hámozatlan fokhagyma, 6 dl tej
Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra és keress egy csirkédre szabott sütőedényt. Bőségesen szórd meg sóval-borssal a pipit, és süsd egy ideig vajon meg egy kis olívaolajon.
A túrót átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a
lisztet, valamint 2 egész tojást és 15 dkg cukrot. Összegyúrjuk, kis
nudlikat formázunk belőle, majd kifőzzük.
A maradék 6 db tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 15 dkg cukorral
habbá verjük.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Ennél gyorsabban elkészülő, laktató, köretnek és önmagában is kiváló étel nem létezik. Az világos, hogy az alapanyag a krumpli. Ámde könnyedén variálható más zöldségekkel is. Én így készítem.
A burgonya, amit most veszel a piacon, már nem annyira vizes, szóval bevállalható egy jó tócsni elkészítése. Én cukkinival is nagyon szeretem. Sőt keverem a burgonyás és cukkinis masszát. Abból is szenzációs lapcsánka sül ki. Nem beszélve a céklás-burgonyás változatról.
Egy közepes méretű edényben forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliaaromával, azután kis lángon, lefedve főzzük tovább.
Egy vastag falú edényben olvasszuk meg a vajat. Szórjuk rá a rizst, és
pirítsuk fehéredésig kb. 2 perc alatt.
Crème caramel, mondják a franciák. Szinte ezt mondjuk mi is: karamellkrém, selymesség, becézés és életigenlés. Mindez egy kis csuporba zárva. Csodálatos, hogy szorulhat ennyi íz ilyen apró edénykébe. De hát tudjuk, sok jó íz kis helyen is elfér. Most megmutatjuk, hogy nem kell érte trendi bisztróba, étterembe menni.
A karamellkrém a krémfélék fordított alfajába tartozik – hivatalos nevén crème renversée -, ami mindösszesen csak annyit jelent, hogy miután vízfürdőben elkészítjük (akárcsak a crème brûlée-t), kihűtve egy tányérra kiborítjuk.A karamellkrémnél az aljára kerül a karamellizált cukor, a brulée-nél a tetejére.
Hozzávalók 2 személyre:
Leírás
Aki húsmentesen étkezik, feltétlenül próbálja ki, mert remek receptről van szó, de alapvetően bárkinek ajánlom!
Ne csak fagyasztott szörpből lehessen a fagyi – az ételérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a jeges krémekről.
A tikkasztó hőségben remek dolog megenni egy finom fagyit, érezni, ahogy a jeges krém lehűt bennünket, élvezni a jó ízeket, krémességet, lágyságot. Nem panaszkodhatunk, óriási a választék az ízekben, látványban. Ha boltban vásároljuk a fagyit, akkor a dobozon, csomagoláson feltüntetik a termék összetételét, ám ha cukrászdába térünk be vagy utcai árustól vásárolunk, akkor általában nem kapunk pontos információt az összetevőkről.
Hozzávalók 6 személyre:
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk át, majd 125 g vajjal, 1 tojással, tejföllel és 1/2
teáskanál sóval gyúrjuk sima tésztává. Tegyük kb. 30 percre a
hűtőszekrénybe. Vajjal kenjünk ki hat db kosárka-sütőformát és béleljük
ki a tésztával.
Hozzávalók (10 szelethez):
A boltból:
100 g vaj + a formához
3 db biocitrom + a díszítéshez
3 db tojás
2 tk sütőpor
300 ml tej
1 tasak főzés nélküli vaníliaízű pudingpor
250 g mascarpone
A kamrából:
100 g kristálycukor
só
140 g liszt
1. Habosítsuk fel a puha vajat a cukorral, 1 csipet sóval és 2 db citrom lereszelt héjával. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral elvegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Oké, én is látom a hőmérőt, de esküszöm, nem ment el az eszem. Ez annyira finom, és annyira nyári étel, hogy meg lehet kockáztatni a sütést miatta. Legyen azért kéznél sok jeges víz, esetleg egy jó hosszúlépés!
Szerintem érdemes este sütni, és reggelre nagyon klasszul visszahűl a konyha elviselhető – vagy közel elviselhető hőmérsékletre. Különben is, hétvégére 37 fokot ígérnek, és akkor is enni kell majd valamit, nem igaz?
Annyira rá vagyok kattanva a tartokra, hogy múlthéten még egy tart kurzusra is elmentem, ahol végre megtanultam igazai, hajszálvékony roppanós kis tartokat sütni (ez a recept nem onnan van).
Az egyik legegyszerűbb, és egészséges étel, ami akár egy hétvégi ebéd főfogása is lehet. Könnyen variálható, idényzöldségekkel ízlés szerint kiegészíthető. Ráadásul a mosogatás egy részét is megspórolhatod. Jól hangzik, nem igaz? Ha kedvet kaptál olvass tovább az alaprecepthez!
Csirkemell
Egy sütőn és az alapanyagokon kívül már csak egy mélyebb tepsire és sütőzacskóra lesz szükséged!
Hozzávalók 2 személyre:
Fűszerek:
Elkészítés:
A répát karikákra, a krumplit, hagymát és gombát negyedekre, a brokkolit pedig rózsákra szedve tedd bele a zacskóba!
hozzávalók / 2 adag
9 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dl alma-vagy körtelé, 15-20 bazsalikomlevél, 2,5 dl tejszín, 5 cl calvados vagy körtepálinka
Az almalét felére elforraljuk, majd egy kicsit kihűtjük, és a bazsalikomleveleket beleszórjuk.
Botmixerrel pépesítjük, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben többször átkeverjük.
Üvegpoharakban calvadossal megöntözve tálaljuk.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Sok fajtája létezik, közös vonásuk azonban az, hogy jótékony hatással vannak az egészségünkre. A legtöbbjük ugyanabból a növényből készül, a köztük lévő különbséget a szedést követő feldolgozási eljárás okozza. A hajtásokat először hervasztják, majd sodorják, ezután különböző módon és ideig fermentálják, azaz erjesztik a leveleket, végül kiszárítják a teát.
Fekete tea
Kétségkívül ez a legelterjedtebb és a
legnépszerűbb típus.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Hozzávalók (2 személyre):
Tisztítsd meg az epret, és vágd fel karikákra. Az eper 1/3 részét egy evőkanál cukorral pépesítsd turmixgépben. A híg hozzávalókat keverd össze alaposan egy nagy tálban. Tedd bele a babapiskótákat és a maradék epret. Tálalás előtt a tetejét szórd meg kakaóporral.
Egy zseni módszer, amellyel könnyedén készíthetsz fagyit házilag, és kedvedre variálhatod még az ízesítéseket is!
A klasszikus főzött fagyi csak géppel kifagyasztva az igazi. De létezik egy módszer, amellyel hasonlóan habos, könnyű és legalább olyan finom nyalánkságot készíthetünk, és nem kell hozzá semmilyen drága kütyüt beszereznünk.
A recept a következő: végy 475 ml hideg habtejszínt, és verd kemény habbá. Adj hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és forgasd bele.
Most megtudhatod, hogy milyen ételeket és italokat érdemes fogyasztanod, ha egy jót akarsz aludni!
Valószínűleg tudjuk, hogy a nehéz menük és némely ételek esetenként álmatlan éjszakákat okozhatnak nekünk, és mint ilyeneket vélhetőleg megpróbáljuk elkerülni őket – bocsátkozik feltételezésekbe a sleep.org.
Jó hír ugyanakkor, hogy bizonyos táplálékok éppen hogy kellemes kis szunyókára hangolhatják a szervezetünket. Különösen a triptofánt (egy, a szerotoninhoz és a melatoninhoz hasonló vegyületekké alakuló aminosav) tartalmazó élelmiszerek, a teljes kiőrlésű szénhidrátok (ezek fokozzák testünk szerotonintermelését), bizonyos ásványok (mint a nyugtató kalcium és magnézium), illetve néhány relaxáló hatású gyógynövény könnyen (kellemesen) alvó üzemmódba kapcsolhat bennünket.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához
Az öntethez
A szószhoz
Leírás
A csoki és a cseresznye önmagában is jó párosítás, de a kólával kiegészítve még finomabb, ráadásul az öntetben és a szószban is helyet kap.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Mélyhűtött finomság, háromféle margarita felhasználásával egy frissítő, alkoholos élményért. Az összeállítás negyedóra alatt kész, a különböző rétegeket viszont két órán keresztül kell a mélyhűtőben tartani, mielőtt egymásra kerülnének, ezért érdemes a felszolgálást megelőző napon elkészíteni őket.
Hozzávalók (6 darabhoz):
Kiwis margarita
- 3 hámozott kiwi
- 2 tk. cukor
- 2 ek. tequila
Körtés margarita
- 1 hámozott körte (magház nélkül)
- 2 ek.
Valaki önszántából nem fogyaszt tojást és tojás tartalmú ételeket, valaki étel allergia miatt, de egy biztos, a finom ízek tojás nélkül is az asztalra varázsolhatóak, például ezzel a pástétom-recepttel.
Ideális hidegtál pirítóssal, vagy zöldségekkel, kínálóként is megállja a helyét. Az elkészítése sem bonyolult. Növényi összetevőkből és néhány fűszerrel értük el a tojáshatást.
Tipp: Az igazi tojást nem ajánlom, rendkívül allergén, magas az állati koleszterint és telített zsírtartalma, tele van mikroorganizmusokkal.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás