Recept Blog: 2015. június

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2015. június

network.hu

Mindegyik fajtának jelentős a kénes fokhagymaolaj-tartalma, az egyes típusok ízét éppen ennek az anyagnak a mennyisége határozza meg. A nagy tápértékű hagymafélék többsége baktériumölő hatású. Ismerjük meg közelebbről a magyar konyha egyik alapnövényének néhány változatát!

 


Fokhagyma

A jellegzetesen erős illatú, csípős ízű hagymaféle gerezdjeiben nem csak A-, B1-, B2-, B3- és C-vitamin van, az ásványianyag-tartalma is számottevő.

Utolsó hozzászólás

Kiss-Jakab István üzente 9 éve

Minden nap 3-4 gerezd fokhagymát fogyasztok évek óta. Élettani hatásuk tapasztalatom szerint valóban igaznak bizonyultak. PRÓBÁLD KI TE IS.

Tovább 

network.hu

HOZZÁVALÓK

15 dkg kakaós piskóta, összemorzsolva
1 evőkanál brandy (elhagyható)
4 nagy tojásfehérje
10 dkg porcukor
4 dkg cukrozatlan holland kakaópor, átszitálva
1¼ dl hideg habtejszín
2 dkg étcsokoládé-forgács

 

Összeforgatjuk a piskótamorzsákat a brandyvel egy közepes méretű tálban. Egy másik nagyméretű tálban kézi robotgéppel lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd közepes fokozaton több adagban hozzákeverjük a cukrot, végül ismét nagy fokozaton kb.

Tovább 

 

 

network.hu

Az üvegtigrisben van egy jelenet, amikor Gaben sört kér Lalitól:

 

- Van alkoholmentes söröd, Lali?
- Van.
- Akkor dobd ki a pi***ba, rendes sört kérek...
:)

 

 

Valami hasonló van ezzel a rágcsával is, bolti chips, kréker ezután szóba se jöhet. Ugyanúgy eteti magát, nem lehet abbahagyni. Szublimál mellette a sör vagy a fröccs...na jó! a limonádé is. Ha nagy társaságnak készül, dupla adag alatt bele se kezdjünk. Annyira jó, hogy már az első találkozás után ismerősnek jelölnénk a facebook-on!

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
  • 4 db fehér spárga síp
  • 6 db zöld spárga síp
  • 2 db burgonya
  • 1 csomag fehér spárga vége és héja
  • 1 csomag zöld spárga vége
  • cukor
  • őrölt fehérbors
  • 1 kk koriandermag
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 tk mustár
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 dl tej
  • 5 dl tészta főzőlé
  • 5 dkg sajt
  • 1 tk sült bacon
Elkészítés:

A főzővizet felteszem melegedni. A krumplit megpucolom, apróra vágom, beleteszem a vízbe.

A spárgák végeit levágom, a fehéret meghámozom.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
  • 2 csomag leveles tészta
  • 225 g olvasztott vaj (a tetejéről szedjük le a habot)
  • 225 g durvára tört dió
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • A sziruphoz:
  • 350 g cukor
  • 350 ml víz
  • 1 evőkanál citrom
  • egy darabka fahéj
Elkészítés:

Először a szirupot készítsük el: főzzük össze a cukrot, a fahéjat és a citromlevet, amely körülbelül 8-10 perc alatt sűrűsödik össze. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni.

Egy kb. 2,5 cm mély tepsit kenjünk ki vajjal.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

 

  • 600 g pulykahús (pl. pulykamell)
  • 80 g sampinyongomba
  • 60 g póréhagyma
  • 60 g paprika
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • ketchup
  • steakfűszerkeverék
  • 60 g reszelhető sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • étkezési burgonyakeményítő
  • Vénusz olaj
  • A tócsnihoz:
  • 6 db burgonya
  • 1 csésze tej
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • zsiradék a sütéshez

 

    Elkészítés:

    A pulykahúst szeleteljük fel csíkokra, majd fűszerezzük be, és szórjuk meg az étkezési keményítővel.

    Tovább 

    network.hu

    A világ egy évtizeden belül óriási csokoládéhiánnyal fog küzdeni, azonban van egy remek hírünk az édesszájúaknak: jön e felmentő sereg egy deathmetálos paradicsom személyében!

     

     

     

    Rettenetes hírről értesülhettek nemrégiben a világ csokoládérajongói: a világ kakaóbab termesztése –számos tényező miatt- nem a kellő ütemben folyik, ezért félő, hogy 2020-ra komoly csokoládéhiány fogja felütni a fejét. Borzasztó dolog ez, hiszen nemcsak azt jelenti, hogy nem fog mindenkinek jutni az édes nyalánkságból, de a finom táblásnak az ára is az egekbe fog szökni.

    Tovább 

    network.hu

    Minden háztartásban található citrom. A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják. Pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házitündérré változhatsz.

     

    Súrolószer

    Az erősen oxidálódott, foltos sárgaréz tárgyaidat könnyedén újjávarázsolhatod, ha sóból és citromléből készített oldattal tiszítod meg. Önts egy keveset egy puha rongyra, óvatosan dörzsöld át a felületet, majd alaposan öblítsd le és töröld szárazra.

    Tovább 

    network.hu

     A ropogós gyümölcsszemeket érdemes eltenni télire, hogy akkor is élvezhesse a zamatukat…

     

    Így marad friss

    Hűtőben 2-3 napig eláll, utána érdemes felhasználni, vagy nyersen megenni, különben összeesik és meglágyul.

     

    Fagyasztva

    A cseresznye jól fagyasztható, felengedés után szinte ugyanolyan ízletes és lédús, mint a fáról szemezgetve. Mielőtt betesszük a mélyhűtőbe, válogassuk ki az egészséges példányokat, szedjük le a szárukat, majd alaposan mossuk meg és csöpögtessük le a gyümölcsöt.

    Utolsó hozzászólás

    Kiss Józsefné üzente 9 éve

    Köszönöm !
    Én is szoktam fagyasztani , és valóban nagyon finom ,ízletes marad !

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók 8 személyre:

     


    • diónyi vaj
    • 1-2 evőkanál Jamie Oliver olívaolaj
    • nagy marék friss zsályalevél, kb 8 darab félretéve a tálaláshoz
    • 6 gerezd zúzott fokhagyma
    • 5 felszeletelt lila hagyma
    • 3 felszeletelt vöröshagyma
    • 3 felszeletelt mogyoróhagyma
    • 300 g felszeletelt póréhagyma
    • Jamie Oliver Himalájai só, frissen őrölt bors
    • 2 liter forró alaplé (csirke vagy marhahús leves)
    • 8 szelet szikkadt kenyér
    • 200 g reszelt cheddar sajt
    • Worcestershire szósz

     

      Elkészítés:

      A vajat, olívaolajat, zsályát és a zúzott fokhagymát egy mély lábosban összemelegítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat és megszórjuk (ízlés szerint) sóval, borssal.

      Tovább 

      network.hu

      Egy kissé különös, ám igazán szédületes kombináció, amit neked is ki kell próbálnod.


      Elkészítés 4 személyre:

       

      1 db 1,5 kg-os kapirgálós csirke, tengeri só és frissen őrölt fekete bors, 125 g vaj, olívaolaj, ½  rudacska fahéj, 1 jó marék friss zsályalevél, citrom héja, 10 gerezd hámozatlan fokhagyma, 6 dl tej

       

      Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra és keress egy csirkédre szabott sütőedényt. Bőségesen szórd meg sóval-borssal a pipit, és süsd egy ideig vajon meg egy kis olívaolajon.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:
      • 1 kg túró
      • 32 dkg liszt
      • 8 db tojás
      • 45 dkg cukor
      • 1 db citrom reszelt héja
      • 1 csomag vaníliás cukor
      • csipetnyi só
      • vaj a tepsi kikenéséhez
      • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa a tepsi beszórásához
      Elkészítés:

      A túrót átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, valamint 2 egész tojást és 15 dkg cukrot. Összegyúrjuk, kis nudlikat formázunk belőle, majd kifőzzük.

      A maradék 6 db tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 15 dkg cukorral habbá verjük.

      Tovább 

       

      network.hu

      Ennél gyorsabban elkészülő, laktató, köretnek és önmagában is kiváló étel nem létezik. Az világos, hogy az alapanyag a krumpli. Ámde könnyedén variálható más zöldségekkel is. Én így készítem.

       

       

      A burgonya, amit most veszel a piacon, már nem annyira vizes, szóval  bevállalható egy jó tócsni elkészítése. Én cukkinival is nagyon szeretem. Sőt keverem a burgonyás és cukkinis masszát. Abból is szenzációs lapcsánka sül ki. Nem beszélve a céklás-burgonyás változatról.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:
      • 700 ml tej
      • 50 g kristálycukor
      • 1 tk vaníliaaroma
      • 1 ek vaj
      • 115 g kerek szemű rizottó rizs
      • 1 db narancs lereszelt héja és kifacsart leve
      • 230 ml kókusztej
      • 200 g friss eper
      • 2 ek friss bazsalikom
      Elkészítés:

      Egy közepes méretű edényben forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliaaromával, azután kis lángon, lefedve főzzük tovább.

      Egy vastag falú edényben olvasszuk meg a vajat. Szórjuk rá a rizst, és pirítsuk fehéredésig kb. 2 perc alatt.

      Tovább 

      network.hu

      Crème caramel, mondják a franciák. Szinte ezt mondjuk mi is: karamellkrém, selymesség, becézés és életigenlés. Mindez egy kis csuporba zárva. Csodálatos, hogy szorulhat ennyi íz ilyen apró edénykébe. De hát tudjuk, sok jó íz kis helyen is elfér. Most megmutatjuk, hogy nem kell érte trendi bisztróba, étterembe menni.

       

       

      A karamellkrém a krémfélék fordított alfajába tartozik – hivatalos nevén crème renversée -, ami mindösszesen csak annyit jelent, hogy miután vízfürdőben elkészítjük (akárcsak a crème brûlée-t), kihűtve egy tányérra kiborítjuk.A karamellkrémnél az aljára kerül a karamellizált cukor, a brulée-nél a tetejére.

      Tovább 

       

      network.hu

      Hozzávalók 2 személyre:

       

       

      A padlizsán sütéséhez
      • 250 g padlizsán (nyers)
      • 1.5 evőkanál olívaolaj
      • 3 csipet
      A curry-hez
      • 1 szál hagyma - újhagyma
      • 1 fej hagyma - vörös
      • 2 csipet
      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 1 teáskanál garam masala
      • 1 mokkáskanál kardamom (őrölt)
      • 1 mokkáskanál curry (őrölt)
      • 2 csipet bors - fekete (őrölt)
      • 1 mokkáskanál chili pehely
      • 250 g paradicsom (nagyobb)
      • 2 dl kókusztej

       

        Teljes elkészülési idő
        15 perc sütés, 35 perc elkészítés
        50 perc

        Leírás

        Aki húsmentesen étkezik, feltétlenül próbálja ki, mert remek receptről van szó, de alapvetően bárkinek ajánlom!

        Tovább 

         

        network.hu

        Ne csak fagyasztott szörpből lehessen a fagyi – az ételérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a jeges krémekről.

         

         

        A tikkasztó hőségben remek dolog megenni egy finom fagyit, érezni, ahogy a jeges krém lehűt bennünket, élvezni a jó ízeket, krémességet, lágyságot. Nem panaszkodhatunk, óriási a választék az ízekben, látványban. Ha boltban vásároljuk a fagyit, akkor a dobozon, csomagoláson feltüntetik a termék összetételét, ám ha cukrászdába térünk be vagy utcai árustól vásárolunk, akkor általában nem kapunk pontos információt az összetevőkről.

        Tovább 

        network.hu

        Hozzávalók 6 személyre:

         

        • 250 g rétesliszt
        • 130 g vaj
        • 4 db tojás
        • 20 g tejföl
        • só, bors
        • 1 db piros, zöld és sárga színű paprika
        • 200 g főtt, füstölt, kicsontozott hús
        • 6 evőkanál tejszín
        • szerecsendió
        • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld

         

          Elkészítés:



          A lisztet szitáljuk át, majd 125 g vajjal, 1 tojással, tejföllel és 1/2 teáskanál sóval gyúrjuk sima tésztává. Tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe. Vajjal kenjünk ki hat db kosárka-sütőformát és béleljük ki a tésztával.

          Tovább 

           

          network.hu

          Hozzávalók (10 szelethez):
          A boltból:
          100 g vaj + a formához
          3 db biocitrom + a díszítéshez
          3 db tojás
          2 tk sütőpor
          300 ml tej
          1 tasak főzés nélküli vaníliaízű pudingpor
          250 g mascarpone

           

          A kamrából:
          100 g kristálycukor

          140 g liszt

           

          1. Habosítsuk fel a puha vajat a cukorral, 1 csipet sóval és 2 db citrom lereszelt héjával. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral elvegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze.

          Tovább 

          network.hu

          Oké, én is látom a hőmérőt, de esküszöm, nem ment el az eszem. Ez annyira finom, és annyira nyári étel, hogy meg lehet kockáztatni a sütést miatta. Legyen azért kéznél sok jeges víz, esetleg egy jó hosszúlépés!

          Szerintem érdemes este sütni, és reggelre nagyon klasszul visszahűl a konyha elviselhető – vagy közel elviselhető hőmérsékletre. Különben is, hétvégére 37 fokot ígérnek, és akkor is enni kell majd valamit, nem igaz? 
          Annyira rá vagyok kattanva a tartokra, hogy múlthéten még egy tart kurzusra is elmentem, ahol végre megtanultam igazai, hajszálvékony roppanós kis tartokat sütni (ez a recept nem onnan van).

          Tovább 

          network.hu

           Az egyik legegyszerűbb, és egészséges étel, ami akár egy hétvégi ebéd főfogása is lehet. Könnyen variálható, idényzöldségekkel ízlés szerint kiegészíthető. Ráadásul a mosogatás egy részét is megspórolhatod. Jól hangzik, nem igaz? Ha kedvet kaptál olvass tovább az alaprecepthez!

           

           

          Csirkemell

          Egy sütőn és az alapanyagokon kívül már csak egy mélyebb tepsire és sütőzacskóra lesz szükséged!

          Hozzávalók 2 személyre:

          • fejenként egy csirkemell
          • 2 darab sárgarépa
          • 1 kis fej vöröshagyma
          • 2 szem krumpli (ha számodra nem fér bele, kihagyhatod)
          • 6 darab csiperkegomba (mehet mellé laska gomba is, ha szereted)
          • 1 kisebb brokkoli
          • E-Z Coat olajspray

          Fűszerek:

          • 1 szál rozmaring (vagy kevés szárított/őrölt)
          • majoránna, oregáno ízlés szerint
          • só, vagy egy kevés szója szósz
          • bors
          Csirkemell sütőzacskóban

          Elkészítés:

          A répát karikákra, a krumplit, hagymát és gombát negyedekre, a brokkolit pedig rózsákra szedve tedd bele a zacskóba!

          Tovább 

           

          network.hu

           

          hozzávalók / 2 adag

           

           

           

          elkészítés
          1. A cukkinit hosszában kettévágjuk, és besózzuk.
          2. Kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. 10 percig 200 fokos sütőben elősütjük.
          3. Közben a ragut és a kuszkuszt összekeverjük, a sajtot lereszeljük.
          4. A sütőből kivett cukkinikat megtöltjük a kuszkusszal.

          Tovább 

          Hozzávalók:
          5 dl alma-vagy körtelé, 15-20 bazsalikomlevél, 2,5 dl tejszín, 5 cl calvados vagy körtepálinka

          Az almalét felére elforraljuk, majd egy kicsit kihűtjük, és a bazsalikomleveleket beleszórjuk.
          Botmixerrel pépesítjük, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
          3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben többször átkeverjük.
          Üvegpoharakban calvadossal megöntözve tálaljuk.

           

          network.hu

          Sok fajtája létezik, közös vonásuk azonban az, hogy jótékony hatással vannak az egészségünkre. A legtöbbjük ugyanabból a növényből készül, a köztük lévő különbséget a szedést követő feldolgozási eljárás okozza. A hajtásokat először hervasztják, majd sodorják, ezután különböző módon és ideig fermentálják, azaz erjesztik a leveleket, végül kiszárítják a teát.

           

           

          Fekete tea
          Kétségkívül ez a legelterjedtebb és a legnépszerűbb típus.

          Tovább 

          network.hu

          Hozzávalók (2 személyre):
          • 25 dkg eper
          • 4 evőkanál cukor
          • 2,5 dkg mascarpone
          • 1,5 dl felvert tejszín
          • 20 db babapiskóta
          • 1 dl hideg kávé
          • 2 kávéskanál kakaó a díszítéshez
          Elkészítés:

          Tisztítsd meg az epret, és vágd fel karikákra. Az eper 1/3 részét egy evőkanál cukorral pépesítsd turmixgépben. A híg hozzávalókat keverd össze alaposan egy nagy tálban. Tedd bele a babapiskótákat és a maradék epret. Tálalás előtt a tetejét szórd meg kakaóporral.

          Tovább 

          network.hu

           A jó dolgokra várni kell, és ilyen a friss magyar termelői eper is.

           

          Nem kell más hozzá csak egy napsütéses szombat reggel, 3-4 banán, 2 nagy marék friss, mosott eper, és kevés víz. 2 perc turmixolás, és ennyi a mennyország!
          Jó étvágyat!

           

           

           

           

           

          Forrás: http://gretakonyhaja.reblog.hu

           

          network.hu

           

           Egy zseni módszer, amellyel könnyedén készíthetsz fagyit házilag, és kedvedre variálhatod még az ízesítéseket is!

           

           

          A klasszikus főzött fagyi csak géppel kifagyasztva az igazi. De létezik egy módszer, amellyel hasonlóan habos, könnyű és legalább olyan finom nyalánkságot készíthetünk, és nem kell hozzá semmilyen drága kütyüt beszereznünk.

           

          A recept a következő: végy 475 ml hideg habtejszínt, és verd kemény habbá. Adj hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és forgasd bele.

          Tovább 

           

          network.hu

          Most megtudhatod, hogy milyen ételeket és italokat érdemes fogyasztanod, ha egy jót akarsz aludni!

           

           

          Valószínűleg tudjuk, hogy a nehéz menük és némely ételek esetenként álmatlan éjszakákat okozhatnak nekünk, és mint ilyeneket vélhetőleg megpróbáljuk elkerülni őket – bocsátkozik feltételezésekbe a sleep.org.

           

          Jó hír ugyanakkor, hogy bizonyos táplálékok éppen hogy kellemes kis szunyókára hangolhatják a szervezetünket. Különösen a triptofánt (egy, a szerotoninhoz és a melatoninhoz hasonló vegyületekké alakuló aminosav) tartalmazó élelmiszerek, a teljes kiőrlésű szénhidrátok (ezek fokozzák testünk szerotonintermelését), bizonyos ásványok (mint a nyugtató kalcium és magnézium), illetve néhány relaxáló hatású gyógynövény könnyen (kellemesen) alvó üzemmódba kapcsolhat bennünket.

          Tovább 

           

          network.hu

          Hozzávalók:


          A tésztához


          • 180 g búzaliszt (BL55)
          • 2 evőkanál kakaópor - holland
          • 170 g kristálycukor
          • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
          • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
          • 1 mokkáskanál sütőpor
          • 60 ml étolaj
          • 120 ml 2,8%-os tej
          • 120 ml cherry coke

          Az öntethez

          • 55 g csokoládé - ét (45-59%-os)
          • 60 ml cherry coke

           

            A szószhoz


            • 100 g cseresznye
            • 1 teáskanál étkezési keményítő
            • 60 ml cherry coke

             

              Teljes elkészülési idő
              30 perc elkészítés, 40 perc sütés
              70 perc

              Leírás

              A csoki és a cseresznye önmagában is jó párosítás, de a kólával kiegészítve még finomabb, ráadásul az öntetben és a szószban is helyet kap.

              Tovább 

               

              network.hu

              Mélyhűtött finomság, háromféle margarita felhasználásával egy frissítő, alkoholos élményért. Az összeállítás negyedóra alatt kész, a különböző rétegeket viszont két órán keresztül kell a mélyhűtőben tartani, mielőtt egymásra kerülnének, ezért érdemes a felszolgálást megelőző napon elkészíteni őket.

               

              Hozzávalók (6 darabhoz):

               

              Kiwis margarita

              - 3 hámozott kiwi

              - 2 tk. cukor

              - 2 ek. tequila

               

               

              Körtés margarita

              - 1 hámozott körte (magház nélkül)

              - 2 ek.

              Tovább 

               

              network.hu

              Valaki önszántából nem fogyaszt tojást és tojás tartalmú ételeket, valaki étel allergia miatt, de egy biztos, a finom ízek tojás nélkül is az asztalra varázsolhatóak, például ezzel a pástétom-recepttel.

               

               

              Ideális hidegtál pirítóssal, vagy zöldségekkel, kínálóként is megállja a helyét. Az elkészítése sem bonyolult. Növényi összetevőkből és néhány fűszerrel értük el a tojáshatást.

               

               

              Tipp: Az igazi tojást nem ajánlom, rendkívül allergén, magas az állati koleszterint és telített zsírtartalma, tele van mikroorganizmusokkal.

              Tovább 

              Ez történt a közösségben:

              Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

              Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

              Szólj hozzá te is!

              Impresszum
              Network.hu Kft.

              E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu