Recept: Fagyasszuk vagy tegyük el lekvárnak? Mindent a cseresznyéről

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A ropogós gyümölcsszemeket érdemes eltenni télire, hogy akkor is élvezhesse a zamatukat…

 

Így marad friss

Hűtőben 2-3 napig eláll, utána érdemes felhasználni, vagy nyersen megenni, különben összeesik és meglágyul.

 

Fagyasztva

A cseresznye jól fagyasztható, felengedés után szinte ugyanolyan ízletes és lédús, mint a fáról szemezgetve. Mielőtt betesszük a mélyhűtőbe, válogassuk ki az egészséges példányokat, szedjük le a szárukat, majd alaposan mossuk meg és csöpögtessük le a gyümölcsöt. Magozzuk is ki a szemeket, aztán osszuk szét akkora adagokra, amekkorákra majd szükségünk lesz, például 300 g a leveshez, 200 g a süteményhez.

 

Lekvárként

A befőzőcukroknak hála, manapság már nem nehéz finom házi lekvárt készíteni. Ehhez tisztítsuk és mossuk meg a cseresznyét, majd magozzuk ki és pürésítsük. 1,2 kg-nyi péphez adjunk 500 g befőzőcukrot, valamint 1 db citrom átszűrt levét. Az egészet főzzük fel, kevergetve forraljuk kb. 15 percig, majd töltsük befőttesüvegekbe. Ízlés szerint bodzavirággal vagy vaníliaaromával is ízesíthetjük.

 

Tipp

A piacon csak érett cseresznyét vásároljunk, ugyanis nem „utánérő”, vagyis ha leszedéskor zöld és éretlen, akkor az is marad…

 

Érdekességek

Gondoltad volna, hogy az ókorban ez volt az egyik legkedveltebb szomjoltó gyümölcs? Nem véletlenül, hiszen kb. a 75%-a víz... A kutatók már egy i. e. 4. századból származó kelta sírban is találtak cseresznyemaradványokat.

 

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu

Címkék: cseresznye

Kapcsolódó cikkek:

  Cseresznyés focaccia

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kiss Józsefné üzente 8 éve

Köszönöm !
Én is szoktam fagyasztani , és valóban nagyon finom ,ízletes marad !

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu